S.C. Twijzel blijft steken op een gelijkspel tegen V en V ’68

Afbeelding
Afgelopen zaterdag kwam V en V ‘68 op bezoek. De gasten uit Garijp waren van plan om de brood nodige punten mee te nemen om de nacompetitie te ontlopen. Terwijl SC Twijzel zo hoog mogelijk wil eindigen en dan zullen ze moeten blijven winnen. SC Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Feye Postma, Rouke de Boer, Mack Wichaisuek en Jelmer de Boer in de achterhoede. Menno Blom, Patrick Huizenga en Rein van der Veen op het middenveld, Kees Jongsma, Johannes van der Meulen en Mennelt Pilat in de voorhoede. Op de bank Danny van den Bosch, Hielke van der Meulen en Chris-Jan Borgers.

Vanaf de eerste minuut probeerde de thuis ploeg druk te zetten op de tegenstander. Meteen werd er afgejaagd op de bal. Helaas waren het de gasten die meteen een kans gepresenteerd kregen en de gastheren vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand op lieten kijken. Rouke de Boer verkeek zich op een lange bal waardoor hij de bal niet wegkopte, maar doorkopte. Zo zorgde hij er onbewust voor dat de mee opgekomen verdediger Harmen van der Bij oog in oog kwam te staan met Tristen van Wieren. De captain van V en V ´68 faalde niet en schoof de bal langs de doelman, 0-1. SC Twijzel ging meteen opzoek naar de gelijkmaker. In de 7e minuut was Menno Blom er dichtbij, maar zijn inzet werd knap uit de hoek geslagen door de doelman van de gasten. V en V ’68 was veel feller in de duels dan SC Twijzel, dit leidde tot een aantal kansen om de voorsprong te vergroten. Echter bleek Tristen van Wieren, zoals zo vaak dit seizoen, scherp te zijn en wist een tweede tegentreffer te voorkomen. Halverwege het eerste bedrijf kregen de gastheren steeds meer grip op de wedstrijd. Verder dan een schot van Kees Jongsma, die voorlangs ging, kwamen ze echter nog niet. Tot aan de 27e minuut. V en V ’68 mocht een hoekschop nemen, die kon worden weggewerkt door Menno Blom. Menno speelde de bal, via een één tweetje met Rein van der Veen, bij Johannes van der Meulen in de voeten. Johannes zag Patrick Huizenga vertrekken op de rechter flank en speelde het speeltuig in één keer door. Patrick kon ongehinderd door lopen naar de sluitpost en kon de gelijkmaker binnen schuiven. Lang konden de heren hier niet van genieten, want een minuut later lag de 1-2 al in het net. Een voorzet vanaf links werd bij de 2e paal opgepikt door de spits Anne van der Wal. Hij kapte naar binnen en zag zijn inzet via een been van SC Twijzel de verre hoek in rollen. Opnieuw moest er gezocht worden naar de gelijkmaker. Kees Jongsma kreeg nog een mogelijkheid, maar hij bleek achteraf meer tijd te hebben dan dat hij dacht. Zijn schot was een makkelijke prooi voor de doelman. De laatste kans in het eerste bedrijf was voor Patrick Huizenga. Hij werd opnieuw weggestuurd door Johannes van der Meulen maar werd achterhaald door zijn tegenstander, die met een sliding de aanval onschadelijk maakte. Richard Reitsma moest aan het werk om een strijdplan te bedenken. Het is zelden voorgekomen dit seizoen dat er met een achterstand werd gerust.

Dat Richard met een plan kwam, daar werd niet over getwijfeld. Er moest een snelle gelijkmaker komen. Dan zou de overwinning ook wel komen. Dit ging ten koste van Mennelt Pilat, hij maakte plaats voor Hielke van der Meulen. In de eerste minuut was Rein van der Veen al dichtbij een doelpunt. Johannes van der Meulen kopte de bal terug op de inkomende Rein, zijn schot ging een metertje over. In de 9e minuut was het wel raak. Met een geweldige individuele actie ontdeed Patrick Huizenga zich van twee tegenstanders. Patrick kon de bal bij de tweede paal geven waar Johannes van der Meulen geheel vrijstaand in kon koppen. Johannes kopte de bal bijna vanaf de achterlijn in het doel. Dat Johannes geleerd had van de goal van vorige week, was duidelijk te zien. Waar hij vorige week de bal en de paal raakte, kon hij dit keer de paal net ontwijken. Na een kwartier spelen werd Jelmer de Boer gewisseld voor Danny van den Bosch. Een verdediger voor een aanvaller. Een teken dat SC Twijzel duidelijk niet tevreden was met een gelijkspel. SC Twijzel domineerde op dat moment. Maar waren ze zo nu en dan erg slordig in passes. Johannes kreeg een mogelijkheid, maar hij kopte de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 27e minuut van het tweede bedrijf kreeg V en V ´68 haar grootste mogelijkheid om voor de derde keer op voorsprong te komen. Mack Wichaisuek verspeelde de bal op een nonchalante wijze. Hierdoor konden twee mannen van V en V ´68 ongehinderd op de sluitpost afstomen. Tristen van Wieren maakte zijn doel kleiner door goed uit te komen. De bal werd breed gelegd naar de tweede man, maar Tristen van Wieren was uiteindelijk de winnaar. Hij dook voor de bal alsof zijn leven ervan af hing. Enkele minuten later moest de doelman van de gasten aan het werk. Kees Jongsma ging met zijn linker van buiten naar binnen en schoot onverwachts hard in de korte hoek. Helaas voor hem kon de sluitpost hier een hand tegen krijgen waardoor de stand gelijk bleef. Chris-Jan Borgers werd nog ingebracht voor de moe gestreden Rouke de Boer. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Johannes van der Meulen die nog een kans kreeg, maar ook zijn inzet werd uit het doel gehouden door de doelman van de gasten.

Al met al zijn er toch twee punten verloren voor de thuisploeg. V en V ’68 was blij met een puntje. Voor afgaand zouden zij hier voor getekend hebben. Een moeizame eerste helft, waarin beide ploegen redelijk gelijk op gingen en een strijdlustige tweede helft, waarin SC Twijzel de bovenliggende partij was.

Aanstaande zaterdag staat er een topper op het programma en gaan de heren op bezoek naar Driesum, waar VIOD hen op zal wachten. Aanvang 14:30 uur.