S.C. Twijzel wint van VC Trynwalden

Een dikke week geleden wisten de heren uit Twijzel de eerste wedstrijd te winnen bij en tegen V en V’68. Afgelopen zaterdag mocht SC Twijzel zich opmaken voor de eerste thuis wedstrijd tegen VC Trynwalden. Beide ploegen hebben als doel om mee te strijden om de titel, dus kon deze ontmoeting als een ‘topper’ worden gezien.

De eerste 10 minuten was alles behalve saai te noemen. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en meteen werden er kansen gecreëerd. De eerste kansen waren er voor de gasten, maar de beste kans was er voor de thuisploeg. Marc Boorsma ontdeed zich van zijn directe tegenstander en kon alleen door stomen richting doel. Echter stuitte Marc op de doelman en werd een tweede inzet van Peter Poortman van de lijn gehaald door een verdediger. Een minuut later was VC Trynwalden dicht bij een doelpunt. Uit een vrije trap hielp de paal de gastheren een handje door de bal te keren. SC Twijzel kreeg hierna meer vat op de wedstrijd en kreeg de nodige kansen om op voorsprong te komen. Johannes van der Meulen werd de diepte in gestuurd en gaf een bal op maat aan Kees Jongsma. Kees schoot de bal met gevoel in één keer op doel, maar zag deze net voorlangs verdwijnen. Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid. Kees Jongsma was deze keer de aangever, Johannes van der Meulen kon de bal controleren met de borst en schoot de bal te zwak op doel waardoor de doelman redding kon brengen. Zowel Menno Blom als Johannes van der Meulen kregen een kans, maar zijn konden de bal niet de juiste richting geven met het hoofd. Kees Jongsma creëerde zelf een 1 tegen 1 situatie met de doelman, maar schoot recht in de handen van de sluitpost. Na een half uur spelen werd er een vrijetrap gegeven aan de heren uit Twijzel op de rand van de zestien. Menno Blom mocht aanleggen en schoot de bal met een snoeiharde streep in het dak van het doel. Een terechte voorsprong voor de gastheren. Na de openingstreffer zette VC Trynwalden aan. Tristen van Wieren moest een knappe redding brengen op de doellijn op een inzet bij de tweede paal vanuit een hoekschop. Met nog 5 minuten spelen voor de rust omspeelde Hessel Breewsma de uitgekomen Tristen van Wieren. Maar gelukkig voor Tristen was Rene Pauw mee terug gelopen en kon de inzet keren. In de laatste minuut van het eerste bedrijf leek de scheidsrechter de gasten te helpen. Vanuit een corner werd hard naast gekopt. Tot ieders verbazing kreeg de leidsman deze op zijn hoofd en ging de bal via de paal over de achterlijn.

Het tweede bedrijf begon rommelig aan beide zeiden. Er werd zeer slordig met het balbezit omgegaan en de overtuiging die in de eerste helft aanwezig was ontbrak. VC Trynwalden had het één en ander omgezet en ging met twee spitsen spelen. SC Twijzel had hier even de tijd voor nodig om dit op te vangen en weer vat te krijgen op het spel. SC Twijzel kwam niet minder aan hun eigen spel toe en was er veel balbezit voor de gasten. Echter stond de achterste linie van SC Twijzel goed georganiseerd waardoor er geen tot kleine kansjes werd weggeven. Na 15 minuten spelen in de tweede helft kreeg VC Trynwalden een kans op de gelijkmaker. Nadat Rein van der Veen onbedoeld zijn medespeler uitschakelde door met het leren speeltuig snoeihard het klokkenspel van Hielke van der Meulen te laten luiden, viel de bal in een scrimmage voor het doel van Tristen van Wieren. Tristen kon uiteindelijk redding brengen. Hielke van der Meulen had dusdanig last van dit bellen spel en was genood’zaak’t om zich te laten vervangen door Mack Wichaisuek. VC Trynwalden had meer balbezit, maar SC Twijzel had haar zaakjes goed op orde en stond gegroepeerd te spelen. De gasten konden geen kansen creëren. De gasten probeerden aanvallender te spelen waardoor er ruimte ontstond in de achterhoede. Met de snelheid die SC Twijzel bezit in de voorhoede namen zij een risico. Dit leidde tot een counter voor de thuisploeg. Marc Boorsma brak uit, maar schoot iets te gehaast waardoor de bal in de handen van de doelman belandde. In de 60e minuut van de wedstrijd werd Kees Jongsma de diepte ingestuurd op de linkerflank. Kees zag de geheel vrijlopende Johannes van der Meulen en zette zijn schoen tegen de bal. De bal ging echter niet richting Johannes, maar verdween naar eigen zeggen: “Bewust, geplaatst over de doelman in de verre hoek”. Zo zette Kees zijn ploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. De tweede treffer deed VC Trynwalden de das om en was de pijp leeg. SC Twijzel zette nog enkele keren aan. Dit leidde twee minuten voor tijd naar de 3-0. Opnieuw was Kees Jongsma die het net bol liet staan, al hoewel zijn inzet nog van richting werd veranderd door een verdediger. In de blessure tijd kon Kees een zuivere hattrick compleet maken. Nadat Marc Boorsma op de doelman stuitte kon Kees de bal controleren en rustig binnen schieten maar zijn schot ging voorlangs. Kees had hier als verklaring voor dat dit een te gemakkelijk doelpunt zou zijn geweest.

Al met al een terechte overwinning voor SC Twijzel. Twee verschillende helften waarbij SC Twijzel weinig kansen weg gaf en zelf de grootste kans wist te creëren. Volgende week reizen de heren af naar Beetgumermolen om het daar op te nemen tegen VV Beetgum. Aanvang 14:30 uur.