Remise tussen SC Twijzel en VV Zwaagwesteinde.

Afgelopen zaterdag stond er een mooie derby op het programma. VV Zwaagwesteinde zou op bezoek komen. Twee ploegen die zeker aan elkaar gewaagd zijn. Zo ook deze middag. Dit bewees de uitslag, 2-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de leidsman waren het de gasten die goed uit de startblokken kwamen. Al in de eerste minuut had Wymer de Vries zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. Maar Wymer had het vizier nog niet op scherp gesteld en schoot hoog over. Beide ploegen hadden de intentie om voetballend een aanval op te zetten. Hierdoor golfde het spel op en neer maar werden er geen grote kansen gecreëerd. Na een half uur spelen viel de openingstreffer uit het niets. Johannes van der Meulen kreeg de bal mee doordat een verdediger van VV Zwaagwesteinde de bal verlengde in plaats van weg te werken. Johannes kwam oog in oog met de doelman en tikte de bal beheerst door de benen van de sluitpost. Op dat moment kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong. Even later had René Vellinga zijn ploeg op gelijke hoogte moeten brengen. Van dichtbij wist hij niet te scoren. Jacob Sytze Bremer wist op fraaie wijze de bal uit zijn doel te houden. Hierdoor ging SC Twijzel met een voorsprong de rust in.

Al snel in de 2e helft kwam VV Zwaagwesteinde als nog op gelijke hoogte. De Bal belandde voor René Vellinga die dit keer wel raad wist met deze kans en de bal achter Jacob Sytze Bremer wist te werken. De wedstrijd popte uit tot een echte derby. Harde duels werden er uit gevochten op het middenveld waarbij de leidsman veel toe liet, soms iets te veel. Het spel ging op en neer en beide ploegen kregen kansen. Aan SC Twijzel zijde verkeerde Jacob Sytze Bremer in uitstekende vorm en wist telkens de gasten van het scoren te weerhouden. Tot aan de 86e minuut. Jan Eisma kreeg het leer voor zijn linker en deponeerde deze in de linker boven hoek. De enorme vreugde bij VV Zwaagwesteinde was voor korte duur. De aftrap werd terug gespeeld naar Rene Paauw. Rene vond via de lange bal de grootste man van het veld, Menno Blom, die de bal kon verlengen. De laatste man van de gasten dacht dat deze bal een prooi voor de doelman was en bleef staan. Wiebe Aardema dacht hier anders over en was er als de kippen bij. Hij plukte de bal voor de doelman weg en werkte binnen voor de gelijkmaker. In de slotfase was het nog even nagelbijten voor VV Zwaagwesteinde. Tot driemaal toe moest de sluitpost van de gasten optreden. Als eerst op een afstandsschot van Menno Blom, dit schot kon ter nauwer nood tot hoekschop worden verwerkt. Uit deze hoekschop belandde de bal bij Wiebe Aardema, Wiebe zag zijn inzet over het doel geslagen worden. Opnieuw een corner voor SC Twijzel. Weer ging deze richting Wiebe Aardema. Dit keer kon Wiebe de bal inkoppen. Opnieuw zag hij een hand voorbij komen die redding bracht. Zo eindigde deze spannende wedstrijd in 2 tegen 2.

Beide teams mogen een puntje bijschrijven, al hoewel zei hier niet veel mee opschieten. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte eindstand waarin de gasten een paar kansjes meer wist te creëren dan de thuisploeg die niet onverdienstelijk speelde. SC Twijzel heeft laten zien dat het stappen maakt en elke week beter voetbal op de mat legt. Organisatorisch stond het veel beter dan in vorige wedstrijden, vooral in verdedigend opzicht. Hoewel het nog niet vlekkeloos is, is het collectief zeker derde klasse waardig. Volgende week zaterdag mag SC Twijzel weer op het eigen nieuwe veld aantreden. Ditmaal is WTOC de tegenstander. Aanvang 14:30 uur. Na afloop is er muziek m.m.v. DJ Michael in de kantine.