S.C. Twijzel neemt 3 punten mee uit Leeuwarden

Afgelopen zaterdag vertrokken de heren vanuit Twijzel naar de hoofdstad van Friesland om het tegen de Lions’66 op te nemen. De mannen trokken de wedstrijd pas in het tweede bedrijf naar zich toe en konden uiteindelijk weer 3 punten bijschrijven. SC Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Feye Postma, Rouke de Boer, Jan van der Meulen en Jelmer de Boer in de achterhoede. Menno Blom, Hielke van der Meulen en Rein van der Veen op het middenveld. Patrick Huizenga, Johannes van der Meulen en Mennelt Pilat in de voorhoede. Op de bank Kees Jongsma, Danny van den Bosch en Mack Wichaisuek.

Op een mooie zonnige middag klonk precies om half drie het begin signaal van de wedstrijd. Beide partijen begonnen voorzichtig. In het eerste 25 minuten kwamen beide ploegen niet verder dan afstandsschoten die hoog over gingen. SC Twijzel had in de resterende minuten van de eerste helft lichtelijk het overwicht maar kwam niet tot scoren. Een kopbal van Johannes van der Meulen belande vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. Hielke van der Meulen en Patrick Huizenga zagen hun inzet naast de goal verdwijnen. In de 40e minuut schoot de rechtsbuiten van de thuisploeg de bal op de buitenkant van de paal waarna de bal over de achterlijn ging. Dit was tot dan toe de grootste kans van de wedstrijd. Een minuut later liet SC Twijzel van zich spreken. Patrick Huizenga draaide zichzelf mooi vrij van zijn directe tegenstander na een mooie pass van Rein van der Veen. Patrick haalde verwoestend uit. De sluitpost van de thuisploeg kon de bal met de nodige moeite over de goal tillen. Uit de ontstaande corner werd een inzet, van de mee gekomen Jelmer de Boer, van de lijn gehaald. In de laatste minuut kreeg Lions’66 een vrijetrap toegekend op de rand van de zestien. Deze bal werd hard genomen, maar ging recht op de keeper van SC Twijzel af. Zo werd er gerust met de brillenstand op het scorebord. Een helft waarin er niet slecht werd gevoetbald, maar waarbij het ontbrak aan de echte ‘wil’ om te winnen.

In de tweede helft was het SC Twijzel dat er een schepje boven op gooide. Dit werd al snel beloond met een doelpunt. Na 2 minuten spelen schoot Patrick Huizenga nog naast de goal, maar in de 4e minuut was het Johannes van der Meulen die wel doel trof. Op een afstand van dik 20 meter ontdeed Johannes zich van zijn tegenstander en vuurde de bal op de goal. De bal ging richting de hoek en met een stuit net voor de hand van de goalie belande de bal achter in het net. Twee minuten later werkte Jan van der Meulen de bal weg om zo een snelle gelijkmaker te voorkomen. Uit de nastoot werd Hielke van der Meulen weggestuurd door Patrick Huizenga. Hielke van der Meulen stond oog in oog met de sluitpost en faalde niet. De bal belandde via de binnenkant van de paal opnieuw in het net. De Lions’66 werden geheel terug gedrongen op eigen helft. SC Twijzel kreeg kans op kans om de voorsprong uit te breiden. Hielke van der Meulen bediende zijn broer Johannes van der Meulen met een sublieme pass, met buitenkantje rechts, maar een verdediger kon net voorkomen dat de topscorer van SC Twijzel zijn tweede van de middag kon bijschrijven. Even later lobde Mennelt pilat de bal over de doelman, maar ook over de deklat heen. Dit bleek de laatste actie te zijn voor Mennelt Pilat deze middag. Hij werd vervangen door Danny van den Bosch. De thuisploeg kreeg enkele kansjes via een vrijetrap en een kopbal waarbij de spits niet lekker uit kwam om de bal op de goal te koppen. Het was SC Twijzel welke de betere was en de derde goal maakte na 20 minuten spelen. Een vrijetrap vanaf de middenlijn werd door Rein van der veen op gevoel achter de laatste linie van de gastheren getrapt. Menno Blom was de enige speler die hierop reageerde en de bal in kopte voor de 0-3. Mack Wichaisuek werd halverwege het tweede bedrijf ingebracht voor de moegestreden Jelmer de Boer. De spelers van de Lions’66 zaten er conditioneel helemaal doorheen op een enkele vers ingebrachte spelers na. Meer dan een paar counters, waaruit geen grote kansen kwamen, kon de thuis ploeg niet opbrengen. Het was SC Twijzel wat veel meer aan de bal was en de eindstand via Danny van den Bosch bepaalde op 0-4. Via een mooie opening van Hielke van der Meulen met een lange bal op Johannes van der Meulen aan de linkerzijde, werd Danny van den Bosch gevonden voor de goal. Danny ronde zijn eerste kans van de wedstrijd af met een ‘triomfantelijke’ lob in verre hoek. Menno Blom dacht nog te kunnen scoren vanaf zijn eigen helft. De sluitpost van de gastheren was goed uit zijn zestien meter gebied gekomen om een aanvaller te stoppen, maar zijn weggewerkte bal belande voor de voeten van Menno. Menno dacht niet na en vuurde bal in één keer op de goal. Helaas voor hem was keeper net op tijd terug en kon hij de bal vangen. Danny van den Bosch was nog dichtbij een tweede treffer, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal.

Uiteindelijk een terechte overwinning voor de heren uit Twijzel. Dit seizoen zijn er meerder wedstrijden gewonnen door SC Twijzel waarbij de heren conditioneel veel sterker zijn dan de tegenstander. Dit was ook afgelopen zaterdag duidelijk te zien. Een eerste helft waarin beide partijen aan elkaar gewaagd zijn en een tweede helft waarbij de tegenstander wordt overlopen door SC twijzel.

Aanstaande zaterdag komen de gasten uit Rinsumageest van VCR op bezoek. Aanvang 14:30 uur.