SC Twijzel strijdend langs directe concurrent VV Waskemeer.

Afgelopen zaterdag stond er een ware kraker op het programma in de onderste regionen in klasse 3C. SC Twijzel ontving VV Waskemeer. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn bleek wel in de wedstrijd in Waskemeer. Daar werd het maar liefs 3 tegen 3.

SC Twijzel die geteisterd word door enkelen blessures en een schorsing trad deze middag aan met niemand minder dan Arnold van der Velde in het hart van de defensie. Door personele problemen in de laatste linie maakte Arnold zijn rentree in het vlaggenschip van SC Twijzel. Nadat het tweede elftal van SC Twijzel haar ongeslagen status voortzette door met 2-2 gelijk te spelen gaf de, achteraf de zeer goed fluitende, leidsman R. Spinder het eerste fluitsignaal voor de aftrap. Zowel SC Twijzel als VV Waskemeer begonnen fel aan de wedstrijd. Al na 5 minuten spelen mocht Wietze van der Valle aanleggen vanaf 11 meter. Een inzet van Marc Boorsma werd met de hand tegen gehouden door zijn directe tegenstander. Wietze bleef koelbloedig en stuurde de doelman de verkeerde hoek in om SC Twijzel een snelle voorsprong te bezorgen. Het baltempo was moordend hoog en zorgde voor kansen aan beide zijden. In de 12e minuut kon Jacob Sytze Bremer ervoor zorgen dat een kopbal via zijn hand en de lat over het doel ging. Enkele minuten later kregen de gastheren enkele kansen via Peter Poortman en Wietze van der Valle, maar zij misten scherpte in de afronding. Mack Wichiasuek voorkwam halverwege het eerste bedrijf de gelijkmaker. Hij stond goed opgesteld bij de eerste paal en keerde het speeltuig op de doellijn. Ook in de slotfase van de eerste helft bleven beide partijen vol voor de aanval gaan. Johannes van der Meulen zag de bal terug het veld in komen via de binnen kant van de paal en moest Jacob Sytze Bremer daarna enkele keren ingrijpen om zijn doel schoon te houden. Uiteindelijk ging SC Twijzel met een magere voorsprong de kleedkamer in om tot rust te komen.

Al na 3 minuten in de tweede helft moest Hielke van der Meulen noodgedwongen worden vervanger door een hamstringblessure. Zijn vervanger was Jelle Pilat die koud in het veld kwam en meteen van zich liet gelden. Johannes van der Meulen kon een doeltrap verlengen waardoor Jelle Pilat oog in oog met de sluitpost van de gasten kwam te staan, maar laatst genoemde kwam als winnaar uit de strijd. Een minuut later was het wel raak. Wederom kreeg Jelle de bal van Johannes van der Meulen die Jelle vrij zag staan. Geheel vrijstaand kon Jelle de bal controleren en in het doel werken, 2-0. Geen enkele speler op het veld kreeg de tijd om tot adem te komen. Als er een aanval was afgeslagen dan was het meteen alle hands aan dek voor het andere doel. Beide ploegen kregen kansen, grote kansen tot scoren. Alleen SC Twijzel had deze middag het vizier op scherp en de gasten bleven grote kansen missen of zagen de bal gekeerd worden door de uitstekende spelende doelman Jacob Sytze Bremer. In de 76e minuut veroverde Wietze van der Valle de bal op eigen helft om vervolgens via een geweldige rush langs 3 man alleen op de sluitpost af te gaan. De doelman wist de inzet van Wietze te keren maar had geen antwoord op de rebound van Johannes van der Meulen die er als de kippen bij was. De gasten gingen ook door waar zij mee bezig waren en dat was aanvallen en kansen missen. Wederom belandde een inzet op de deklat. Vlak voor tijd onderschepte de ingevallen Menno Blom, die Arnold van der Velde van zijn leiden had verlost, de bal om deze vervolgens mee te geven aan Jelle Pilat. Jelle beloonde zijn geweldige invalbeurt en joeg de bal als een kanonskogel in het dak van het doel, 4-0.

Een geweldige middag voor SC Twijzel waarin het zichzelf beloonde op het geen wat zij meer dan verdiend hebben. Strijdend op karakter, afwisselend met verzorgd voetbal wist SC Twijzel 4 maal het doel te vinden en snoerde zo de monden van de tegenstander die wel erg vaak op verkeerde wijze openstonden vanaf de zijkant van het veld. Zaterdag 31 maart reizen de heren af naar Zwaagwesteinde om tegen de plaatselijke VV zm te treden. Aanvang 14:30 uur.