S.C. Twijzel 1 neemt opnieuw 3 punten mee naar huis.

De heren van S.C. Twijzel hebben hun tweede uitwedstrijd opnieuw met winst afgesloten. Ditmaal was het Leovardia die moest buigen. Leovardia is de tweede thuisbasis voor trainer Richard Reitsma. Deze overwinning is niet alleen belangrijk voor de stand op de ranglijst, maar ook voor het imago van de trainer in het 058 gebied. S.C. Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Arjen de Jong, Mack Wichaisuek, Rouke de Boer en Wiede de Vries in de achterhoede. Hielke van der Meulen, Menno Blom en Jan van der Meulen op het middenveld. Patrick Huizenga, Johannes van der Meulen en Jelle Pilat in de voorhoede. Op de bank zaten Danny van den Bosch, Jelmer de Boer en Feye Postma die zijn rentree opwachtte.

De eerste vijf minuten was het even aftasten voor beide partijen. Al gauw had S.C. Twijzel haar ritme gevonden. In de 7e minuut waren het de gebroeders Hielke en Jan van der Meulen die goed combineerden. Hielke vond uiteindelijk de vrijstaande Menno Blom, zijn schot werd geblokt door een verdediger waardoor de bal terug bij Hielke kwam. Hielke kon de bal richting doel koppen, maar zag zijn inzet op een ongelofelijke wijze over de lat verwerkt worden door de sluitpost van de gastheren. Patrick Huizenga nam de corner die hieruit onstond en vond Menno Blom bij de tweede paal die wel raad wist met het leer en zo de koppend de 0-1 op het scorebord bracht. Na 15 minuten was er opnieuw een grote kans voor S.C. Twijzel. Weer waren het de gebroeders van der Meulen die elkaar wisten te vinden, ditmaal was het Jan van der Meulen die de 3e van der Meulen op het veld, Johannes, wist te vinden. Johannes zag zijn inzet in tweede instantie via de lat achter het doel verdwijnen. Leovardia werd in deze fase van de wedstrijd volledig van de mat gespeeld. Echter kwam Leovardia wel op gelijke hoogte na 17 minuten spelen. Een voorzet van rechts kon niet lekker weg gewerkt worden en belande voor de voeten van Ismaël Bourakba en hij schoot de bal achter doelman Tristen van Wieren. S.C. Twijzel raakte niet in paniek en ging door waar het mee bezig was, aanvallen. Twijzel creëerde veel kansen, maar zowel Menno Blom als Patrick Huizenga wisten de heren niet op voorsprong te brengen. In de 27e minuut was het wel raak. Doormiddel van een goede actie tussen twee verdedigers wist Jelle Pilat de bal achter in het strafschop te plaatsen. Hier stond Johannes van der Meulen geheel vrij, na een keer aan te nemen en de bal een tikje opzij te leggen, deponeerde hij de bal subliem in de verre bovenhoek. Ook na deze goal was het S.C. Twijzel wat het betere spel had. S.C. Twijzel kreeg grote kansen, maar beloonde zichzelf niet. In de 37e minuut was het Leovardia wat een zeldzame kans kreeg, de spits draaide zichzelf goed vrij van zijn directe tegenstander maar schoot de bal recht in de handen van Tristen van Wieren. Na 40 minuten spelen kreeg S.C. Twijzel een vrijetrap vanaf rechts op het middenveld. Mack Wichaisuek wist de bal met zijn fijne trap techniek voor de goal te plaatsen waar Menno Blom er als eerste bij was en zijn tweede treffer van de wedstrijd binnen wist te koppen. Meteen na de aftrap was het Jelle Pilat die de bal wist te veroveren en de bal naar de diepgaande Patrick Huizenga trapte. Deze bal werd onderschept door een verdediger, hij speelde de bal te kort terug op de keeper. Patrick was er als de kippen bij en omspeelde de sluitpost met een vloeiende ‘sleep’ beweging waardoor hij de 1-4 in de 41e minuut aan tekende. Zo kon Richard rustig van zijn Thee genieten en complimenten uitdelen aan de heren.

De Tweede helft begon met het geen waar S.C. Twijzel in de eerste helft gestopt was, scoren.

De goed leidende scheidsrechter had zijn fluit nog niet uit zijn mond gehaald voor het start sein van het tweede bedrijf of hij moeste de 1-5 noteren. Patrick Huizenga ontdeed zich van zijn tegenstander op links en gaf een perfecte voorzet op Johannes van der Meulen. De spits van Twijzel kopte ook zijn tweede van de middag binnen. Leovardia ging hierna opzoek naar ere herstel, maar kwam niet verder dan een aantal halve kansjes. In de 57e minuut werd Danny van den Bosch voor Johannes van der Meulen binnen de lijnen gebracht. Na een kwartier spelen in de tweede helft bracht Jelle Pilat de einduitslag 1-6 op het scorebord. Menno Blom opende met een lange bal op rechts waar Jelle Pilat veel ruimte voor zich had. Met een snelle sprint wist hij om zijn tegenstander te komen en de bal als een kanonskogel in het dak van de goal te werken. Jelmer de Boer mocht minuten maken en verving Hielke van der Meulen en ook Feye Postma mocht aan treden voor zijn rentree. Hiervoor maakt

Wiebe de Vries plaats. De wedstrijd was gespeeld en leek eeuwig te duren voor de mannen uit Leeuwarden. S.C. Twijzel speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Uit frustratie in de ploeg van de gastheren werden er hier en daar overtredingen begaan en welke bestraft werden met enkele gele kaarten.

De heren uit Twijzel speelden een goede wedstrijd. Duels werden gewonnen op het middenveld, waardoor Leovardia niet tot zijn spel kwam. Zo staatn de heren na drie wedstrijden knap op de 4e positie met 6 punten uit 3 wedstrijden. Richard kan zich met volle trots vertonen bij zijn ‘tweede’ thuis kluppie.

Zaterdag 26-09-2015 komt de Lauwers op bezoek op sportpark De Moune. Aanvang 14:30 uur.