SC Twijzel pakt met tien man een punt bij SC Leovardia.

Vorig seizoen was SC Leovardia twee maal de beste in de strijd om het kampioenschap in de 4e klasse. Ook dit seizoen draaien de zwart-gele leeuwen uit Leeuwarden goed mee. Dat het geen makkelijke middag zou worden was daarom wel duidelijk. Het werd nog moeilijker gemaakt doordat SC Twijzel na 9 minuten spelen al met 10 man op het veld stonden. Na 90 minuten spelen stond het score bord op 2 tegen 2 en kon SC Twijzel een terecht verdient punt bijschrijven.

SC Twijzel kende een vliegende start. Al in de 4e minuut kon Jelle Pilat zich mooi vrij spelen op de linker flank. Zijn voorzet was op maat voor Peter Poortman die rustig bleef en de bal controleerde. Peter hield het overzicht en speelde de bal naar Johannes van der Meulen op randje zestien. Met een simpele kap beweging steurde Johannes twee verdedigers het ‘bos’ in om vervolgens de bal in de verre hoek binnen te schieten. Een fantastisch begin voor de mannen uit Twijzel die enkele minuten later een domper kreeg te verwerken. Vic Rozendaal ontglipte aan de verdediging waarna hij onreglementair naar de grond werd gewerkt door Mack Wichaisuek. Met als gevolg een rode kaart. Dick Groen moest hierdoor het één en ander omzetten in de organisatie. Dit werd snel geregeld en al snel stond het organisatorisch weer goed om de gastheren tegen te houden. SC Twijzel bleef vooruit voetballen en creëerde de beste kansen in deze fase van de wedstrijd. Een kopbal van Peter Poortman ging over en van Johannes van der Meulen belandde in het zijnet. SC Leovardia zette steeds meer druk op de achterste linie van SC Twijzel. De eerste echte kans die zich voordeed was ook meteen raak. Vic Rozendaal kwam in balbezit vlak voor doel, beheerst ontdeed hij zich zijn tegenstander en schoot in de korte hoek binnen. Twee minuten later dacht een verdediger van SC Twijzel dat het speeltuig wel over de achterlijn zou gaan. Maar de linksbuiten van Leovardia hield de bal binnen en bediende Vic Rozendaal. Voor Vic was dit een koud kunstje om binnen te tikken. Binnen twee minuten was de stand omgebogen. Leovardia was hierna logischerwijs veel meer aan de bal dan SC Twijzel maar tot grote kansen kwamen ze niet. In de 43e minuut werd een vrijetrap op het middenveld door Rene Paauw voor doel geslingerd. Menno Blom torende boven iedereen uit, door zijn lengte hoeft hij hiervoor nauwelijks te springen, en kopte de bal binnen voor de gelijkmaker. Even later was het diezelfde Menno die zich moest laten verzorgen aan zijn hoofd. Zijn wenkbrauw was open gescheurd door een akelige botsing met twee hoofden in een kopduel.

Het tweede bedrijf speelde zich het meeste af op de helft van SC Twijzel. Met veel vechtlust probeerden de mannen uit Twijzel elke aanval af te slaan. Er werd gevochten voor elke meter. Zo nu en dan kon SC Twijzel er uit komen via een counter, voor Leovardia was het telkens oppassen geblazen. De thuisploeg profiteerde te weinig van de situatie dat zij met een man meer op het veld stonden. Vele aanvallen van Leovardia werden niet goed uitgespeeld. De kansen die ze kregen misten de juiste richting of het was Tristen van Wieren die zijn mannetje stond. Vooral Spits Vic Rozendaal, die onzichtbaar lijkt te zijn en dan ineens voor doel verschijnt, kreeg enkele mogelijkheden. Halverwege de tweede helft kreeg Menno Blom een enorme mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong te brengen. Menno kon de bal in de zestien controleren, maar zag zijn inzet uitéén spatten op het aluminium. De laatste minuten waren nog wel billen knijpen voor SC Twijzel. Mede door Tristen van Wieren, die enkele schoten kon pareren, een inzet op de paal en de strijdlust op karakter van de overige spelers werd er niet meer gescoord.

Met bloed, zweet en tranen, letterlijk en figuurlijk, heeft SC Twijzel gestreden als echte krijgers tegen de leeuwen uit de hoofdstad van Friesland. Met als resultaat een verdiend punt. In de derde helft werd er vrolijk feest gevierd en gekleurd. De assistent-trainer van Leovardia en oud trainer van SC Twijzel, Richard Reitsma, had samen met Sinterklaas voor een opdracht gezorgd. Bij inleveren van ingekleurde kleurplaten bij de bar kon er bier verdiend worden. Deze opdracht werd dan ook zorgvuldig, binnen de lijnen, uitgevoerd. Volgende week komt SC Berlikum op bezoek in Twijzel. Aanvang 14.30 uur.