SC Twijzel wint na doelpuntenfestijn.

Op een zonovergoten sportpark De Moune ontving SC Twijzel SC Leovardia uit de culturele hoofdstad. De gastheren ontvingen de stedelingen met een stukje dorpscultuur. De mannen van SC Leovardia kregen de mogelijkheid om zich om te kleden in een warme laag van stro. Ook kon de technische staf plaats nemen langs het veld op balen stro. Dit warme ontvangst werd erg gewaardeerd. Voornamelijk door oude bekende en assistent trainer Richard Reitsma. Het zal voor hem als thuis komen gevoeld hebben.

Na dit voorproefje werd er om 14:30uur afgetrapt tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, gezien de stand op de ranglijst zou je dat in eerste instantie niet denken. In Leeuwarden hield SC Twijzel een puntje over van een wedstrijd waarin het 85 minuten met een man minder moest doen. De gasten begonnen iets feller aan de wedstrijd en de eerste grote kans was dan ook voor SC Leovardia. Jakob Sytze Bremer reageerde snel op een inzet van dichtbij en voorkwam een snelle achterstand. Het tempo was vanaf het begin hoog en het spel golfde op en neer. In de 19e minuut werd Jelle Pilat weggestuurd door Johannes van der Meulen. De sluitpost kwam uit zijn doel en werkte de bal tegen Jelle Pilat aan waardoor Jelle dacht de bal in te kunnen tikken. Helaas was er een verdediger doorgelopen en kon de bal keren op de doellijn en over de achterlijn werken. De hoekschop werd voor het doel gebracht door Marc Boorsma en knap binnen gekopt door Peter Poortman die hoger kwam dan zijn directe tegenstander, 1-0.Enkele minuten later moest de doelman opnieuw in actie komen op een afstandsschot van Jelle Pilat. Halverwege het eerste bedrijf kregen de gasten wat meer controle op de wedstrijd maar konden geen grote kansen creƫren. Tot aan de 42e minuut. SC Twijzel kon de bal niet goed wegwerken waardoor het speeltuig voor de rechter voet van de topscoorder Vic Rozendaal belandde en hard tegen de touwen werkte. Op dat moment een terechte gelijkmaker.

Meteen na rust was het opnieuw SC Leovardia die het net wist te vinden. Door een inschattingsfout van een verdediger van SC Twijzel had Amin Ait Bihi een vrije doorgang richting Jakob Sytze Bremer. Amin zag zijn teamgenoot Ashley Birkenholz meelopen en zorgde ervoor dat laatst genoemde simpel in kon tikken, 1-2. Lang konden de mannen uit 058 hier niet van genieten, want twee minuten later trok Wiebe Aardema de stand al weer gelijk op aangeven van Johannes van der Meulen. Na de gelijkmaker werd SC Twijzel sterker en dwong het de gasten terug op eigen helft. Met strijd, afwisselend met fraaie combinaties nam de thuisploeg de regie over. toch was het SC Leovardia die de grootste kans kreeg om opnieuw op voorsprong te komen. Waar aanvoerder en laatste man Jan van der Meulen dacht dat de bal over de achterlijn zou gaan, hield Amin Ait Bihi de bal binnen de lijnen. Gelukkig kreeg Amin niet de tijd om af te ronden en kon de bal weggewerkt worden. De rechtsback kon de bal opvangen en dacht meteen aan een voorzet die, tot opluchting bij SC Twijzel, via de deklat terug het speelveld ingebracht werd. Een minuut later lobde Jelle Pilat, oog in oog met de uitkomende doelman de bal over de sluitpost heen maar naast het doel. Zo bleef het een open wedstrijd met grote kansen over en weer. In de 58e minuut keek Robbin Bantjes tegen een tweede gele kaart aan en moest sneller douchen dan dat hij had gewild. Vanaf dat moment zette SC Twijzel nog meer druk op de laatste linie van de gasten en dacht ook op voorsprong te komen, maar Wietze van der Valle werd teruggefloten wegens buitenspel. SC Leovardia loerde op de counter wat in de 78e minuut slaagde. Amin Ait Bihi zag zijn eerste inzet geblokt worden maar kon in tweede instantie verwoestend uithalen en liet Jakob Sytze Bremer kansloos. Tegen de verhouding in kwamen de gasten op voorsprong. Opnieuw kon SC Leovardia niet lang genieten van de voorsprong. Een weggewerkte hoekschop werd opnieuw voor het doel gebracht en belandde uiteindelijk voor de rechtervoet van Wietze van der Valle. Wietze nam de bal op de pantoffel en de bal stuitte via de onderkant van de lat op de grond weer in het veld. Gelukkig stond de scheidsrechter goed opgesteld

en zag dat de bal over de doellijn was geweest en floot voor een doelpunt. Meteen na de aftrap veroverde SC Twijzel de bal. Na een mooie individuele actie ontdeed Jelle Pilat zich van zijn directe tegenstander en behield hij het overzicht, speelde Johannes van der Meulen in die op zijn beurt het speeltuig door de benen van de doelman in het doel werkte. SC Leovardia probeerde nog om langs zij te komen, maar verder dan een afstandsschot in de handen van Jakob Sytze Bremer kwamen zij niet. In de slotfase mocht Mennelt Pilat zijn rentree maken na enkele maanden afwezig te zijn geweest door een buitenlands avontuur. Mennelt zette, met zijn eerste balcontact, Wiebe Aardema alleen voor de doelman. Wiebe omspeelde de doelman en speelde de bal terug naar Mennelt die zijn tweede balcontact promoveerde tot doelpunt.

Zo kon SC Twijzel weer belangrijke punten bijschrijven waardoor het stijgt naar de 9e positie. Helaas bleek even later dat de directe concurrentie ook gewonnen had waardoor het nog erg spannend blijft tussen de middenmoot en de onderste plekken op de ranglijst. SC Twijzel kan terugkijken op een goede reeks. Zij hebben het volledig in eigen handen om het doel van dit seizoen, lijfsbehoud in de derde klasse te behalen. Als het zo blijft voetballen en de strijdt kan leveren als de laatste wedstrijden dan komen er zeker weten nog meer punten. Aanstaande donderdag 26-04-2018 komt VV Minnertsga naar Twijzel, aanvang 20:00 uur.