Eerste 3 punten binnen voor S.C. Twijzel

De heren van S.C. Twijzel reisden voor hun eerste uitwedstrijd naar Rinsumageest waar VCR hen opwachtte. VCR is geen onbekende tegenstander voor S.C. Twijzel. VCR uit, is altijd lastig. Men heeft een aantal goeie spelers zien vertrekken. Ondanks dat ze op papier minder kwaliteit hebben dan vorig seizoen, wil het nog niet zeggen dat de punten zomaar op te halen zijn in Rinsumageest.

Richard Reitsma start met Tristen van Wieren op doel. Arjen de Jong, Mack Wichaisuek, Rouke de Boer en Wiede de Vries in de achterhoede. Jelle Pilat, Menno Blom en Jan van der Meulen op het middenveld. Patrick Huizenga, Johannes van der Meulen en Marc Boorsma in de voorhoede. De reserve spelers zijn Hielke van der Meulen, Danny van den Bosch en Wietze van der Valle.

De eerste helft begon rommelig. Beide elftallen moesten even wennen en in de wedstrijd komen. S.C. Twijzel speelt de laatste jaren steeds beter en er wordt steeds vaker voor de heren gevreesd. Dit bewees VCR door zich geheel, met een 4-4-2 systeem, op eigen helft terug te trekken. Dat betekende dat S.C. Twijzel veel aan de bal was, maar tot echte mogelijkheden kwamen de Twijzelers nog niet. Jelle Pilat had in de 10e minuut een kans op 1-0, maar kopte deze net voorlangs. Twijzel kwam steeds meer in de wedstrijd en kreeg steeds meer kleine mogelijkheden. Doordat VCR compact stond te verdedigen en geen ruimte gaf aan S.C. Twijzel om te voetballen kwamen zei er zo nu en dan met een counter uit. In de 18e minuut was er een eerste mogelijkheid voor de gastheren. Deze bal kwam recht in de handen van Tristen van Wieren. S.C. Twijzel drukte steeds verder door op de sluitpost van VCR. Johannes van der Meulen werdt in de 22e minuut op maat bediend met een bal in de diepte door Mack Wichaisuek. Johannes vuurde de bal snoeihard op de goal af, maar de keeper van VCR weet knap de bal te pareren. Hierop volgden meerdere kansen, onder andere voor Patrick Huizenga die een mooi 1-2’tje opzet met Jan van der Meulen, maar ook hij stuitte op de doelman. Uiteindelijk viel de verdiende voorsprong van de heren uit Twijzel in de 28e minuut. Marc Boorsma wist zijn directe tegenstander te passeren en de bal hard voor te geven. Het is Johannes van der Meulen die voor zijn man wist te komen en de bal in het net wist te werken met een prima kopbal. Na de bevrijdende goal had S.C. Twijzel iets meer rust in het spel en werden de medespelers steeds beter gevonden. Echter waren er voor beide teams kansjes, maar kwamen zei voor de thee niet meer tot gescoord.

De tweede helft liet VCR zien dat het wel degelijk wou scoren. De eerste 5 minuten werd er ‘gas’ gegeven, maar dit leidde niet tot kansen. S.C. Twijzel wisten de gastheren daarna weer op de eigen helft te houden en kwamen zij steeds beter in het spel. Marc Boorsma zette een goede aanval op met Johannes van der Meulen en eerst genoemde wist zich alleen voor de sluitpost van VCR te brengen. Opnieuw is het de uitstekende spelende sluitpost die in de weg lag. In de 63e minuut werden Arjen de Jong en Marc Boorsma vervangen door Hielke van der Meulen en Wietze van der Valle. Zij namen hun positie in op het middenveld, waardoor Jan van der Meulen op de linksback positie te spelen kwam en Jelle Pilat op de rechtsbuiten. Wietze maakte zijn rentree doordat hij door een blessure aan de kant werd gehouden. Het is diezelfde Wietze die een minuut later de 0-2 op het scorebord zette. Jelle Pilat werdt meteen de diepte in gestuurd op zijn nieuwe positie en wist de bal terug te leggen op de meegekomen Wietze van der Valle. VCR probeerde er wel uit te komen en de aansluitingstreffer te maken via de counter, maar slaagde hier echter niet in. Het was opnieuw Johannes van der Meulen die doel wist te treffen. Mack Wichaisuek wist vanaf links de vrij staande Johannes bij de tweede paal te vinden welke op zijn beurt knap diagonaal binnen kopte. Na 70 minuten spelen werdt Patrick Huizenga vervangen door Danny van den Bosch. De volgende 10 minuten was het een aanvalsregen van S.C. Twijzel op de goal van VCR maar wisten de heren de score niet naar 0-4 te brengen. VCR kreeg een 100% scoringskans uit een vrijetrap. De bal werd doorgekopt naar de tweede paal waar een speler van VCR volledig vrij stond. Zijn vizier stond niet op scherp en schoot voorlangs. In de 82e minuut wist VCR toch de 1-3 te maken vanaf 11 meter. Rouke de Boer was iets te laat en bracht de spits van VCR op een onreglementaire wijze naar de grond. Na de 1-3 was het opnieuw S.C. Twijzel wat op zoek ging naar goals. Menno Blom zag dat zijn genomen vrijetrap via de paal bij de keeper in de handen belandde. En ook kregen Jelle Pilat en Hielke van der

Meulen serieuze kansen om te scoren, maar vonden steeds de beste man aan VCR zijde, Keeper Rene Zwaagstra, op hun pad. Wel werdt er nog gescoord door S.C. Twijzel. Het was Danny van den Bosch die binnen werkte uit een corner die werd genomen door Jelle Pilat.

Zo heeft S.C. Twijzel de eerste 3 punten mee naar huis genomen en kunnen zei terug kijken op een stroeve eerste helft en naar een goede tweede helft. Om toch een beetje kritisch te blijven, werd er ‘maar’ 4 keer gescoord aangezien de heren hiervoor veel kansen nodig hadden. Hoe dan ook, er wordt er vol goede moed vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd.

Zaterdag 19-09-2015 wacht opnieuw een uitwedstrijd tegen Leovardia. Aanvang 14:30 uur.