Off day Twijzel 2

De 31ste van oktober is op een aantal plekken op deze aardbol een feestdag, maar voor Twijzel 2 was het vanmiddag om te “Hallowenen”. De voortekenen waren in het begin nog allemaal goed, mooi weer en een allervriendelijkst ontvangst in de centrale hal van de sportaccommodatie-in-wording van Blue Boys. Een, zo blijkt al jaren veelbelovend project, dat elke keer nadat er een bezoekend elftal is geweest een financiĆ«le bier impuls krijgt vanuit de baropbrengst. Heel even overwoog het technisch hart van Twijzel 2 Kor Jongsma om de handen uit de mouwen te steken en in blauwe overall met gele helm te verschijnen maar dit voorbeeld had Twijzel 2 juist moet volgen.

Misschien enigszins overmoedig door de resultaten in deze competitie stapten de Azzurri van Twijzel het zanderige veld op. Van onvlakheid en polvorming of iedere andere onregelmatigheid was niets te merken door de enorme hoeveelheid scherp zand. Scheidsrechter van deze middag, de welbekende en zeer luidruchtige Janke Bok wist bij de toss nog te vertellen dat ze die ochtend de munt voor de toss was verloren, verdwenen in het zand.

De selectie van Twijzel 2 was behoorlijk ingekrompen door afwezigheid van spelers bij Twijzel 1(weekendjes weg, spelersvrouwen met een eigen leven, blessures wie zal het zeggen). Om toch tot 14 spelers te geraken moesten een aantal sterkhouders van Twijzel 2 de honneurs waarnemen. De goede prestaties van spelers in Twijzel 2 begint zijn tol te eisen. Maar met Jelmer de Boer, Hilbert Hiemstra, Feike Meindertsma en Tjerry v/d Wal wisten Kor en Leo weer een achterhoede de wei in de sturen die het de spitsen van Nij Beets moeilijk moesten maken. Het middenveld met Fije Postma, Arnold v/d Velde en Johan Detmar moesten ze bij die taak helpen en voorin was het aan Reinder Henstra, Mennalt Pilat en Germ-Jan Beerda het omgekeerde hun taak. Maar zelden wist Twijzel 2 het de tegenstander moeilijk te maken, het tegenovergestelde was eerder waar. Ze wisten vooral het elkaar moeilijk te maken door te gehaast spel, foutieve passing en slordigheden in de aanname. Slechts eenmaal wist Twijzel 2 gevaarlijk te worden in de 1e helft. Tjerry werd goed in de loop aangespeeld door Hilbert, met grote passen langs de lijn wist Tjerry een aantal meters op de helft van Blue Boys door te dringen. In een flits zag Tjerry op het midden Arnold vrij staan en door hard in te spelen kon Arnold bij zijn tegenstander weg draaien en de bal in de vrij ruimte voor Reinder Henstra neer leggen. Waarschijnlijk niet beseffend hoeveel tijd hij had, nam Reinder na een goede aanname te gehaast met de buitenkant van zijn rechtervoet de bal waardoor deze met te weinig kracht door de keeper gepareerd kon worden. Voor de rest kon Twijzel 2 niet echt een vuist maken, gelukkig gold dit ook voor Blue Boys waardoor het spelbeeld zich vooral op het midden afspeelde. Onoplettendheid bij een hoekschop zorgde voor de 1-0 van Blue Boys. Een indraaiende corner werd door een niet gehinderde speler op de 5 meter lijn goed ingeschoten. Na deze teleurstellende achterstand leek Twijzel 2 even zich te herpakken maar veel gevaarlijker dan wat afstand schoten werd het niet tot aan de pauze.

Terwijl de heren van Twijzel nog rustig aan de thee zaten, kwam de bevlogen leidsvrouw als gejaagd door de wind de kleedkamer binnenvallen om luidruchtig aan te geven dat ze er wel weer klaar voor was. In de eerste minuten na rust leek Twijzel 2 de goede periode van voor rust te kunnen voortzetten. Met Chris-Jan Borgers en Remco v/d Velde als versterking op het middenveld had de technische staf de hoop om voor wat meer gevaar te kunnen zorgen voor de goal van Blue Boys. Helaas liep het plan anders dan verwacht want in plaats van een snelle gelijkmaker stond de 2-0 op het scorebord in de wat betere periode van Twijzel 2. Met een alles of niets gedachte probeerde de heren er nog het beste resultaat uit het vuur te slepen maar met de ontstane ruimte achter de Twijzelse verdediging wisten de snelle spitsen naar een comfortabele 4-0 voorsprong te counteren.

De eretreffer kwam er gelukkig nog wel voor Twijzel 2. De hardwerkende Mennalt Pilat wist diep op eigen helft de bal te veroveren en via mooi combinatie voetbal kwam de bal via Remco v/d Velde terecht bij Reinder Henstra. De niet geheel fitte Reinder Henstra had deze wedstrijd veel moeite om in zijn acties te slagen maar nu wist hij in een mooi beweging zijn directe tegenstander voorbij te komen. Met een strakke voorzet gaf hij een niet te missen kans aan Tjerry v/d Wal. Ingevallen als linkerspits wist Tjerry deze voorzet resoluut te promoveren tot de eretreffer van Twijzel. Vrijwel direct na de aftrap besloot de leidsvrouw het startsignaal te geven voor de financieel aantrekkelijke 3e helft voor Blue Boys. Helaas voor het bestuur van Blue Boys hebben ze nog geen deurknop verdient aan Twijzel want liever werd deze teleurstelling verdronken met de heren van Twijzel 1. Ook zij hadden in het mooie voetbalweer een ietwat ongelukkige middag. Voor beide teams rest er niks anders dan hard trainen en uit kijken naar het volgende voetbal weekend.