S.C. Twijzel staat voor lastige opdracht na verlies tegen V.V. Tollebeek

De mannen uit Twijzel reisden samen met twee bussen vol met supporters af naar Tollebeek. Daar wachtte de plaatslijke v.v. de mensen op voor het eerste treffen in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. De sfeer zat er goed in en met een lekker zonnetje in de lucht, en een behoorlijke wind, beloofde dit een mooie zaterdagmiddag te worden. Echter bleek niets minder waar voor de heren uit Twijzel. S.C. Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Feye Postma, Rouke de Boer, Mack Wichaisuek en Hilbert Hiemstra in de achterhoede. Jan van der Meulen, Rein van der Veen en Hielke van der Meulen op het middenveld. Kees Jongsma, Johannes van der Meulen en Patrick Huizenga in de voorhoede. Op de bank Marc Boorsma, Danny van den Bosch, Wiebe de Vries en Jelmer de Boer.

Voor het eerste bedrijf is het niet nodig om daar veel woorden aan vuil te maken. Na 45 minuten spelen stond het scorebord al op 3-0. Dit konden de heren voor 75% zich zelf aanrekenen. De gastheren waren veel gedrevener en overtuigender dan S.C. Twijzel. Met de wind in de rug, en het voordeel van het kunstgrasveld, werd er veel met de lange bal gespeeld op de snelle voorhoede van Tollebeek. Doordat S.C. Twijzel de meeste duels verloor, kon Tollebeek het de gasten erg lastig maken.

In de rust kregen de heren een donderspeech van de trainer. Zij waren er gelukkig zelf ook van bewust dat het zo niet kon. De opstelling werd een beetje omgegooid om nog een goed uitgangspunt te behalen voor de return. Er werd met drie verdedigers gestart in plaats van vier en kwam er een speler op het middenveld bij. Dit ging ten koste van Feye Postma, hij moest plaats maken voor Marc Boorsma. Die kwam op de rechtsbuiten te spelen, waardoor Patrick Huizenga achter de spitsen kwam te staan. Dit wierp zijn vruchten af. Meteen zette S.C. Twijzel de tegenstander met de rug tegen de muur. Al na een paar minuten moest de doelman van de gastheren voor het eerst ingrijpen op een doelpoging van Patrick Huizenga. Even later redde de doelman opnieuw. Dit keer was het Johannes van der Meulen die de doelman zijn inzet van dichtbij wegstompte. In de 54e minuut viel uiteindelijk toch het doelpunt waar de mannen naar smachten. Rein van der Veen had een mooie pass in huis op Johannes van der Meulen. Laatst genoemde controleerde de bal goed, door een simpele kapbeweging zette hij de verdediger op het verkeerde been en schoot de bal onhoudbaar binnen, 3-1. S.C. Twijzel ging verder op zoek naar een volgende doelpunt. Tollebeek wist in deze fase niet wat hen overkwam en kon niks anders dan de bal weg rossen, met de hoop dat de bal goed zou vallen voor de schaars overgebleven voorhoede spelers. In de 61e minuut was het in eerste instantie de doelman van Tollebeek die redding bracht. In de counter was het de andere doelman Tristen van Wieren die een inzet pareerde. Het spel van S.C. Twijzel was als dag en nacht omgedraaid vergeleken met de eerste 45 minuten. De mannen hadden het geloof en de overtuiging teruggevonden. In de 66e minuut zag Mack Wichaisuek zijn vrije trap op knappe wijze uit het doel gehouden door de sluitpost van de thuisploeg. Ook dit keer counterde Tollebeek naar de andere doelman. Dit keer met meer succes. Tristen van Wieren probeerde eerder bij de bal te komen dan de buitenspeler van Tollebeek. Helaas voor hem lukte dat niet en kon de speler ongehinderd de 4-1 binnen tikken. Daar waar de 3-2 in de lucht hing, scoorde de tegenstander. Toch lieten de mannen uit Twijzel het er niet bij zitten. Met nog 15 minuten te spelen kreeg S.C Twijzel een vrije trap toegekend vanaf rechts. Marc Boorsma ging achter de bal staan en bracht het speeltuig voor het doel. Johannes van der Meulen was er als de kippen bij. Hij tikte de bal met zijn tenen voor de doelman weg en zorgde voor de tweede treffer voor zijn ploeg. Enkele minuten later was daar bijna een derde treffer. Patrick Huizenga zette een aanval op met een mooi één-tweetje met Hielke van der Meulen. Hierdoor kwam Patrick oog in oog met de doelman. Maar zijn inzet werd ternauwernood uit de verre hoek geslagen door de sluitpost. Tollebeek dacht in de 80e minuut de vijfde treffer te maken, maar deze werd door de leidsman afgekeurd wegens een overtreding op Tristen van Wieren. Toch werd een vijfde treffer een feit. Na opnieuw een counter werd de bal in de kruising gerost, 5-2. In de laatste minuut van de wedstrijd kopte Patrick Huizenga een vrije trap van Mack Wichaisuek feilloos binnen. De scheidsrechter wees meteen naar de middenstip voor een doelpunt, maar tot ieders verbazing had de grensrechter de vlag in de lucht. Nadat de scheids verhaal ging halen bij zijn assistent, werd het doelpunt als nog afgekeurd.

Zo heeft S.C. Twijzel haar in een lastige positie gemaneuvreerd. In de return aankomende dinsdag moet er met een minimale verschil van 3 doelpunten gewonnen worden. Met het spel wat de heren in het tweede bedrijf lieten zien en het thuis voordeel, zitten de Twijzelers vol met goede hoop en moed om uiteindelijk op zaterdag 28 mei af te mogen reizen naar Oudehaske.

Dinsdag 24/05/2016 SC Twijzel – VV Tollebeek Aanvang 19:00 uur.