S.C. Twijzel start competitie met nederlaag

S.C. Twijzel is de competitie gestart met een thuis wedstrijd tegen VIOD. De mannen uit Driezum worden door velen gezien als een kampioenskandidaat. Dat betekend dat het geen gemakkelijke middag zou gaan worden voor S.C. Twijzel.

In de eerste 10 minuten lieten beide elftallen zien dat zij graag de eerste 3 punten binnen willen halen. Er werd meteen druk gezet door beide teams. De eerste kansen waren voor de gasten, maar doelman Tristen van Wieren wist zijn doel schoon te houden. Ook de gastheren lieten van zich spreken voor het doel, maar wisten geen doel te treffen. Zo wist Johannes van der Meulen in de 21e minuut VIOD-keeper Rutger Atema te verrassen met een hard afstandsschot welke op zijn beurt de nodige moeite had om de bal te pareren. Doordat S.C. Twijzel goed druk zette op de bal kon VIOD moeilijk opbouwen en hanteerden zij vaak de lange bal op de grote en sterke spits Jelmer Visser.

Het was VIOD dat in de 28e minuut op voorsprong kwam door een discutabel doelpunt. Een voorzet van links werd door de spits, bedoelt of onbedoeld, verlengt met de punt van zijn schoen, waardoor Bauke Visser de bal binnen kon schieten. Echter stond Bauke in buitenspel positie. De scheids negeerde de keuze van de grensrechter en zo stond de score van 0-1 op het scorebord.

S.C. Twijzel probeerde het spel op te pakken en ging op zoek naar de gelijk maker. Jelle Pilat was heel dichtbij om de stand weer gelijk te trekken. Hij kwam goed voor zijn tegenstander, maar wist een voorzet op maat van Marc Boorsma rakelings naast te schieten. De slotfase van het eerste bedrijf ging naar VIOD met nog een paar kansjes. Zo ging men de rust in met een stand van 0-1.

S.C. Twijzel ging meteen vol op de aanval in de tweede helft. Hierdoor kreeg VIOD meer ruimte voor de counters, waarin zij levensgevaarlijk in kunnen zijn. In de 49e minuut werd een 100% scoringskans over geschoten en mocht S.C. Twijzel van geluk spreken dat het verschil nog maar 1 doelpunt bedroeg. S.C. Twijzel probeerde steeds meer druk uit te oefenen op de helft van VIOD, maar wist zichzelf niet te belonen door grote kansen te creëren. Sterker nog, het is VIOD dat de meeste kansen kreeg. Richard Reitsma bracht Hielke van der Meulen in de 22e minuut in voor Marc Boorsma. Hier door ging Jelle Pilat in de voorste linie te spelen. Ook werd Danny van den Bosch in gebracht voor Arjen de Jong, waardoor de opstelling van 4-3-3 veranderde naar 3-3-4. Hierdoor kwam VIOD nog meer onder druk te staan en ging S.C. Twijzel vol op de aanval spelen. Door slordigheden in het spel van S.C. Twijzel en doordat de duels op het middenveld niet meer werden gewonnen kwamen de mannen niet tot scoren. Even stond zelfs de 0-2 op het scorebord. In de 79e minuut kon Tristen van Wieren de bal niet klemvast krijgen en werd de rebound binnen getikt door Sjoerd Visser. Maar helaas voor hem werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Jelmer de boer werd nog naast zijn broer

Rouke de Boer gepositioneerd door de trainer en verving Wiebe de Vries. In de laatste secondes van de wedstrijd kreeg S.C. Twijzel nog een vrijetrap toegekend. Even leek het erop dat de geheel vrij staande Menno Blom de bal bij de tweede paal binnen wist te werken, maar hij kopt de bal in het zijnet aan de verkeerde kant van de paal van het doel.

Helaas voor S.C. Twijzel gaan de punten mee naar Driezum. Maar de mannen hebben laten zien dat het een kampioenskandidaat erg lastig maken. VIOD wist de meeste kansen wist te creëren, maar

S.C. Twijzel bij vlagen goed voetbal liet zien en toch ook zeker 100% kansen kreeg, was een gelijkspel misschien meer op zijn plaats geweest.

Volgende week staat een wedstrijd in Rinsemageest tegen VCR op het programma.

Aanvang 14:30 uur.

Doelpunt: (0-1) “28 Bauke Visser