S.C. Twijzel 1 de baas in Gerkesklooster

De heren uit Twijzel gingen op bezoek bij GSVV te Gerkesklooster. De opdracht was duidelijk, als je mee wilt draaien in de top van klasse 4B, dan zullen de punten van de onderste ploegen gepakt moeten worden. Daar waar S.C. Twijzel vorige week de punten morsten, ging deze keer de volle buit mee naar huis. GSVV werd verslagen met 0-3. Gezien de kansen, met name het eerste bedrijf, was dit een magere uitslag. S.C. Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Arjen de Jong, Jan van der Meulen, Rouke de Boer en Wiebe de Vries in de achterhoede. Wietze van der Valle, Menno Blom en Hielke van der Meulen op het middenveld. Patrick Huizenga, Johannes van der Meulen en Marc Boorsma in de voorhoede. Op de bank zaten Feye Postma, Danny van den Bosch, Jelmer de Boer en

Mack Wichaisuek.

Zoals zo vaak dit seizoen, was het begin rommelig en hadden de mannen moeite om meteen het ritme te vinden. GSVV zette goed druk vanaf het middenveld waardoor S.C. Twijzel moeilijk aan hun opbouw kwam. Na 10 minuten spelen begon het beter te lopen bij S.C. Twijzel en kwamen de eerste mogelijkheden. Patrick Huizenga werd op links ingespeeld, hij kwam goed naar binnen en zorgde ervoor dat de slotpost van de gastheren gestrekt moest om de bal te pareren. Enkele minuten later was het opnieuw Patrick met een goede actie die ook deze keer keeper Johannes van der Meer aan het werk zette. Na 18 minuten spelen vond Marc Boorsma de vrijstaande Johannes van der Meulen, maar de spits kon de bal, vanuit een moeilijke hoek, niet tussen de palen krijgen. Na een verre doeltrap, die uit de vorige actie ontstond, counterde de gastheren via de opkomende rechtsback. Echter zag ook hij dat de keeper van S.C. Twijzel zijn mannetje staat en de bal tot een hoekschop werkte. Uit deze hoekschop was het opletten geblazen. Tristen van Wieren stompte de bal niet lekker weg, maar gelukkig kon Arjen de Jong deze wegwerken voordat de spits bij de bal kon. S.C. Twijzel kwam steeds beter in het spel. Met name op het middenveld en in de voorhoede begonnen de heren elkaar steeds beter te vinden. Na weer een goed uitgespeelde aanval was het keeper Johannes van der Meer die een schot van Patrick Huizenga keerde. De afvallende bal werd opgepikt door Wietze van der Valle, hij wist Menno Blom aan te spelen die in zijn aanname wegdraaide van zijn tegenstander en knap in de verre hoek raak schoot. 0-1. Een minuut later was het bijna 0-2. Menno gaf een perfecte lange bal op Marc Boorsma, die veel sneller was dan zijn directe tegenstander. Marc behield het overzicht en kon de bal breed leggen op Patrick Huizenga. Maar in het schot van Patrick ontbrak de overtuiging en zo kon de goalie van GSVV de bal makkelijk oppakken. S.C. Twijzel begon steeds beter te voetballen. Duels werden gewonnen op het middenveld en er konden grote kansen worden gecreëerd. Hielke van der Meulen kreeg een 100% kans. Patrick was het met een voorzet, maar Hielke van der Meulen kopte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Ook kon Johannes van der Meulen zichzelf niet op het scorebord zetten. Hij kon zijn weg alleen afleggen richting doel, maar doordat hij de bal iets te ver voor zich uit speelde kon de keeper redding brengen. GSVV kwam er zo nu en dan met een counter uit. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Een kopbal bij Tristen van Wieren in handen was de grootste kans voor de gastheren. Voor S.C. Twijzel was het Wietze van der Valle die, na een prima 1-2’tje met Johannes van der Meulen, de bal op de paal schoot. Zo ging men met een ‘magere’ voorsprong de rust in.

Meteen na de aftrap van het tweede bedrijf was het S.C. Twijzel wat het verschil naar twee goals wilde brengen. Het publiek kon zo snel niet terug komen aan de zijlijn, maar ze zagen meteen dat Johannes van der Meulen in het zijnet schoot. Ook probeerde GSVV de aansluitingstreffer te maken maar konden er niet serieus werk van maken doordat S.C. Twijzel kort op hun mannen stonden te verdedigen. In de 54e minuut kwam de 0-2 op het scorebord via een eigen goal. Een goede combinatie tussen Hielke van der Meulen en Marc Boorsma resulteerde in een harde voorzet van Marc, daar waar Johannes van der Meulen dacht de bal in te kunnen prikken was het de verdediger Fere Annema die zijn eigen keeper passeerde. In de 60e minuut was het de uitstekende spelende Arjen de Jong die in de scrimmage voor het doel van GSVV zijn inzet geblokt zag worden door, de uitblinker aan GSVV zijde, de doelman Johannes van der Meer. Een goede kans voor GSVV was er in de 64e minuut. Rinus Kootstra draaide om zijn as, maar schoot het leer op de goed uitgekomen Tristen van Wieren. Doordat Wietze van der Valle zijn tegenstander meerdere malen te snel af was, moest hij vele overtredingen op hem incasseren. Zo kreeg Wietze een vrijetrap toegekend op het middenveld van de goed leidende scheidrechter J. Meints. Deze bal werd bij de tweede paal terug gekopt door Menno Blom op Hielke van der Meulen. Hielke was opnieuw niet gelukkig in zijn afronding en kopte recht in de handen van de keeper. Zo ontstonden er vele kansen voor S.C. Twijzel wat op dat moment iet wat wisselvallig speelde. Goed opgezette aanvallen werden afgewisseld met slordige passen. Danny van den Bosch kwam in het veld voor Wietze van der Valle in de 76e minuut. In de slotfase van de wedstrijd kreeg GSVV een aantal mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Maar telkens was het de defensie van S.C. Twijzel die roet in het eten gooide. De grootste kans was er in de 88e minuut. Rouke de Boer kopt een lange bal ongelukkig door, hierdoor kon de ingevallen Marco Kooistra alleen doorlopen op Tristen van Wieren. Deze kans werd om zeep geholpen doordat Marco van ver de bal over Tristen heen probeerde te koppen. Echter ontbrak de kracht achter de bal waardoor Tristen de bal gemakkelijk kon vangen. Na deze poging teste Johannes van der Meulen nogmaals zijn naamgenoot aan GSVV zijde. De spits van S.C. Twijzel zorgde ervoor dat de doelman nogmaals gestrekt moest na een hard schot van afstand. Toch wist de spits zijn doelpunt mee te pikken. Het leek erop alsof de bal in een flipperkast zat voor het doel van de gastheren. Uiteindelijk was het Johannes van der Meulen die bal via een verdediger van GSVV in het net wist te krijgen voor de eindstand 0-3.

Zo boekt S.C. Twijzel haar derde overwinning en gaan de punten terecht mee naar Twijzel.

De volgende wedstrijd is thuis tegen FC Birdaard op 10-10-2015. Aanvang 14:30 uur.