S.C. Twijzel pakt drie punten bij Suameer

De voorlaatste wedstrijd van de competitie was voor de heren een uitwedstrijd in en tegen Suameer. De bereikbaarheid van het sportveld bleek niet alleen lastig te zijn, maar ook de wedstrijd tegen de mannen van Suameer. Niet alleen de zomerse temperatuur speelde parten, maar ook met de stugge tegenstander hadden de mannen uit Twijzel de nodige moeite. Na 90 officiële minuten en vele extra gegeven tijd bleek SC Twijzel toch een maatje te groot voor de gastheren. S.C. Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Feye Postma, Jan van der Meulen, Mack Wichaisuek en Jelmer de Boer in de achterhoede. Menno Blom, Rein van der Veen en Hielke van der Meulen op het middenveld. Kees Jongsma, Johannes van der Meulen en Wiebe de Vries in de voorhoede. Op de bank Chris-Jan Borgers, Arjen de Jong en Hilbert Hiemstra.

In de begin fase probeerde SC Twijzel meteen druk uit te oefenen op de achterhoede van de tegenstander. Echter was het de thuisploeg die het gevaarlijkst uit de startblokken kwam. Al na 4 minuten spelen werd Tristen van Wieren aan het werk gezet en pareerde op fraaie wijze het eerste schot op doel. SC Twijzel kreeg niet veel later haar eerste kans, maar een inzet van Kees Jongsma kon makkelijk gepakt worden door de doelman. In de 12e minuut kwam SC Twijzel met de schrik vrij toen een vrije kop kans naast werd gekopt bij de tweede paal. Hielke van der Meulen werd gevonden door Johannes van der Meulen maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor zijn kans was verkeken. Na een half uurtje spelen kreeg Johannes van der Meulen een grote kans. De laatste man van Suameer ging onder de bal door, hierdoor stond Johannes oog in oog met de doelman. Johannes lobde het speeltuig subtiel over de uitgekomen sluitpost maar zag deze langs de verkeerde kant van de paal gaan. Enkele minuten later dacht de thuisploeg op voorsprong te komen, maar niets bleek minder waar. De bal werd binnen gewerkt vanuit buitenspel positie. Ook SC Twijzel dacht het eerste doelpunt te maken van de wedstrijd via Rein van der Veen, maar ook dit keer werd de bal binnen getikt in buitenspel positie en bleef de brillenstand nog even op het scorebord staan. Een minuut hierna was het wel raak. Kees Jongsma krulde de bal met zijn gouden linker naar de tweede paal waar Johannes van der Meulen de bal in 1 keer op de pantoffel nam. Zijn inzet was onhoudbaar voor de doelman en zo zette de topscoorder van SC Twijzel zijn ploeg op voorsprong. Met deze stand gingen de heren de kleedkamer in om wat verkoeling op te zoeken.

Voor Rein van der Veen bleek de warmte, en een kei harde bal van dichtbij tegen het hoofd, te veel. Hij werd vervangen door Hilbert Hiemstra. In de tweede helft waren beide ploegen slordig met de bal. Veel balverlies leidde tot uitbraken en kansjes aan beide zijde. Het mee gekomen publiek kon gelukkig van de zon genieten, want het spel wat de heren op het veld lieten zien was bedroefd. De warmte leek zijn tol te eisen voor enkele spelers. Na de ingelaste drink pauze werd Mack Wichaisuek vervangen door Arjen de Jong en maakte de moe gestreden Wiebe de Vries plaats voor Chris-Jan Borgers. Het hoogte punt, of beter gezegd ‘langste’ punt, was na een dik half uur spelen in het tweede bedrijf. Oud gediende, Cor van der Hoop, had Menno getipt dat de doelman van de thuisploeg wel erg ver uit zijn doel stond. Menno kwam op eigen helft in bal bezit, net buiten de middencirkel. Naeen goede aanname schoot Menno de bal met een streep over de doelman heen in het doel. Dit zorgde voor de thuisploeg voor enige opluchting en gaf de heren een kleine ‘boost’. Mede doordat Suameer meer op de aanval ging spelen was er veel ruimte voor de voorhoede van SC Twijzel. dit leidde tot veel kansen. Johannes van der Meulen zette Kees Jongsma alleen voor de keeper, maar Kees vergat de bal te raken. Meteen daarna was het opnieuw Johannes die de bal klaar legde, dit keer was het Chris-Jan Borgers die aan kwam rennen, maar een Suameers been verwerkte de bal tot corner voordat Chris-Jan uit kon halen. De thuisploeg probeerde van alles om de aansluitingstreffer te vinden. Tristen van Wieren moest nog eenmaal redding brengen op een inzet van dichtbij. Opnieuw was het SC Twijzel dat scoorde. In de 90e minuut kon Johannes van der Meulen alleen op de doelman af lopen en faalde niet. De sluitpost zat nog heel even met zijn hand aan de bal, maar het schot was te hard om de bal uit het doel te houden, 0-3. Bijna had Chris-Jan Borgers zijn eerste doelpunt gemaakt in de hoofdmacht van SC Twijzel, maar zijn schot ging voorlangs. De leidsman liet erg lang door spelen. Dit resulteerde in een treffer voor de eer voor de thuisploeg. In de 97e minuut was het aanvoerder Liekele Paulusma die een ‘afscheid’ doelpunt mocht maken. Hij zal volgend seizoen spelen bij SC Veenwouden. Jelmer de Boer lukte het niet om een voorzet weg te werken, waardoor Liekele simpel in kon tikken en de eindstand op 1-3 zette.

Wederom niet een goede wedstrijd, maar wel de volle buit doormiddel van zeer fraaie doelpunten. Buiten het feit dat er enkele spelers afwezig waren door een blessure, schorsing of vakantie, hoeven de heren uit Twijzel voor geen enkele tegenstander te frezen. Door een gelijkspel van Trynwalden staan de heren op gelijke hoogte qua punten aantal. SC Twijzel heeft een mindere doelsaldo waardoor het nog steeds op de 4e plek staat. Volgende week zal het duidelijk worden we de tegenstander wordt in de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse.

De volgende wedstrijd en tevens de laatste voor de competitie is een thuiswedstrijd tegen Augustinusga Surhuizum Combinatie. Of terwijl, ASC. Aanvang 14:30 uur. Het seizoen wordt afgesloten met muziek in de kantine.