S.C. Twijzel 1 pakt 3 punten bij Ropta Boys

Nadat de mannen vorige week met 10 man in de laatste minuut moesten buigen voor Trynwalden, waren de heren gebrand om een overwinning te pakken bij Ropta Boys. Ook Ropta Boys had wat goed te maken nadat er vorige week van VIOD werd verloren. S.C. Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel, Jan van der Meulen, Mack Wichaisuek, Rouke de Boer en Rein van der Veen in de achterhoede. Hielke van der Meulen , Wietze van der Valle en Menno Blom op het middenveld. Patrick Huizenga, Johannes van der Meulen en Kees Jongsma in de voorhoede. Op de bank zaten Arjen de Jong, Marc Boorsma en Mennelt Pilat.

Op een, voor deze tijd van het jaar, warme zaterdagmiddag werd er op sportpark de Fiver in Oosternijkerk om 14:30 afgetrapt door twee ploegen die, gezien de uitslagen van vorig seizoen en de ranglijst van dit seizoen, goed aan elkaar gewaagd zijn. S.C. Twijzel begon scherp en fel aan de wedstrijd. Al na 3 minuten was het Johannes van der Meulen die de 0-1 binnen kopte. Kees Jongsma kreeg de ruimte op links om op te stomen en een voorzet op maat te geven aan de geheel vrijstaande spits van S.C. Twijzel. In de 7e minuut was de eerste serieuze kans een feit voor de gastheren, maar Tristen van Wieren liet zien dat hij, zoals zo vaak dit seizoen, moeilijk te passeren is. Ropta Boys kreeg al vroeg in de wedstrijd een domper te verwerken. De sluitpost moest noodgedwongen vervangen worden nadat hij verkeerd neer was gekomen en hierdoor een enkelblessure opliep. De eerste 30 minuten van de eerste helft was S.C. Twijzel de betere partij. Zij kregen de beste kansen om de score uit te breiden. Maar zowel Johannes van der Meulen als Menno Blom wisten het net niet te vinden. Beide heren kregen 100% kansen, maar kopten naast de goal. Ropta Boys kreeg in de slotfase van de eerste helft meer ruimte om te voetballen, waardoor zij beter in de wedstrijd kwamen. Echte grote kansen bleven uit tot in de 45e minuut. Door slordig bal verlies in de achterhoede van S.C. Twijzel kwam de gelijk maker op het scorebord. Via een één tweetje was het Geert Linthof die de bal achter Tristen van Wieren werkte.

In het tweede bedrijf was het opnieuw S.C. Twijzel dat snel op voorsprong kwam. Al in de 1e minuut was het Kees Jongsma die voor de zoveelste keer de vrijstaande Johannes van der Meulen voor de goal wist te bedienen. Johannes wist met een fraaie kopbal zijn tweede goal van de middag te maken en de 1-2 op het scorebord te zetten. Opnieuw moest Ropta Boys opzoek naar de gelijkmaker. De thuis club probeerden de gasten onder druk te zetten, maar konden niet echt gevaarlijk worden voor de goal van S.C. Twijzel. De grootste kans voor Ropta Boys was een afgewaaide voorzet welke op de deklat belande. Na een klein half uur spelen viel de gelijkmaker toch. Een voorzet werd verlengt waardoor de vrijstaande man van Ropta Boys, Simon Dijkstra binnen kon koppen. Voor S.C. Twijzel een kleine domper. Doordat zij zelf slordig waren in de afronding bleef Ropta Boys hoop houden en uiteindelijk langszij kon komen. Maar de vreugde in Oosternijkerk was van korte duur. Enkele minuten later was het Johannes van der Meulen die attent reageerde nadat een verdediger van Ropta Boys volledig over de bal trapte. Johannes dribbelde met de bal richting de zestien en bediende de mee opgekomen Patrick Huizenga met een pass op maat. Laatst genoemde schoot de bal onhoudbaar binnen in de korte hoek voor de 2-3. Dit was ook meteen de laatste actie van de middag voor Patrick, hij maakte plaats voor Marc Boorsma. In de laatste minuten werd het nog spannend doordat S.C. Twijzel verzuimde om de kansen af te ronden en Ropta Boys de bal constant naar voren ’pompte’. Gelukkig kwam Ropta Boys niet meer tot scoren en werd een overwinning van S.C. Twijzel een feit. In de slot fase mochten Arjen de Jong en Mennelt Pilat minuten maken, zij vervingen de broers Hielke en Johannes van der Meulen.

S.C. Twijzel werd de terechte winnaar en kunnen uiteindelijk 3 punten bijschrijven. De heren wisten het zich zelf knap lastig te maken doordat de vele kansen niet werden afgemaakt. Meteen na het laatste fluitsignaal sprintte de grensrechter Gerrit Posthumus (zo snel was hij tijdens de wedstrijd niet geweest) naar de bus van de leider. Hij had twee kratten bier meegenomen om de overwinning en zijn verjaardag te vieren. Volgende week zaterdag 14-11-2015 komen de Lions naar Twijzel. Aanvang 14:30 uur.