SC Twijzel wint met 10 man van FC Birdaard

SC Twijzel kende een flitsende start. Al na 80 seconden deponeerde Patrick Huizenga het leer achter de doelman. Niet veel later kende SC Twijzel een grote domper. Hielke van der Meulen keerde de bal met zijn hand op de doellijn, wat resulteerde in een rode kaart en een strafschop. Na 2x gemist te hebben was het de derde kans, gegeven door de wispelturige leidsman Vogelzang, wel raak. SC Twijzel moest de zaken even op orde krijgen. De thuisploeg was niet bij machte om potten te breken. Het grootste gevaar was een schot die via de deklat over het doel ging.

In het tweede bedrijf waren het de gastheren die op voorsprong kwamen. Na dit doelpunt begon SC Twijzel in haar spel te komen. In de 55e minuut werd een vrijetrap vanaf links via de onderkant van de lat binnen gewerkt door Kees Poortman. Na de gelijkmaker was er maar één ploeg die meer verdiende. SC Twijzel streed voor elke meter op het veld en toonde karakter. In de 80e minuut kwam SC Twijzel opnieuw op voorsprong. Menno Blom nam een op maat gegeven voorzet in één keer op de pantoffel. In de 90e minuut bepaalde Johannes van der Meulen de eindstand op 2-4.

Een wedstrijd die een terechte winnaar kent. Het eerste bedrijf was het even zoeken naar de juiste speelwijze met een man minder. Daarin tegen een tweede helft waarin het leek alsof FC Birdaard met een man minder speelde. Volgende week komt Ternaard op bezoek, aanvang 14:30 uur.