Hollandse School werkt wel voor Twijzel 2‏

Met de volgende aankondiging werd er een oproep gedaan aan de inwoners van Twijzel om in grote getallen “die Mannschaft” van Twijzel 2 aan te moedigen; Jongens en meisjes om 12 uur begint een spectaculaire wedstrijd van Twijzel 2 thuis in eigen huis. Met toppers als Remco v/d Velde en Rein v/d Veen!! Komt allen vol is vol!! Na de wedstrijd is er koffie en een koekje met achtergrond muziek van o.a. Lucas en Gea en Lytse Hille!!! Miss dit niet! 

De dorpsomroeper had in zijn aankondiging niets gelogen want spectaculair werd het. Daar waar het “grote Oranje” de harten van het Nederlands legioen niet kan beroeren, deden de spelers van sc Twijzel 2 er alles aan om de harten van de aanwezige supporters te verwarmen in de aanwezige kou.
Door een aantal blessures bij zowel het 2e als het 1e had het technische hart Leo Meindertsma en Kor Jongsma geen beschikking over een ruim bezette bank. Met het oog op de wedstrijd van volgende week tegen nummer 2 Boornbergum was de opdracht zeer duidelijk die Kor en Leo de spelers van Twijzel 2 mee gaven; lekker voetballen en vooral heel blijven!
Helaas ziet de KNVB niet altijd de schoonheid van het amateurvoetbal want anders hadden ze zeer zeker ene D. Blind naar Twijzel gestuurd om te scouten. Daar waar het internationaal niet wil lukken stond er vandaag een centraal verdedigingsduo die de werkelijk waar heersten in de achterhoede. Wat Grijpskerk ook probeerden elke aanval werd beurtelings te niet gedaan door Rein v/d Veen of Johan Detmar.  De spits van Grijpskerk kwam er deze wedstrijd er niet aan te pas wat erg knap gedaan was omdat deze spits de lengte had die Johan en Rein samen hebben.    Met de aanvallend ingestelde backs Wiebe ‘ Gonzalez’ de Vries en Hilbert Hiemstra zat het vandaag ook wel goed. Keeper Theo Kuipers had de eerste helft amper wat te doen, de anderhalf kans die Grijpskerk kreeg werd alleen zeer effectief afgemaakt door de linksbuiten. Dat er door de spelers van Grijpskerk weinig gejuicht werd, had alles te maken met het spel van Twijzel 2. En de 3-0 achterstand hielp ook niet.
Vastberaden kwam Twijzel na het begin signaal van een goed fluitende leidsman A. Dillema uit de startblokken. Iedereen binnen de lijnen met blauw gekleurde sokken wou laten zien dat het verlies van een week eerder een incident was waar veel van geleerd was. Met een vergelijkbare Duitse “Blitzkrieg” tactiek laat men zien menig tegenstander te kunnen overrompelen waarbij het middenveld volledig in handen was van Chris-Jan ‘Müller’ Borgers, Remco’ die Kale’ v/d Velde en zijn broer “de Führer” Arnold v/d Velde. Vooral Chris-Jan liet in zijn aanvallende kwaliteiten een reïncarnatie te zijn van Gerd Müller, volop in de strijd en hardwerkend. Alleen had deze Bomber zijn vizier vandaag niet helemaal op scherp.

Wie de vizieren vandaag wel op scherp hadden waren de voorwaartsen van Twijzel 2. Gezamenlijk maakten Reinder Henstra, Mennalt Pilat en Kees Jongsma tien van de veertien doelpunten. Vooral Kees leek erg gestimuleerd te zijn door de aanwezigheid van een aantal luidruchtig aanwezige supporters. Want naast 5 doelpunten had de met energie strooiende Kees Jongsma ook veel oog voor zijn medestrijders voorin Mennalt (4x) en Reinder (1x). Reinder verdiende met zijn goede spel wel een doelpuntje meer maar zijn schoten ontbeerden net de nauwkeurigheid om het net wat vaker te doen bollen.

Met een ruststand van 5-1 werd een licht geblesseerde Rein v/d Veen ingewisseld voor Tjerry v/d Wal. In het begin van de 2e helft was het de eerste 8 min even zoeken naar de vorm van de 1e helft maar toen deze eenmaal gevonden werd, was de Twijzel 2 trein ook niet meer te stoppen. Waar in voorgaande wedstrijden men moeite had met de afronding wist men nu het net wel te vinden. Nadat Chris-Jan Borgers op randje van buitenspel Remco v/d Velde voor een lege goal vrij zette voor doelpuntje numero 11, werden de smeekbedes aan het adres van arbiter Dillema steeds luider; “Scheids, fluit maar af want su is der ook niks an voor ons!”
Met nog 20 min op de klok werd de goed voetballende maar leeg gespeelde Reinder Henstra vervangen door Darryl Bouwhuis. Op de rechtsbuiten liet hij een ware Darrylshow zien met slimme steekpassjes, goede voorzetten en geplaatste kopballen. Maar helaas misten deze kopballen net de richting om op het scoreformulier te komen.

Het mooiste doelpunt van deze middag kwam op naam van een altijd goedlachse maar vandaag zeer hardwerkende Johan Detmar. Hij bekroonde een ijzersterke wedstrijd met doelpunt na een zoveelste rush over het middenveld. Met de zestien meterlijn in het zicht besloot de centrumverdediger snoeihard uit te halen, en met ingehouden adem zat iedereen in spanning te wachten wat er met dit wonderschone schot zou gebeuren. Geschrokken van deze poeier van een knal wist de keeper van Grijpskerk niet goed achter de bal te komen en zag Johan juichend richting de middenstip vertrekken. Waarschijnlijk aangeslagen door de knal van Johan wist de keeper in de laatste minuten geen redding te brengen op een kopbal van Arnold v/d Velde na een goed genomen hoekschop van Kees Jongsma. Want een speler van Grijpskerk vond het nodig om deze kopbal uit de kruising te slaan waardoor een uniek moment om een hattrick te scoren voor de aanvoerder niet door ging.
Met angst in de ogen was de keeper even bang voor weer een hard schot van Johan maar Mennalt Pilat wist zeer koelbloedig  de toegekende strafschop te benutten. Vrijwel direct na de goed genomen strafschop verloste de scheidsrechter Grijpskerk uit hun leiden met een eindstand van 14-2.

Als een collectief voetballend lieten de mannen van Kor en Leo zien voor elkaar hard te willen werken. Met een topper in het verschiet tegen Boornbergum ligt er voor Twijzel 2 een leuk seizoen te wachten. Komende week kan er hard getraind worden door de spelers van Twijzel 2 want door de dadendrang van vandaag zijn ze in Boornbergum goed gewaarschuwd.