S.C. Twijzel pakt periodetitel na gelijkspel tegen De Lauwers

Nadat SC Twijzel 3 punten had gepakt tegen SC Leovardia hadden de heren uit Twijzel aan 1 punt genoeg om de periodetitel te pakken. Met een stormachtige wind in de rug werd er afgereisd naar Warfstermolen. SC Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Feye Postma, Jelmer de Boer, Rouke de Boer en Rein van der Veen in de achterhoede. Menno Blom, Hielke van der Meulen en Jan van der Meulen op het middenveld. Patrick Huizenga, Johannes van der Meulen en Mennelt Pilat in de voorhoede. Op de bank Kees Jongsma, Wiebe de Vries, Mack Wichaisuek en Chris Jan Borgers.

Even na half drie floot de heer Rozema voor het begin van de wedstrijd. Door de flinke windstoten moesten de heren alert zijn op de lange ballen. In de beginfase van de wedstrijd was het De Lauwers die de bal over de achterste linie heen kreeg waardoor een speler dacht alleen op de sluitpost Tristen van Wieren af kon lopen. Maar tot zijn verbazing zag hij een grote schoen voor hem langs gaan die de bal weg tikte van de goed spelende Jelmer de Boer. Hierna was het SC Twijzel die meer grip kreeg op de wedstrijd. Johannes van der Meulen kon een te korte paas terug op de keeper onderscheppen, maar handelde iets te snel waardoor de kans verloren ging. Mennelt pilat zag zijn kopbal geblokt worden en Hielke van der Meulen had het vizier niet op scherp. SC Twijzel was deze fase wedstrijd de betere ploeg, maar had moeite om tegen de wind in te komen. De Lauwers kon alleen maar loeren op de counter. In de 26e minuut werd een lange bal met de wind mee gedragen over de verdediging van SC Twijzel. Dit resulteerde in een 1 tegen 1 situatie met de spits van de gastheren en Tristen van Wieren. Zoals zo vaak dit seizoen bleef Tristen koelbloedig en kwam als winnaar uit de strijd. In de nastoot zag Jan van der Meulen zijn inzet op katachtige wijze uit het doel worden gehaald door de doelman van De Lauwers. Weer een minuut later kreeg SC Twijzel haar grootste kans tot dusver om op voorsprong te komen. Of het een poging op goal was welke mislukte van Patrick Huizenga of een pass op maat naar Johannes van de Meulen, daar valt over te discussiëren. Des al niet te min stond Johannes van der Meulen wel oog in oog met de sluitpost, maar hij zag zijn inzet uiteen spatten op de paal. In de nastoot was het Hielke van der Meulen die niet op de bal had gerekend en daardoor de voet niet lekker tegen de bal kon zetten en voor open goal miste. In de 35e minuut was het Johannes van der Meulen die met een knappe actie zichzelf vrijspeelde, het overzicht behield en de bal met de mee opgekomen Jelmer de Boer mee kon geven. Helaas speelde Jelmer de bal iets te ver voor zich uit waardoor de bal eerder bij de keeper was dan dat Jelmer af kon ronden. Zo bleef de brillenstand op het scorebord staan en werd er gerust.

Na de rust bleef Mennelt Pilat achter in de kleedkamer en maakte plaats voor Kees Jongsma om de voorste linie te voorzien met nog meer snelheid. De eerste kans, en wat achteraf de laatste bleek te zijn, in het tweede bedrijf voor de thuisploeg werd meteen benut. Na 8 minuten spelen kon de geheel vrijstaande Sander Wilpstra de bal binnen tikken. Gelukkig raakten de heren uit Twijzel niet van slag door deze domper en gingen ze nog meer op de aanval spelen op zoek naar de gelijkmaker. Twijzel kreeg kans op kans op de gelijkmaker. Menno Blom kopte de bal terug uit een vrijetrap op Hielke van der Meulen, maar Hielke had net als de eerste helft het vizier niet op scherp. Hielke stond 5 meter voor de goal, dat er dan over geschoten word is moeilijker dan dat deze in de goal gewerkt wordt is een feit, maar Hielke kreeg het toch voor elkaar. Mack Wichaisuek werd ingebracht voor Jelmer de Boer. Een verdediger er uit en een middenvelder erbij om de nog meer druk naar voren te creëren. De doelman van De Lauwers liet de eerste helft al zien goed te kunnen keepen. Dit bewees hij meerdere malen in het vervolg. Een harde kopbal van Johannes van der Meulen werd gekeerd op de lijn door de sluitpost. Nadat grote kansen niet werden benut, werd de technische staf steeds onrustiger. Maar de spelers bleven kalm en geduldig. Uiteindelijk viel de meer dan terechte gelijkmaker in de 77e minuut. Nadat Johannes van der Meulen eerder al een losgelaten bal van de keeper naast prikte, was het dit keer wel raak. Opnieuw kon de sluitpost een hoge bal niet klemvast pakken. Johannes van der Meulen wist met zijn been tussen die van zijn directe tegenstander door de bal in de goal te tikken. De ontlading die hieruit ontstond was enorm en de heren op de bank waren iet wat opgelucht. Johannes van der Meulen kreeg enkele minuten later 2 kansen om zijn ploeg op voorsprong zetten. In eerste instantie was het de keeper die gestrekt ging en de bal uit het doel weerhield. De tweede inzet van Johannes ging net voorlangs. In de 6e minuut van de blessure tijd moest de keeper van De Lauwers nog éénmaal gestrekt op een afstandsschot van Menno Blom. Zo sleepte hij ook voor de thuisploeg een broodnodig puntje binnen om ervoor zorgen dat zij geen nacompetitie hoeven te spelen tegen degradatie.

De laatste minuten leken twee keer zo lang te duren voor de heren van SC Twijzel. Dat de scheidsrechter 6 minuten door liet spelen hielp ook niet echt. Dat er uiteindelijk 2 punten verloren gingen bij De Lauwers was een feit waar niemand op het moment van het laatste fluitsignaal aan dacht. De vreugde was veel groter voor het feit dat de periodetitel binnen is.

Aanstaande zaterdag spelen de heren thuis tegen Ropta Boys uit Oosternijkerk. Aanvang 14:30 uur.