S.C. Twijzel en S.C. Franeker delen de punten

Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar Franeker om het daar tegen de plaatselijke S.C. op te nemen. Na 90 minuten spelen was geen van beide clubs tot scoren gekomen waardoor de beginstand ook de eindstand werd. Hier was de thuis ploeg tevreden mee en voelde het voor de heren uit Twijzel als een nederlaag.

Meteen vanaf de aftrap liet S.C. Twijzel zien dat het was gekomen om drie punten te halen. Al in de eerste minuut kreeg Johannes van der Meulen zijn eerste kans, maar de keeper kon de bal gemakkelijk oppakken. De thuis ploeg liet zich meteen terug zakken op eigen helft om zo de gasten te weerhouden van het scoren. Na 9 minuten spelen kwam Hielke van der Meulen oog in oog te staan met de sluitpost van de gastheren. De mee opgekomen Rene Pauw wist Hielke te bereiken met een steekpass, maar laatst genoemde stuitte op de doelman. Even later wist Menno Blom met een mooie crosspass Kees Jongsma te vinden. Kees zag zijn inzet via de lat weer in het speelveld komen. In deze fase van de wedstrijd was het éénrichtingsverkeer. De gasten kregen opnieuw een grote kans om de score te openen. Ditmaal was het Peter Poortman die Kees Jongsma alleen voor de keeper zette, maar ook Kees had het vizier niet op scherp en schoot de bal over het doel. Pas na een half uur te hebben gespeeld kreeg de thuis ploeg haar eerste kans, maar de bal ging een meter naast. Voor rust kreeg S.C. Twijzel nog enkele kansen. Telkens ontbrak het aan overtuigen in de inzet of was het de doelman die in de weg lag.

Na de onderbreking was het opnieuw S.C. Twijzel dat fel uit de startblokken kwam. In de 2e minuut bereikte Marc Boorsma Hielke van der Meulen, Hielke was niet zelfzuchtig en wou de bal terug leggen op zijn broer Johannes van der Meulen. Helaas kon een verdediger samen met zijn doelman de bal blokken en tot corner werken. Uit deze corner was het wederom Marc Boorsma die de bal klaar kon leggen voor Hielke van der Meulen. Tot ieders verbazing kon de doelman redding brengen op de doellijn en de bal over de achterlijn werken. Marc Boorsma nam deze hoekschop voor zijn rekening en draaide de bal in bij de tweede paal. Het speeltuig ging voorbij aan de doelman maar werd gered door zijn teamgenoot die de bal van de lijn kopte bij de tweede paal. Na 8 minuten spelen kon de spits en aanvoerder van S.C. Franeker plotseling door lopen richting Tristen van Wieren. Tristen bleek goed op te letten en voorkwam dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Doordat S.C. Twijzel steeds meer opzoek ging naar een doelpunt ontstond er meer ruimte in de achterhoede van S.C. Twijzel. Hierdoor ontstond er een twee tegen één situatie voor de gastheren, maar werd dit slecht uit gespeeld en belande de bal recht in de handen van Tristen van Wieren. Het spel in het tweede bedrijf was geheel gewijzigd ten opzichte van het eerste. Het spel ging op en neer en waren er grote kansen aan beide zijden. Halverwege het tweede bedrijf werd er een vrijetrap toegekend aan de S.C. Twijzel. De inmiddels ingevallen Mack Wichaisuek bracht de bal bij de tweede paal. Menno Blom stond daar geheel vrij en kopte de bal voor het doel naar Peter Poortman. Peter kwam niet lekker uit met zijn passen waardoor hij de bal met zijn knie speelde en de bal recht in de handen van de doelman eindigde. Enkele minuten later kreeg S.C. Franeker haar grootste kans van de wedstrijd. Met een snelle uitbraak over de rechter flank werd een geheel vrij staande Franeker bereikt bij de tweede paal. Gelukkig voor S.C. Twijzel had ook deze speler het vizier niet op scherp en schoot de bal voor open doel in het zijnet. In de resterende minuten kregen beide partijen nog een mogelijkheid. De grootste was voor Marc Boorsma. De leidsman gaf goed voordeel waardoor Marc door mocht spelen en alleen voor de sluitpost kwam te staan. Door een goed uitgevoerde schijnbeweging omspeelde Marc de doelman maar schoot de bal in het zijnet. In de laatste minuut liep de spanning op en werd er gevreesd voor de veel voorkomende voetbal wet. Als de ploeg met meeste mogelijkheden niet tot scoren komt, valt het doelpunt op de nadere kant. De thuisploeg mocht aanleggen voor een vrije schop op een gunstige positie voor het doel. Gelukkig kon Tristen van Wieren zijn doel schoonhouden en de bal klem vast pakken.

Gezien het spelbeeld in de tweede helft was een gelijkspel de terechte uitslag. Wanneer er naar de kansen en het spelbeeld van de eerste helft word gekeken, had er meer in gezeten voor mannen uit Twijzel. Conclusie: S.C. Twijzel had de kans om te winnen, maar mag uiteindelijk in de handen knijpen dat er niet is verloren. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, ditmaal wacht A.S.C. uit Augustinusga de mannen op. Aanvang 14:00 uur.