S.C. Twijzel geeft de voorsprong weg in de slotfase

Afgelopen zaterdag stond er een niet onbelangrijke pot op het programma tegen Ropta Boys voor de heren uit Twijzel. Ropta Boys zou graag het verschil tussen de beide ploegen kleiner willen maken, terwijl SC Twijzel aansluiting wil houden bij de top-3. SC Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Jelmer de Boer, Rouke de Boer, Mack Wichaisuek en Rein van der Veen in de achterhoede. Menno Blom, Hielke van der Meulen en Jan van der Meulen op het middenveld. Patrick Huizenga, Johannes van der Meulen en Marc Boorsma in de voorhoede. Op de bank Kees Jongsma, Danny van den Bosch, Mennelt Pilat en Feye Postma.

In het begin van de wedstrijd was het net alsof de mannen uit Twijzel nog steeds in het hoofd bezig waren met het feestvieren van de periodetitel. De heren startten de wedstrijd zeer slecht waardoor er na 5 minuten spelen al tegen achterstand op gekeken werd. Een voorzet van rechts kon door de geheel vrijstaande Tjidsger Braaksma ingekopt worden. De bal leek voorlangs te gaan maar werd via een Twijzeler been toch nog in de goal gewerkt. SC Twijzel werd volledig zoek gespeeld door de gasten uit Oosternijkerk in de begin fase. Dat het nog steeds ‘maar’ met 1 goal verschil achterstond hadden de heren te danken aan de doelman Tristen van Wieren en de spitsen van Ropta Boys die niet allemaal het vizier op scherp hadden. Tristen van Wieren moest een aantal keren gestrekt om de bal uit het doel te houden. De voorhoede van Ropta Boys waren niet gelukkig in hun afronding waardoor zij de thuis ploeg in leven hield. Pas na 28 minuten spelen nam SC Twijzel het heft in handen en creëerde het haar eerste kans van de wedstrijd die meteen dichtbij de gelijkmaker was. Via een mooie opgezette aanval via Hielke van der Meulen en Marc Boorsma op rechts werd de bal naar Patrick Huizenga gespeeld. Patrick kon in het strafschopgebied aannemen en aanleggen voor een schot, maar zag zijn inzet net voorlangs gaan. SC Twijzel kreeg meer controle over de wedstrijd en konden de sluitpost van de gasten aan het werk zetten. De keeper keerde een schot van Johannes van der Meulen en kon de inzet van Patrick Huizenga tot corner verwerken. In de 42e minuut van het eerste bedrijf had de keeper de nodige moeite met een snoeihard genomen vrijetrap van Menno Blom. Uit de onstane corner kon Rouke de Boer de bal niet tussen de vele groen-gele sokken op de doellijn door krijgen en werd er gerust met een 0-1 achterstand. Voor SC Twijzel was alles nog mogelijk om het slechte begin om te buigen naar een goed resultaat. Gezien de kansen die de gastheren kregen waren de gasten blij dat er gerust kon worden met een voorsprong.

Meteen na het fluitsignaal in de tweede helft was het SC Twijzel wat door ging met waar het mee bezig was en opzoek ging naar de goal. Al na 4 minuten kon Menno Blom een afzwaaier intikken voor de gelijkmaker. Ook na de aansluitingstreffer was het éénrichtingsverkeer. SC Twijzel domineerde op het veld en rook dat er meer te halen was. In de 19e minuut verkeek de achterhoede van Ropta Boys zich op een lange bal van SC Twijzel en dachten dat deze door de keeper opgepakt kon worden. Johannes van der Meulen dacht daar anders over en sprintte naar de bal. Tot de schrik van de verdediging stond Johannes oog in oog met de sluitpost. Johannes schoot de bal langs de doelman maar ook net langs de verkeerde kant van de paal. Na 20 minuten spelen moest Hielke van der Meulen zich laten vervangen met een enkelblessure. Danny van den Bosch kwam voor hem in het veld. Even later werd Marc Boorsma gewisseld voor Mennelt Pilat. Met deze fitte jongens ging SC Twijzel opzoek naar de voorsprong. Ropta Boys stond deze fase met de rug tegen de muur. Na een half uur spelen was het Patrick Huizenga die na een mooie dribbel naar de grond werd gewerkt.SC Twijzel kreeg terechte penalty toe gekend. Menno Blom wist hier wel raad mee en zette zijn ploeg op een terechte voorsprong op dat moment van de wedstrijd. Enkele minuten later kon SC Twijzel haar voorsprong uitbreiden, maar Danny van den Bosch kopte in kansrijke positie het leer net over de goal. In de 42e minuut van de tweede helft werd een aanvaller onreglementair gestopt waardoor de gasten een vrijetrap op de rand van de zestien kregen. Geert Linthof zag zijn inzet op de onderkant lat belanden maar had het geluk dat Tristen van Wieren onder in de hoek lag waardoor de bal via de rug van de doelman alsnog over de doellijn ging. Zo werd de eindstand bepaald op 2-2.

Na een zeer zwak begin van de wedstrijd van SC Twijzel, waarin zij van geluk mochten spreken dat de achterstand maar 1 doelpunt verschil was, hebben de heren zich heel goed weten te herpakken. Dat de voorsprong uiteindelijk in de laatste minuten weg werd gegeven voelde als of er was verloren. Maar uiteindelijk mogen de heren blij zijn met een punt en moeten de heren het spel van de tweede helft vast houden en meenemen naar Leeuwarden volgende week.

Aanstaande zaterdag gaan de heren op bezoek bij Lions’66 te Leeuwarden. Aanvang 14:30 uur.