S.C. Twijzel 1 verliest met 10 man in de laatste minuut

Met de nummers 4 en 3 van de competitie, S.C. Twijzel en VC Trynwalden stond er een mooie wedstrijd op het programma. Daar waar de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren, trokken de gasten uiteindelijk aan het langste eind. In de derde helft werd er veel gesproken over de leidsman A. Adema. Deze meneer speelde een opmerkelijke hoofdrol deze middag. S.C. Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Arjen de Jong, Mack Wichaisuek, Rouke de Boer en Wiebe de Vries in de achterhoede. Jan van der Meulen , Wietze van der Valle en Menno Blom op het middenveld. Patrick Huizenga, Johannes van der Meulen en Kees Jongsma in de voorhoede. Op de bank zaten Danny van den Bosch, Hielke van der Meulen en Rein van der Veen.

De wedstrijd begon rommelig aan beide zijden. Er ontstonden kansjes over en weer. De grootste kansen waren er in het begin voor de gastheren. Wietze van der Valle kwam een teenlengte te kort op een voorzet van Kees Jongsma. Er was niemand attent op een gesmoorde voorzet door de keeper van Trynwalden van Patrick Huizenga. Na een kwartier spelen kwam de eerste serieuze kans voor Trynwalden. De spits kon de bal aannemen en zichzelf vrij spelen voor een schot op goal. Tristen van Wieren kon knap redding brengen op deze inzet. Hierop volgde een wedstrijd met veel strijd en vechtlust, waarin veelal de lange bal werd gehanteerd. Trynwalden kreeg opnieuw een grote kans om de score te openen. Uit een vrije trap was het opnieuw de spits die op 5 meter van de doellijn aan kon nemen en aan kon leggen. Rouke de Boer kon zijn been net optijd tegen de bal krijgen waardoor de bal over de deklat heen ging. Na een dik halfuur was het S.C. Twijzel dat de score opende. Johannes van der Meulen gaf een voorzet na een goed opgezette aanval. Deze bal ging aan iedereen voorbij waardoor Kees Jongsma de bal opnieuw in kon brengen. Johannes stond nog geheel vrij bij de tweede paal en legde de bal terug op de inkomende Wietze van der Valle die onhoudbaar inschoot. Trynwalden drong aan voor de aansluitingstreffer. Tristen van Wieren wist nog een inzet van dichtbij op katachtige wijze over te werken. Zoals eerder genoemd was het de scheidsrechter A. Adema welke op bijzondere wijze een stempel op de wedstrijd wilde drukken. In de 45e minuut werd er een strafschop gegeven aan de gasten nadat Wiebe de Vries een speler in de rug liep. Tot ieders verbazing werd hij met direct rood naar de kant gestuurd. Deze penalty werd benut door Sjoerd Bauke Plantinga. Zo werd er met een 1-1 gelijkspel gerust. Richard Reitsma moest een plan bedenken om de 11 ( wellicht 12) man van Trynwalden te bestrijden.

In de tweede helft was het Trynwalden wat bloed rook en volop in de aanval ging. Voor S.C. Twijzel was het nog wennen om met een man minder te spelen. Al na 3 minuten in de tweede helft was het Hessel Breeuwsma die de 1-2 op het scorebord zette. Hierna werden de mannen van S.C. Twijzel wakker en gingen met meer lef spelen. Er werden meer duels gewonnen en werden de medespelers goed gevonden met goede combinaties. Net op het moment dat het geloof terug was in een goed resultaat, kwam de 1-3 op het scorebord. Een vrije trap werd niet klem gepakt door Tristen van Wieren waardoor Gerrit Sjoerd Plantinga de bal over de lijn kon schieten. Arjen de Jong maakte plaats voor Hielke van der Meulen. Hierdoor ging Twijzel meer op de aanval spelen. Nadat Trynwalden op 2 goals voorsprong was gekomen was het spelbeeld volledig omgedraaid. Het leek alsof niet Twijzel, maar Trynwalden met een man minder speelde. Trynwalden kwam niet meer onder de druk van Twijzel uit. Patrick Huizenga zag een verdwaalde voorzet op de binnenkant van de paal het veld weer in komen. Hierop kon Johannes Van der Meulen niet snel genoeg reageren waardoor de bal naast de goal belande. Trynwalden kon op dat moment niet meer dan tegenhouden en op de counter spelen. Zij werden meerdere malen geholpen door de scheidsrechter. Danny van den Bosch werd ingebracht voor Kees Jongsma voor meer stootkracht voor de goal. Na een half uur spelen in de tweede helft kwam Trynwalden er gevaarlijk uit. De bal werd uiteindelijk gepakt door Tristen nadat die via zijn hand en de paal in zijn handen belandt. Toen volgde het “Twijzeler kwartiertje”. De bal werd constant in de ‘zestien’ gepompt. Menno Blom werd met twee handen naar de grond gewerkt, maar deze middag kon S.C. Twijzel niet rekenen op een helpende hand van de leidsman. Na een goede individuele actie van Mack Wichaisuek kon Danny van den Bosch de bal

aannemen op zestien meter en de bal knap in de verre hoek schieten voor de 2-3. Een minuut later was Johannes van der Meulen dichtbij de gelijkmaker. Hij omspeeld zijn directe tegenstander en wist de bal langs de slotpost te schieten. Maar de bal werdt van de lijn gehaald door een verdediger. 5 minuten voor tijd wist Johannes van der Meulen toch te scoren en de, meer dan terechte, 3-3 op het scorebord te zetten. In een druk zestien meter gebied belande de bal via meerdere benen voor de rechter van Johannes. Hij bedacht zich niet en schoot hard binnen. Na de gelijkmaker leek het besef er weer te zijn dat S.C. Twijzel met een man minder op het veld stond en was het alsof ze niet meer naar voren durfden te spelen. Trynwalden kreeg weer kansen op de volle winst. In de slotfase waren het Jan van der Meulen samen met Rouke de Boer en de uitstekende spelende Tristen van Wieren die, als hun leven ervan af hing, de bal uit het doel wisten te houden. Toch moest S.C. Twijzel in de laatste minuut buigen voor de gasten. De thuisclub leed knullig balverlies, waardoor Hessel Breeuwsma zijn tweede van de middag maakte en de eindstand 3-4 op het scorebord zette.

S.C. Twijzel stapte uiteindelijk met lege handen van het veld waar het zeer zeker minimaal een punt had verdient. Door de strijd en vechtlust die op de mat werd gelegd, was het erg zuur dat de winnende treffer in de laatste minuut viel.

De volgende wedstrijd is zaterdag 07-11-2015 tegen Ropta Boys te Oosternijkerk.

[su_custom_gallery source=”media: 946,945,944,943,942,941,940,939,938,937,936,935″ link=”lightbox” title=”never”]