Taken Jeugdcommissie

Het jeugdbestuur regelt alle zaken die betrekking hebben op de jeugdleden van de vereniging. Dit betreft zowel voetbal als niet-specifieke voetbalzaken.

Het jeugdbestuur is verantwoordelijk voor jaarlijkse evalueren en eventueel bijstellen van het jeugdplan. Ook zorgt het jeugdbestuur voor een scheidsrechtersschema zodat er bij elke thuiswedstrijd een vrijwillige scheidsrechter aanwezig is.

Ook is het jeugdbestuur jaarlijks met het indelen van de jeugdteams bezig en is er maandelijks een vergadering. Bevindingen worden gecommuniceerd met leiders en eventueel ouders van jeugdleden.

Het jeugdbestuur treedt op als een gastheer van de vereniging tijdens jeugdwedstrijden. Het bestuur kan helpen bij het samenstellen van een schema voor het vervoer van en naar uitwedstrijden, maar het is in eerste instantie een taak van de leiders. Het jeugdbestuur kan zelfstandig straffen aan jeugdleden opleggen; voor schorsingen is toestemming van het hoofdsbestuur nodig.

Het jeugdbestuur is verantwoordelijk voor het organiseren van niet-voetbal activiteiten

Zoals afsluiting jaar of vieringen voor jeugdleden.

Als een jeugdleider of trainer met probleemsituaties te maken krijgt waar hij niet in staat is om het zelfstandig op te lossen, of het verantwoord vind om het met het jeugd bestuur te bespreken zoals;

  • problemen met spelers
  • problemen met ouders

Dan staat het jeugdbestuur daar altijd voor open.