S.C. Twijzel 1 komt niet verder dan gelijkspel

Op een zon overgoten zaterdagmiddag kwamen de heren van De Lauwers op bezoek. De Lauwers blijkt, gezien de dikke nederlaag vorig seizoen, altijd een lastige tegenstander. Ook konden de heren deze keer de volle buit niet bijschrijven. Na 90 minuten was de eindstand 1-1 wat op het scorebord stond. S.C. Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Jelmer de Boer, Mack Wichaisuek, Rouke de Boer en Wiebe de Vries in de achterhoede. Wietze van der Valle, Menno Blom en Jan van der Meulen op het middenveld. Patrick Huizenga, Danny van den Bosch en Jelle Pilat in de voorhoede. Op de bank Hielke van der Meulen, Rein van der Veen en Kees Jongsma.

De wedstrijd begon zeer rommelig. In de eerste 20 minuten werd er aan beide zijden zeer slecht gevoetbald. S.C. Twijzel kon niet aan hun goede spel komen wat men de vorige week had laten zien bij Leovardia. De Lauwers hanteerde vele malen de lange bal, en probeerden met de snelheid van de voorhoede iets te forceren. De eerste doelpogingen waren er voor De Lauwers, maar hiervoor hoefde Tristen van Wieren weinig moeite voor te doen om zijn goal schoon te houden. De grootste kans was er voor de thuis ploeg. Menno Blom mocht aanleggen voor een vrijetrap vanaf +/- 20 meter, maar de paal stond het juichen voor de aanvoerder van de gastheren in de weg. Na een klein half uur gespeeld te hebben begon S.C. Twijzel iets meer grip te krijgen op de wedstrijd. De afvallende ballen werden steeds meer gewonnen op het middenveld, waardoor de heren steeds beter konden gaan voetballen. Jelle Pilat omspeelde 3 tegenstanders door een goede individuele actie, maar in zijn afronding ontbrak de scherpte die nodig is om doel te treffen. Echter was het op dat moment De Lauwers wat doel trof, maar zagen het doelpunt afgekeurd worden door de wisselvallig fluitende leidsman wegens buitenspel. In de 31e minuut was het De Lauwers wat met de schrik vrij kwam. Jan van der Meulen nam het leer vanaf ongeveer 25 meter op de slof, maar zijn inzet ging via de deklat over de achterlijn. Toch was het S.C. Twijzel wat op dat moment de verdiende voorsprong maakte. Danny van den Bosch werd in de 40e minuut met een ellenboog stoot naar de grond gewerkt in het strafschop gebied. De scheidsrechter legde de bal op de stip en gaf, tot ieders verbazing, de boosdoener géén rood als zowel géén gele kaart. Ondanks die discussie was het Menno Blom die de 1-0 op het scorebord bracht. Vlak voor rust moest Jelle Pilat genoodzaakt zich laten vervangen doordat hij een liesblessure was opgelopen. Kees Jongsma nam zijn positie over. Voor Richard Reitsma betekende het dat hij de thee niet rustig kon opdrinken. Er was genoeg te bespreken met de heren.

De tweede helft begon net als de eerste helft. Zeer slordig spel en vele lange ballen waren het beeld op het veld. Het was opnieuw De Lauwers die kleine kansen kreeg. Door kinderlijk balverlies op het middenveld van S.C. Twijzel kon De Lauwers de 1-1 binnen werken. Na een goede aanval was het Bert Jager die het doelpunt op zijn naam mocht schrijven. Beide ploegen kwamen niet of nauwelijks aan voetballen toe. Vele harde en felle duels vonden plaats op veld. Zo nu en dan ging dat niet op de manier zo als het in de boekjes staat omschreven. In de 20e minuut was het Tristen van Wieren die goed mee voetbalde en eerder bij de bal was dan de spits van De Lauwers, echter werkte Tristen de bal niet lekker weg waardoor de bal van afstand op een leeg doel kon worden geschoten. Gelukkig kon Tristen net op tijd terug komen om de bal als nog te pakken. Danny van den Bosch werd vervangen door Hielke van der Meulen in de 21e minuut. S.C. Twijzel begon weer iets meer te voetballen en kreeg ook steeds meer kansen. Patrick Huizenga schoot de bal verrassend uit de draai op het doel. De slotpost van De Lauwers had hier de nodige moeite mee en kon de bal net over het doel tikken. In de 29e minuut was het Kees Jongsma die de grootste kans kreeg om S.C. Twijzel weer op voorsprong te brengen. Na een counter vanuit een hoekschop voor De Lauwers was het Wietze van der Valle die het middenveld overstak en de bal op maat aan de mee gelopen Kees Jongsma mee kon geven. Kees kwam 1 op 1 met de keeper van De Lauwers, maar mikte de bal te hoog. 3 minuten laten word de bal hoog in het zestienmeter gebied van De Lauwers gespeeld door Mack Wichaisuek. Tot grote schrik van Rouke de Boer liet iedereen deze bal aan zich voorbij gaan, waardoor hij de bal oog in oog met de sluitpost aan kon nemen en het doel kon zoeken. Laats genoemde maakte zijn

goal goed klein en kon er zijn hand tegen aan krijgen om er zo voor te zorgen dat de gelijke stand bleef staan. In de 36e minuut werd de moegestreden Jelmer de Boer vervangen door Rein van der Veen. Jan van der Meulen kreeg een gele kaart met een rood randje door een potentiële counter van De Lauwers te blokkeren, door op een (te)harde wijze een speler naar de grond te werken. Hierna werden er geen grote kansen meer gecreëerd, tot de laatste minuut van de wedstrijd. Opnieuw werd er een lange bal gegeven aan De Lauwers zijde, laatste man van S.C. Twijzel, Rouke de Boer, schatte deze bal geheel verkeerd in en maakte zo de weg vrij naar Tristen van wieren voor de spits van

De Lauwers. Tristen van Wieren stond zijn mannetje en wist als winnaar uit de strijd te komen.

Al met al was het een zeer slechte wedstrijd die een terecht gelijke stand na 90 minuten kent. Beide partijen mochten van geluk spreken dat het met 11 mannen van het veld stapte. Voor Richard de taak om de mannen weer scherp te stellen voor de volgende wedstrijd.

Zaterdag 03-10-2015 reizen de heren af naar Gerkesklooster, waar GSVV hen opwacht.

Aanvang 14:30 uur.