Prima seizoensouverture Twijzel 2

Een week later dan gepland stond de eerste wedstrijd van sc Twijzel 2 op het programma. Na vorige week afgelast te zijn vanwege de regenval konden vandaag de mannen van Kor Jongsma en Leo Meindertsma voor het eerst dit seizoen de benen strekken tegen TLC uit Leek.
Na een uitgebreide bespreking, ditmaal uitgevoerd door Leo vanwege absentie van Kor, waren alle tactische plannen voor iedereen duidelijk om vandaag met drie punten huiswaarts te keren. Nadat de scheidsrechter het startsein gaf, werd direct de plannen van sc Twijzel duidelijk. Door middel van een goede opbouw achteruit konden om beurten Jelmer de Boer en Rein v/d Veen de middenvelders aan het werk zetten. Met zo nu en dan mooi combinatie voetbal konden achtereenvolgens Kees Jongsma, Mennelt Pilat en Johan Detmar gevaarlijk dichtbij de sterk optredende keeper van TLC in de buurt komen maar in de afronding was men iets onzorgvuldig. Tegen het aanvallend geweld van Twijzel kon TLC maar weinig inbrengen, de enkele keren dat ze wel door wisten te breken stonden Remco v/d Velde en Fije Postma als vleugelverdedigers hun mannetje. Een vlammend schot van de spits van TLC werd stijlvol gekeerd door Elvin Meyer maar verder dan dat kwamen ze niet. Vlak voor rust werd een aanval opgezet, na een goede onderschepping door Chris Jan Borgers, waarbij het tiki taki voetbal van Barcelona als beste omschrijving gebruikt kan worden. Jelmer wist zich al kaatsend met Johan Detmar de vijandelijk 16 meter in te murwen maar daar waar Lionel Messi vaak het net wel weet te vinden, had Jelmer ‘Messi’ de Boer net niet genoeg kracht om de keeper te verschalken. Door de vele gemiste kansen stapten beide ploegen de kleedkamer in zoals de wedstrijd was begonnen 0-0. De opluchting was van de gezichten van de spelers van TLC af te lezen dat ze de rust wisten te bereiken zonder tegen goal.

Na een korte analyse van Leo werd er een nieuw strijdplan bedacht om in de 2e helft tot scoren te komen.Tjerry v/d Wal werd achterin als vuurvreter in gebracht waardoor Remco door schoof naar voren om de goed spelende maar moe gestreden Reinder Henstra te vervangen.
En vrijwel direct na het fluitsignaal voor het begin van de 2e helft werd het strijdplan in uitvoering gebracht. Met collectief druk zetten werd de bal veroverd waarbij Mennelt Pilat met een afgemeten pass Kees Jongsma achter de verdedigende lijn van TLC wist te posteren. Daar waar in de 1e helft de vele kansen niet benut werden, was Kees ditmaal zeer koelbloedig en wist de bal onder de vallende keeper door diagonaal binnen te schieten. Naast dat het een mooie en belangrijke treffer was, was het vooral een bevrijdend doelpunt. Waarschijnlijk aangeslagen en geschrokken van het collectief drukzetten wisten de spelers van TLC even niet meer welke kleur waar bij hoorde want de bijbehorende aftrap na een doelpunt werd zo in de schoenen geworpen van een Twijzel speler waarbij Kees een minuut na zijn eerste doelpunt, zijn tweede mocht laten aantekenen. Zichtbaar geknakt door dit snelle ‘Fifa-achtige’ doelpunt brak er een periode aan waarin TLC niet veel meer kon en Twijzel niet veel meer hoefde. Nog eenmaal had het vroeg druk zetten zijn effect. Door de verdedigers van TLC vroeg in de opbouw te storen, wist Arnold v/d Velde het 16 meter gebied in te dribbelen waarbij een verdediger van TLC genoodzaakt was om aan de handrem te trekken. De goed fluitende clubscheidsrechter (mag ook wel eens gezegd worden) kon niet anders dan een strafschop toe wijzen aan Twijzel. Als cadeautje van de selectie mocht de jarige Rein v/d Veen zich belasten met het nemen van de strafschop. Zo kon de jarige centrumverdediger een zeer goede wedstrijd bekronen met een doelpunt. Met de 0-3 op het scorebord was de wedstrijd feitelijk afgelopen. In de 20 minuten die resteerde konden Piter Hamstra, Feike Meindertsma en Dirk de Haan ook hun eerste minuten van het seizoen maken.

Een goede wedstrijd vol met kansen die hopelijk de volgende wedstrijd sneller benut worden zodat het in grote aantallen aanwezig publiek eerder opgelucht adem kunnen halen.