SC Twijzel houdt de 3 punten in Twijzel tegen VC Trynwalden

SC Twijzel pakte maar 1 punt uit de laatste 4 wedstrijden. Hierdoor stonden de mannen uit Twijzel op de voorlaatste plaats. De hekkensluiter, VC Trynwalden stond nog op ‘0’ punten. Beide ploegen hadden nog een wedstrijd tegoed en deze werd afgelopen zaterdag ingehaald op het nieuwe veld van SC Twijzel. Een wedstrijd waarin beide ploegen de broodnodige punten willen pakken. Na 90 minuten was het SC Twijzel die aan het langste eind trok.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de wethouders van Achtkarspelen, Klaas Antuma en Jouke Spoelstra te gast in Twijzel on de nieuwe velden officieel te openen. Waarna er om 14.30 uur werd afgetrapt voor de wedstrijd. In de begin fase waren het de mannen van VC Trynwalden die fel uit de startblokken kwamen. De eerste kansjes waren dan ook voor de gasten, maar zij misten de bal of hun inzet had niet de juiste richting. Pas na 12 minuten spelen had SC Twijzel een eerste doelpoging. Een schot van Menno Blom werd gemakkelijk opgevangen door de doelman. De gasten waren veel scherper en troefden de gastheren in vele duels af. Er werd kort gedekt en met meer overtuiging werden duels aangegaan. In de 23e minuut werd een pass van SC Twijzel op het middenveld onderschept. Met een mooie steekpass door de achterste linie van Twijzel werd de spits, Thom Stielstra, oog in oog voor Jakob Sietse Bremer gezet. Jakob Sietse maakte zijn doel klein door uit te komen maar kon niet voorkomen dat VC Trynwalden, op dat moment, op voorsprong kwam. Na de openingstreffer gaf Dick enkele aanwijzingen om de organisatie beter neer te zetten. Hierna begon SC Twijzel wat beter te voetballen. Echter ontbrak de gretigheid om te winnen nog steeds. Toch kwamen de gastheren op gelijke hoogte. In de 32e minuut kreeg de thuisploeg een vrijetrap vlak bij de cornervlag aan de linkerkant. Hielke van der Meulen bracht het speeltuig voor doel waar Wiebe Aardema vrij ion kon koppen. In eerste instantie werd zijn inzet gepareerd door de doelman. De sluitpost kon de bal niet klemvast pakken waardoor het een koud kunstje was voor Wiebe om binnen te werken. Direct na de gelijkmaker stond Thom Stielstra wederom alleen voor Jakob Sietse Bremer. Dit keer kon Jakob Sietse ervoor zorgen dat Thom ver genoeg moest uitwijken zodat het niet meer mogelijk was om tot scoren te komen.

Na rust hadden Dick Groen en Arjan Douma de heren op scherp gezet. Dit was meteen te merken. Duels werden nu wel gewonnen en het middenveld stond compacter te spelen waardoor de bal gemakkelijker rond kon worden gespeeld. De eerste kans in het tweede bedrijf was voor VC Trynwalden maar deze ging naast het doel. De doeltrap werd door Jakob Sietse lang gespeeld. Menno Blom kon de bal verlengen. Wiebe Aardema was alert en kon de bal voor de laatste man weg plukken. Hierdoor had hij vrije doorgang richting het doel. Met een mooie beweging omspeelde hij de sluitpost en zette hij zijn ploeg op voorsprong. SC Twijzel ging nadrukkelijk opzoek om de voorsprong te verdubbelen. Hiervoor kreeg de thuisploeg grote kansen. Hielke van der Meulen stuitte tweemaal op de doelman, die ook voor Patrick Huizenga in de weg lag. De grootste kans was er voor Johannes van der Meulen. Hij tikte de bal voor een leeg doel langs na goed doorzetten van Wiebe Aardema. Het verschil bleef hierdoor minimaal en bleef VC Trynwalden hoop houden op hun eerste punten van dit seizoen. Grote kansen kon VC Trynwalden creëren en dus bleven de punten in Twijzel.

Uiteindelijk een terechte overwinning die beslist niet gegeven is aan SC Twijzel. In het eerste bedrijf was de honger naar een overwinning van VC Trynwalden veel groter dan die van SC Twijzel. Uiteindelijk hebben de heren zich goed herpakt waarbij ze zich zelf niet beloonden doormiddel van meerdere doelpunten. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. VV Zwaagwesteinde komt naar Twijzel, aanvang 14.30 uur.