S.C. Twijzel verliest bij VIOD

Afgelopen zaterdag stond er een topper op het programma in de klasse 4B. De nummer 2, VIOD, tegen de nummer 4, SC Twijzel, van de ranglijst. Een lastige middag voor beide partijen welke uiteindelijk in een 5-1 uitslag eindigde. S.C. Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Feye Postma, Jan van der Meulen, Rouke de Boer en Rein van der Veen in de achterhoede. Menno Blom, Mack Wichaisuek en Hielke van der Meulen op het middenveld. Kees Jongsma, Johannes van der Meulen en Patrick Huizenga in de voorhoede. Op de bank Danny van den Bosch en Jelmer de Boer.

SC Twijzel begon fel aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuut al een kans. Een schot van Patrick Huizenga kon door via een been van VIOD tot corner verwerkt worden. De genomen corner werd daarna door drie man gemist. VIOD kwam met de schrik vrij. Echter was het de thuisploeg die meteen haar eerste kans benutte. Via een aanval op rechts was het Jelmer Visser, de topscoorder van de klasse 4B, die de bal bij de eerste paal achter doelman Tristen van Wieren deponeerde. VIOD kon hier niet lang van genieten. Johannes van der Meulen kon een mooie pass aannemen. Hij zag Patrick Huizenga vertrekken en gaf hem de bal op maat mee in de loop. Patrick zag de doelman uit zijn doel komen en lobde de bal subtiel over de sluitpost heen om zo de stand weer gelijk te trekken. Het was SC Twijzel dat het spel maakte en VIOD die op de counter loerde. In de 16e minuut gebeurde er iets wat uiteindelijk beslissend was voor welke kant de wedstrijd op zou vallen. Uit een hoekschop voor SC Twijzel dook de doelman onder de bal door, hierdoor kon Menno Blom inkoppen. Echter werd de bal met de hand uit het doel geslagen door een veldspeler. Dit had natuurlijk een rode kaart moeten zijn en had de bal op de stip gelegd moeten worden. Maar de leidsman oordeelde dit als géén opzettelijke hands waardoor het spel door ging. Uit de nastoot van dit voorgeval zette Roelof van der Veen de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Ook hier werd over gediscussieerd of dit wel op een reglementaire wijze ging. Tristen van Wieren kon een voorzet niet klem vastpakken, maar leek in tweede instantie de bal op te kunnen pakken. Echter kwam Roelof hard en misschien iet wat te enthousiast aan vliegen en raakte zowel de doelman als de bal. Ook hier zag de leidsman geen kwaad in. SC Twijzel liet het hier niet bij zitten en ging opnieuw opzoek naar de gelijkmaker. VIOD werd wel terug gedrongen op haar eigen helft, maar tot echte kansen kwamen de gasten niet. Een voorzet van Patrick Huizenga was iets te scherp waardoor Johannes van der Meulen zijn schoen net niet tegen de bal kon krijgen. In de 27e minuut kreeg VIOD een kans om de voorsprong te vergroten, maar Jelmer Visser schoot rakelings over. In de 37e minuut kreeg SC Twijzel een vrijschop toegekend op de rand van de zestien. Menno Blom ging achter de bal staan, maar zijn inzet belande recht in de handen van de doelman. In de slotfase van het eerste bedrijf was het opnieuw VIOD wat scoorde. Opnieuw was het Jelmer Visser die de laatste pion was in een aanval over de rechter flank. Zo werd er gerust met een 3-1 achterstand.

Kees Jongsma was genoodzaakt zich te laten vervangen. Danny van den Bosch mocht hierdoor aan de aftrap verschijnen voor het tweede bedrijf. In de eerste minuut was Menno Blom dichtbij de aansluitingstreffer. Johannes van der Meulen kon de bal terug leggen op Menno, laatst genoemde vuurde de bal op het doel af maar zag de doelman de bal met een zweefduik uit het doel slaan. Jan van der Meulen kon vlak daarna zijn doelman helpen door de bal van de doellijn te halen op een inzet van de spits van VIOD. Hierop volgde een counter voor SC Twijzel. Hielke van der Meulen zag zijn afzwaaiende inzet via de lat terug het speelveld in springen. Na het eerste kwartier van de tweede helft leek het als of SC Twijzel de moed op gaf en niet meer geloofde in een goed resultaat. Jelmer de Boer werd nog ingebracht voor Rein van der Veen. Richard Reitsma probeerde met enkele tactische wijzigingen het tij te keren. Maar ook dit mocht niet baten. VIOD stond positioneel goed te spelen, waar SC Twijzel vaak de lange bal hanteerde. Helaas waren de heren niet opgewassen tegen de laatste linie van de gastheren en gingen duels vaak verloren. Na 27e minuten spelen werd er voor de vierde keer gescoord door de thuisploeg. Een speler van VIOD had vrij spel op de linker flank en gaf een perfecte voorzet bij de tweede paal waar Bauke Visser geheel vrij stond. Dat Bauke de bal met de hand binnen liep ontging aan de leidsman. Dat er ook aan dit doelpunt een nasmaak zat werd al gauw vergeten, want SC Twijzel kon zich alleen maar afvragen hoe het mogelijk was dat deze goal zo gemakkelijk tot stand kon komen. Na een dik half uur spelen viel uiteindelijk ook nog een vijfde doelpunt aan VIOD zijde. Een goed uitgespeelde aanval werd uiteindelijk afgerond door Kees Hansma. De resterende minuten werden gecontroleerd uitgespeeld door de gastheren. SC Twijzel kon niet opbrengen van dat geen wat de toeschouwers normaliter gewend zijn. Conclusie; VIOD bleek deze middag een maatje te groot.

Een wedstrijd met twee gezichten voor SC Twijzel. Een strijdend eerste helft waarin SC Twijzel het spel probeerde te maken, maar les kregen in het efficiënt omgaan met kansen. 3 goals uit 4 kansen kan als dodelijk efficiënt genoemd worden. Tegenover een tweede helft waarbij de heren uit Twijzel niet hebben laten zien waartoe zij in staat zijn.

Hopelijk lukt dit volgende week zaterdag 07-05-2016 wel, waar Suameer de mannen uit Twijzel op wachten. Aanvang 14:30 uur.