SC Twijzel geeft riante voorsprong uit handen.

Afgelopen zaterdag gingen de heren op bezoek bij VV Zwaagwesteinde. Opnieuw was het voor Dick Groen puzzelen met het beschikbare personeel door menig blessureleed en een schorsing. Maar Dick kon beschikken over genoeg mannen om met een goed elftal voor de aftrap te verschijnen.

Meteen na het eerste fluitsignaal bewees SC Twijzel dat het goed kan voetballen. In het eerste kwartier waren het de mannen uit Twijzel die de duels wonnen en kansen creƫerden. Hierdoor kon Jelle Pilat ervoor zorgen dat SC Twijzel al in de 18e minuut op voorsprong kwam. Op aangeven van Johannes van der Meulen kwam Jelle goed voor zijn man en kopte raak. Na de openingstreffer bleef SC Twijzel de betere ploeg. Johannes van der Meulen kon de bal onderscheppen, draaide meteen om zijn directe tegenstander en haalde vervolgens verwoestend uit. Zijn inzet was onhoudbaar en verdubbelde de voorsprong van de gasten. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen voor de heren uit Twijzel. Niets bleek minder waar. In de 35e minuut werkte doelman Jacob Sytze Bremer niet goed weg. Het speeltuig belandde voor de voeten van Rene Vellinga. Rene wist wel raad met dit cadeautje en tekende voor de aansluitings treffer. Na dit doelpunt was SC Twijzel helemaal de kluts kwijt. De bal bereikte geen enkele medespeler en kon de achterste linie de ballen niet meer weg krijgen. In de slotminuut van het eerste bedrijf mochten de gastheren nog een hoekschop nemen. In eerste instantie was het Jelmer de Boer die een inzet op de doellijn keerde. Maar de afvallende bal belandde voor de voeten van Jelle van der Wal, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel werkte. Zo zochten de teams de kleedkamers op met een gelijke stand.

Het tweede bedrijf was het VV Zwaagwesteinde die het betere spel op de mat neerlegde. SC Twijzel kon geen potten breken en kwam er nauwlijks uit. Jacob Sytze Bremer voorkwam enkele keren dat de gastheren op voorsprong kwamen. Tot aan de 79e minuut lukte dit. VV Zwaagwesteinde bracht een toegekende vrijetrap vanaf links voor het doel van SC Twijzel. Lourens Wagenaar kon de bal verlengen en zag de bal in de verre hoek, buiten bereik van de doelman verdwijnen.

Weer stond SC Twijzel met lege handen na 90 minuten spelen. Opnieuw kan er achter eigen oren gekrabd worden en hun zelf de vraag stellen hoe zij deze voorsprong uit handen hebben kunnen geven. Een droom start waarbij de tegenstander geen grip kon krijgen op het verzorgde spel van SC Twijzel. Blijkbaar is er nog niet genoeg zelfvertrouwen om het vizier daar te houden waarop het had na een fout die wordt gemaakt. Als zij het spelbeeld van de eerste 35 minuten en de 4-0 overwinning van vorige week voor ogen houden, worden er zeer zeker nog voldoende punten behaald. Volgende week komt VV Dokkum naar sportpark De Moune, aanvang 14:30 uur.