S.C. Twijzel houdt de drie punten in Twijzel tegen VCR

Afgelopen zaterdag stond er een inhaal wedstrijd op het programma tegen VCR. Deze wedstrijd telde nog mee voor de tweede periode. Uiteindelijk wist de thuis ploeg aan het langste eind te trekken en de, al gewonnen periode, ongeslagen af te maken. SC Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Feye Postma, Rouke de Boer, Jan van der Meulen en Jelmer de Boer in de achterhoede. Menno Blom, Mack Wichaisuek en Rein van der Veen op het middenveld. Hielke van der Meulen, Johannes van der Meulen en Mennelt Pilat in de voorhoede. Op de bank Kees Jongsma, Danny van den Bosch en Chris-Jan Borgers.

Op een zwaar veld, door de gevallen regen, werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. SC Twijzel begon zeer slap waardoor de eerste kansen voor de gasten waren. VCR, dat de punten nodig kan gebruiken om rechtstreekse degradatie te ontlopen, begon veel feller aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut moest Tristen van Wieren redding brengen op een inzet van ver. De hieruit ontstane corner werd net naast gekopt. SC Twijzel kon hun eigen spel niet spelen via een opbouw vanuit de achterhoede doordat VCR goed gegroepeerd stond te spelen. Dit resulteerde in een spelbeeld waarin veel gebruik werd gemaakt van de lange bal. Pas in de 17e minuut ontliep Johannes van der Meulen aan de aandacht van de tegenstander. Op aangeven van Hielke van der Meulen werd Johannes op rechts weggestuurd. Zijn voorzet kon gemakkelijk worden opgepikt door een VCR verdediger, want tot Johannes zijn verbazing was er niemand mee gelopen. Dit beeld was tekenend voor het spel van SC Twijzel in de beginfase van de wedstrijd. De thuisploeg was in elk duel een stapje te laat. In de 21e minuut schoot Hielke van der Meulen hoog over op aangeven van Mennelt Pilat. Hierna begon SC Twijzel iets beter te voetballen en nam het initiatief over van VCR. Mennelt Pilat ontdeed zich van drie tegenstanders met een mooie actie waarna hij Johannes van der Meulen alleen op de sluitpost van de gasten stuurde. Johannes verslikte zich in de bal waarvan de snelheid smoorde in het drassige grasmat en zo achterhaald kon worden door de verdediging. In de 39e minuut kon de spits van VCR alleen op Tristen van Wieren af lopen, maar gelukkig voor SC Twijzel was het Jan van der Meulen die hem kon inhalen waardoor hij de aanval onschadelijk kon maken. SC Twijzel counterde hierop naar het doel van VCR maar Hielke van der Meulen had het vizier niet op scherp en schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 41e minuut kregen de gastheren een cadeau toegekend in de vorm van een strafschop. Hielke van der Meulen wou een voorzet van Johannes van der Meulen afronden maar trapte tegen een been van een verdediger die de bal net voor Hielke wegtikte. Hielke struikelde hierdoor en de scheids beoordeelde dit als een overtreding. Menno Blom wist hier wel raad mee en schoot de bal onhoudbaar in de hoek, 1-0. In de laatste minuut van het eerste bedrijf was het opnieuw Menno Blom die het leer achter de doelman wist de koppen. Uit een vrijetrap van Mack Wichaisuek vanaf een meter of 40 kon Menno, al achteruit springend, de bal diagonaal in koppen. Na een slechte eerste helft werd er met een comfortabele 2-0 voorsprong gerust.

De tweede helft begon SC Twijzel veel beter dan de eerste. Al in de eerste minuut konden de heren uit Twijzel de score uitbreiden. Door een foute aanname van de laatste man van VCR kon Johannes van der Meulen de bal oppikken. Hij zag de geheel vrijstaande Mennelt Pilat, maar zijn pass ontbrak aan de juiste coördinatie waardoor de kans was verkeken. De score werd al wel vroeg in het tweede bedrijf uitgebreid. In de 5e minuut was het Johannes van der Meulen die een fraaie voorzet van Hielke van der Meulen af ronde ‘op z’n Van Persie’s’. Met een duik kopte Johannes de bal bij de tweede paal binnen. Tijdens zijn ‘vlucht’ raakte Johannes niet alleen de bal, maar kwam hij er ook achter dat het doel daadwerkelijk van aluminium is gemaakt. Hij landde met zijn hoofd tegen de paal. Met wat wonderwater van de verzorger en een bult op z’n hoofd kon de topscoorder van SC Twijzel verder voetballen. VCR gaf de moed niet op en ging opzoek naar een treffer. Dit werd bijna een feit in de 13e minuut, maar Tristen van Wieren redde knap op de doellijn op een kopbal van dichtbij. SC Twijzel kreeg hierop een grote kans, maar na een aanval over meerdere schijven kwam Johannes van der Meulen een teenlengte tekort om de bal in het doel te werken. Danny van den Bosch en Kees Jongsma mochten minuten maken voor de goed spelende Feye Postma en Mennalt Pilat. Ook mocht Chris-Jan Borgers zich laten zien en verving Jan van der Meulen. In de resterende minuten van het tweede bedrijf werden er geen echte grote scoringskansen gecreëerd. Tot aan de laatste minuut van de wedstrijd. Uit de 5e corner op rij genomen miste Menno Blom de bal met zijn hoofd om zijn derde doelpunt van de middag te maken. Dit voorval mag zeldzaam worden genoemd, gezien vele van Menno zijn doelpunten met het hoofd worden gemaakt.

Al met al een terechte winnaar uit een wedstrijd waarbij er niet te lang moet worden stil gestaan. Een slechte wedstrijd die uiteindelijk toch over de streep wordt getrokken. Er resteren nog 4 wedstrijd in de competitie waarin de mannen de taak hebben om de aansluiting bij de eerste 3 te behouden en zich klaar te stomen voor de nacompetitie.

Aanstaande zaterdag komt V en V ’68 uit Garijp op bezoek. Aanvang 14:30 uur.