S.C. Twijzel 1 boekt eerste thuisoverwinning van dit seizoen

Na twee keer gelijk te spelen en één keer te verliezen, is er dan eindelijk de eerste overwinning op eigen terrein “sportpark De Moune”. De Lions ’66 uit Leeuwarden was dit keer de ploeg die onderuit ging. SC Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel, Jan van der Meulen, Mack Wichaisuek, Rouke de Boer en Rein van der Veen in de achterhoede. Hielke van der Meulen , Wietze van der Valle en Menno Blom op het middenveld. Patrick Huizenga, Johannes van der Meulen en Kees Jongsma in de voorhoede. Op de bank zaten Danny van den Bosch, Marc Boorsma en Wiebe de Vries.

Terwijl het tweede elftal van SC Twijzel genoot van hun enorme overwinning van 9-1, werd er afgetrapt, op een zwaar veld, tussen SC Twijzel en de Lions ’66. Meteen was het te merken dat de Sint ook was gearriveerd deze middag. Al na 5 minuten spelen was het de Lions ’66 die andermaal cadeautjes kregen van de gastheren en stond de score van 0-2 op het bord. Het waren Marten Bakker en Anne Kromhout die de geschenken uitpakten en doel troffen. Voor de mannen van Twijzel was het duidelijk dat het een zware middag zou worden. De Lions’66 werden terug gedrongen op eigen helft en probeerden er via de counter uit te komen. Dit bracht de Lions’66 in de 12e minuut naar een 1 tegen 1 situatie voor de keeper. Echter werd de bal over de slotpost en de goal gestift. Dit bleek het laatste wapenfeit van de gasten te zijn in het eerste bedrijf van de wedstrijd. Het was SC Twijzel wat het spel maakte en kansen creëerde. Johannes van der Meulen leek de aansluitingstreffer te maken door de bal langs de keeper te koppen, maar de bal werd op de doellijn gekeerd door een verdediger. Een minuut later was het wel raak. Patrick Huizenga kon op de rechter flank ‘op zijn Robbens’ naar binnen lopen om vervolgens met zijn linker snoeihard in de verre kruising te schieten, 1-2. De heren van SC Twijzel drukten door en de gelijkmaker leek te vallen via Hielke van der Meulen. Maar de goed fluitende leidsman bleek, tot ieders verbazing, een overtreding gezien te hebben van Hielke op de keeper en keurde het doelpunt af. Twee minuten later viel de, meer dan terechte, gelijkmaker als nog. Opnieuw was het Patrick Huizenga die doel trof. Kees Jongsma kreeg alle ruimte op links voor een voorzet. Hij zag Patrick geheel vrij staan op de zestien en bediende hem op maat, 2-2. Na de gelijkmaker was er maar 1 ploeg wat voetbalde. De gasten kwamen er niet tot nauwelijks uit. De mannen van SC Twijzel speelden bij vlagen goed voetbal. De bal werd goed rond gespeeld en ontstonden meerde kansen om op voorsprong te komen. Johannes van der Meulen kon aanleggen voor een schot, maar het schot was te zwak en kon gemakkelijk gepakt worden door de keeper. In de 43e minuut tekende Patrick Huizenga aan voor een zuivere Hattrick. Patrick ontdeed zich zelf van zijn directe tegen stander met een fraaie actie om zo alleen voor de keeper uit te komen. Patrick behield de rust voor de goal en omspeelde ook de slotpost om zo in een leeg doel te scoren, 3-2.

Het tweede bedrijf begon alsof de heren van SC Twijzel geen rust hadden gehad. Meteen werd er weer druk uitgeoefend op de gasten. Dit resulteerde meteen naar de 4-2. Uit een hoekschop van Kees Jongsma zag Menno Blom zijn kopbal gepareerd worden door de keeper. Een verdediger probeerde de doelman te helpen om de bal weg te werken, maar raakte da bal half zodat Rouke De Boer de bal voor zijn rechter kreeg en verwoestend uit kon halen en het net bol liet staan. SC Twijzel kreeg in hierna meerdere malen de kans om de score verder uit te breiden, maar lieten het afronden achterwege. Wietze van de Valle zag zijn inzet naast gaan en Kees Jongsma kon de keeper niet passeren in een 1 tegen 1 situatie. Na een kwartier moeste de ‘man of the match’ zich noodgedwongen laten vervangen, Danny van den Bosch nam zijn plek in. In het vervolg van de wedstrijd werd het spel steeds slordiger. De thuisploeg nam gas terug en de Lions ’66 konden beter in de wedstrijd komen. De gasten creerden meerdere kansjes maar kwamen niet tot scoren. Richard wisselde de moe gestreden Hielke van der Meulen en Kees Jongsma voor Wiebe de Vries en Marc Boorsma. In de 37e minuut was het Tristen van Wieren die zijn ‘vlieg kunsten’ nog eenmaal liet zien. Hij pakte een harde kopbal klem op de doellijn nadat hij gestrekt moest naar de verre hoek. Ook kregen de mannen uit Twijzel nog grote kansen en greep Menno Blom in door een schot te blokken door zijn lichaam voor de bal te gooien.

Al met al een goede wedstrijd van de thuisploeg die een valse start kende. Maar men heeft laten zien niet meteen van de kaart te zijn door een achterstand. Gezien de kansen, mogen de heren uit Leeuwarden niet klagen dat de score bij 4-2 is gebleven. Omdat concollega’s ASC ’75 verloren van FC Birdaard, klimmen de heren naar een verdienstelijke vierde postitie.

Volgende week zaterdag is er een beker/ inhaal ronde. Aangezien SC Twijzel niet meer aan het beker toernooi deelneemt en er tot nu toe geen wedstrijden zijn afgelast, hebben de heren een vrij weekend. Al hoe wel een aantal spelers een ‘uit wedstrijd’ hebben in Newcastle om de plaatselijke club, Newcastle United, op te zien treden, kan er niet geheel worden gesproken over een vrij weekend. De volgende wedstrijd is op zaterdag 28-11-2015 tegen ASC’75 te Augustinuga.