S.C. Twijzel pakt opnieuw de volle buit

Afgelopen zaterdag gingen de heren vol vertrouwen naar VV Beetgum. Deze middag bleek letterlijk en figuurlijk een zonovergoten middag voor de mannen uit Twijzel. Na het laatste fluitsignaal werd er maar liefst met een 1-5 overwinning van het veld gestapt.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd was SC Twijzel de bovenliggende partij. VV Beetgum probeerde meteen volop druk te zetten, maar SC Twijzel wist hier gemakkelijk mee om te gaan en liet de bal het ‘meeste’ werk doen. Een eerste kansje was er voor de gastheren na een slippertje in de achterste linie, maar deze werd gemakkelijk door Tristen van Wieren gepareerd. Marc Boorsma kreeg de eerste echte kans van de wedstrijd. Hij werd weggestuurd door Kees Jongsma, Marc kwam oog in oog met de doelman en probeerde doel te treffen doormiddel van een lobje over de uitkomende sluitpost. Helaas ging de bal zowel over de doelman als over het doel. Hierna ging SC Twijzel steeds slordiger voetballen en stond men positioneel niet goed opgesteld op het middenveld waardoor de thuisploeg iets meer in het spel voorkwam. Echter was VV Beetgum niet in staat om een goed uitgespeelde kans te creëren. Tot een enkele afstandsschot kwamen zij niet. Na een half uur spelen had SC Twijzel zich herpakt en kwamen zij verdient op voorsprong. Rein van der Veen bereikte met een lange bal Menno Blom, welke op zijn beurt de bal naar Kees Jongsma kon spelen. Kees schoot de bal hard voorlangs, maar Johannes van der Meulen was er als de kippen bij en gleed de bal, met zijn rechter, binnen bij de tweede paal. Een minuut later was daar bijna de gelijkmaker. Maar Tristen van Wieren kon de bal uit zijn doel houden. In de 36e minuut was het opnieuw Johannes van der Meulen die doel trof. Marc Boorsma plaatste de bal vanaf rechts bij Johannes in de voeten. Johannes controleerde de bal niet goed waardoor de doelman de bal kon pakken. Tot ieders verbazing liet de doelman de bal los, waardoor Johannes als nog het leer in het doel kon schieten. Dit keer deed hij dat met zijn linker. Vijf minuten voor de rust maakte de spits van SC Twijzel zijn ‘zuivere’ hattrick compleet. Via een geweldige aanval over meerder schijven, beginnend bij een lange bal van Rein van der Veen op Menno Blom, die de bal mee gaf aan Peter Poortman. Peter zette een mooi één tweetje op met Marc Boorsma. Marc gaf daardoor naar eigen zeggen de ‘voor assist’. Peter Poortman kon de bal hierna voorgeven bij de tweede paal waar Johannes van der Meulen de bal binnen kopte. Zo werd er met een comfortabele voorsprong een bakje thee gedronken.

In het tweede bedrijf was het opnieuw SC Twijzel die het spel maakte. Marc Boorsma creëerde een goede mogelijkheid, maar schoot de bal over het doel. Na 15 minuten spelen kregen de gastheren enkele kansjes. Eerst werd er over het doel geschoten vanaf een grote afstand. Enkele minuten later speelde Tristen van Wieren het speeltuig in de voeten van de tegenstander na een moeilijke terug speel bal. Gelukkig kon Tristen herstellen en redding brengen op de inzet van de spits van de gastheren. Verder kwam de thuisploeg weinig voor in de wedstrijd. Menno Blom zag na 20 minuten spelen zijn inzet tot corner verwerkt worden door de doelman. Uit deze corner ontstond een strafschop nadat Menno Blom onreglementair naar de grond werd getrokken. Menno lag zelf aan vanaf 11 meter en faalde niet. 0-4. 5 minuten later was het opnieuw raak. Doormiddel van een goed uitgespeelde counter met Peter Poortman en Hielke van der Meulen via een één tweetje op het middenveld werd de bal door laatst genoemde mee gegeven aan de inmiddels in het veld gekomen Mack Wichaisuek. Mack had een mooie steekpass in huis op Johannes van der Meulen. Johannes liet zien ook het net te kunnen vinden aan de andere kant van veld en zette de 0-5 op het scorebord. Na de 0-5 was het de scheidsrechter die zijn moment van de wedstrijd pakte. Mack Wichaisuek gaf de bal vanaf de achterlijn terug op de meegelopen Peter Poortman die de bal in tikte. De grensrechter keek goedkeurend, wel schuddend met zijn hoofd voor weer een tegen treffer, naar de middenstip. Maar de leidsman oordeelde dat iemand op de één of andere manier buitenspel had gestaan en keurde het doelpunt af. In de tegenaanval was het de grensrechter aan de andere zijde die de vlag omhoog stak, omdat de spits van de gastheren duidelijk buitenspel liep, maar hij werd genegeerd door de scheidrechter. De spits mocht door lopen richting de doelman. Rouke de Boer kon de bal vroegtijdig wegwerken voordat de spits de bal kon raken, maar Rouke gaf de bal niet de juiste richting mee waardoor hij zijn eigen doelman passeerde en voor de eretreffer zorgde voor de thuisploeg.

SC Twijzel speelde bij vlagen goed en verzorgd voetbal afgewisseld met fasen in de wedstrijd waarin het ongeconcentreerd en slordig gevoetbald word. Des al niet te min werden er vele kansen gecreëerd en weinig kansen weg gegeven. Conclusie, een dik verdiende overwinning voor de mannen uit Twijzel. Volgende week komt VV Oostergo op bezoek op sportpark de Moune. Aanvang 14:30.