Ontspanning door Voetbal

Uitdagingen in het voetbal zitten hem niet in het grote of in het kleine, maar vaak zit hem in het subtiele oftewel het fijne.
Met Sinterklaas in het land is het eigenlijk een Goddelijk plicht, om de verslaglegging iets anders te doen namelijk in rijm en dicht.
Waar de ene week gestreden kan worden met een hok vol Wezelingen, was het nu een grotere opgave om elf spelers te vinden zonder afspraken en andere dingen.
En met de berichten van het niet doorgaan van de wedstrijd van ODV twee, kan je gerust zeggen; ‘ Het fortuin zat de Goddelijke Wezelingen dit weekend niet mee!”

Voor de wedstrijd tegen het sterk geachte ODV 3 hadden de adjudanten van Sir Alex weer de beschikking over het doelpunten genie.
Met Tjibbe Brinkman en Mennelt Pilat als aanvallers in de punt, was het vooral Mennelt die het een doelpuntje was gegund. Na een aantal weken blessureleed opgedaan tegen ONT, deed hij vandaag weer lekker energiek mee. Op het middenveld moesten naast Sir Alex, Hilbert en Arnold ook Tristen de voetballende schoenen onderbinden want Eibert kon in zijn moeilijk startende Chrysler de voetbalvelden in Wijnjewoude schijnbaar niet vinden.
Met Johan, Duracell Jappie, Jelmer, il capitano Feye en Johannes Marinus stond er een solide defensie want als je de nul houdt heb je het eerste punt gewonnen aldus de theorie.

Met een korte warming-up in de binnen en in de wetenschap dat ODV het de Goddelijke Wezelingen wel eens lastig konden maken, was er maar één opdracht die er echt toe deed en dat was niet verliezen, niemand kon dus verzaken.
Strijdend voor elke meter werd de aanval veelvuldig gezocht, de wedstrijd was een exemplarisch voorbeeld van typische Wezelingen hartstocht.
Met het verdedigende duo Jelmer en Feye zo scherp als een mes, werden de spaarzame ODV aanvallen teniet gedaan en werd het doelpunt zoeken geen succes.
In de opbouw waren Johannes Marinus en Duracell Jasper een machtig wapen, en werd er over de flanken met Hilbert en Arnold vele aanvallen geschapen. Tot de zestienmeter werd er fleurig op los gecombineerd, maar elke gecreëerde kans werd door de zeer vakkundige doelman gekeerd. Tjibbe, Hilbert en Mennelt probeerden het wel met hardwerkende gezwoeg, maar de schoten op goal ontbeerden schotkracht jammer genoeg. Tweemaal was Arnold dichtbij met harde en geplaatste schoten, maar steeds was er weer die keeper dat was best kloten. De grootste mogelijkheid voor rust zou zich voordoen uit een vrije trap op de zestien, maar de scheidsrechter vond het wel best en hield het voor gezien. Tegelijk fluitend voor een vrije trap en de rust, was het een weloverwogen keus of toch onbewust?

Met Pieter van der Meulen voor Sir Alex als een extra paar longen, werden er in de tweede helft nog meer kansen afgedwongen. Maar wat de Wezelingen ook probeerden of deden, zelden kwamen de mannen van ODV in echte moeilijkheden. Duracell Jappie was verdedigend ijzersterk en aanvallend toonde hij zijn directe tegenstander vaak zijn achterwerk. Met rushes over de zijkant stoomde Jasper vaak op, maar zijn kans was verkeken door twijfel en getob. Gedreven door zijn eigen fanatisme herstelde Jasper zich goed, en met een machtige dribbel kwam hij de zestienmeter tegemoet. Met een machtige knal raakte Jasper de bal optimaal, het schot had een beter lot verdient maar raakte de paal. De grootste kans kwam op de naam van Tjibbe Brinkman, de lijstaanvoerder in het Twijzeler doelpunten-garantieplan. De kansen moeten niet te makkelijk zijn voor dit doelpuntenbeest, want door zijn wonderschool doelpunt tegen Jubbega wordt hij van Holwerd tot Mildam door tegenstanders gevreesd. Uit een uit de richting geraakt schot van Pieter van der Meulen, kreeg Tjibbe de unieke kans om de tegenstander af te beulen. Maar met het missen van de kans op een afstand van een meter of twee, werden de voetballende Wezelingen enigszins bang voor het aloude voetbal-cliché.
Wanneer de doelpunten op de ene kant niet willen vallen, is er de angst dat ze hem op de andere kant er wel in knallen.
Maar de achterhoede gesteund door Johan had alles in de macht en zonder doelpunten werd er een gelijkspelletje mee naar Twijzel gebracht.
De ongeslagen status blijft hopelijk nog een aantal weken aan de Goddelijke Wezelingen plakken, want met een sterke reeks achter de kiezen zou het zonde zijn om nu te verzwakken.
Met nog twee wedstrijden te gaan voordat de winterstop zal gaan beginnen, zullen de Goddelijke Wezelingen absoluut hun best doen om deze wedstrijden te gaan winnen.

Namens de gehele selecao bestaand uit afgetrainde Goddelijke Wezelingen wensen wij iedereen een fijn en traditioneel Sinterklaasfeest!