S.C. Twijzel sluit de competitie af met een geweldige 3e plaats

De thuiswedstrijd tegen ASC goldt als de laatste westrijd in de competitie. Voor beide ploegen stond er in eerste instantie niets meer op het spel. ASC had al een puntenrecord behaald en zou hier graag nog een paar aan toe willen voegen. SC Twijzel heeft al een periodetitel op zak. Vorige jaar eindigde SC Twijzel als 5e in haar debuutseizoen in de 4e klasse, dit jaar was de vierde plek al veilig gestelt en konden de heren zelfs nog als 3e eindigen. S.C. Twijzel begon met Tristen van Wieren op doel. Feye Postma, Hilbert Hiemstra, Rouke de Boer en Jelmer de Boer in de achterhoede. Jan van der Meulen, Rein van der Veen en Hielke van der Meulen op het middenveld. Kees Jongsma, Johannes van der Meulen en Patrick Huizenga in de voorhoede. Op de bank Marc Boorsma, Arjen de Jong en Mack Wichaisuek.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd waren de heren redelijk aan elkaar gewaagd. Een ASC wat fel uit de startblokken ging en SC Twijzel op eigen helft probeerde vast te zetten. Grote kansen konden de gasten niet creëren waarna SC Twijzel het initiatief geheel overnam. In de 15e minuut was het Kees Jongsma die zijn inzet verlengt zag worden door een ASC verdediger waardoor de bal achter de doelman belande, 1-0. Ook na de openingstreffer was het SC Twijzel wat het spel bepaalde. Patrick Huizenga zag een hard schot gepareerd worden door de sluitpost, in de nastoot was er een verdediger op tijd bij om de bal weg te werken voordat de Johannes van der Meulen de bal binnen kon tikken. Halverwege het eerste bedrijf kreeg ASC haar grootste kans. Rouke de Boer speelde het speeltuig onbedoeld bij Han Zwart in de voeten. Han stond oog in oog met doelman Tristen van Wieren. Laatste genoemde kwam goed uit zijn doel en kon de bal wegwerken. Uit de counter werd een schot van Hielke van der Meulen gekraakt en even later kopte Johannes van der Meulen recht bij de keeper in de handen. Na 37 minuten spelen kreeg SC Twijzel een vrijetrap toegekend vanaf rechts op ongeveer 25 meter. Kees Jongsma ging achter de bal staan. Zijn hard, laag geschoten bal ging aan iedereen voorbij en zorgde ervoor dat de voorsprong werd verdubbeld. Enkele minuten later kwamen de laatste man van ASC met de schrik vrij. Hij schoot een voorzet van Patrick Huizenga hard op eigen doel. Gelukkig voor hem stond zijn doelman op te letten en kon de bal op een katachtige wijze over het doel slaan. De 3-0 kwam als nog voor de rust op het score bord. Patrick Huizenga kon bijna ongehinderd door lopen richting doel en wist het leer koelbloedig langs de sluitpost te schuiven.

Meteen na rust ging SC Twijzel door met waar het mee bezig was. ASC kwam er niet aan te pas. In de 2e minuut schot Kees Jongsma net naast. Maar al snel viel het vierde doelpunt van deze middag. Een genomen corner van Kees Jongsma werd gemakkelijk ingekopt door Jan van der Meulen. De doelman deed vrij weinig om dit te voorkomen, maar ook de defensie van ASC mocht zich achter de oren krabben over waarom Jan zo vrij kon staan. Rein van der Veen was licht geblesseerd geraakt en werd gewisseld voor Mach Wichaisuek. Na de 4-0 dachten de heren uit Twijzel dat het wel klaar was. De heren verslapten en werden slordig in balbezit. Ook ASC had gewisseld, de jonge Daniel Postma was binnen de lijnen gekomen. Dit werd echter niet meteen opgepakt door de defensie van SC Twijzel, want Daniel kon in de 15e minuut geheel vrijstaand de eretreffer voor de gasten maken. Twee minuten later was ASC dichtbij een tweede treffer. Daniel Postma had een scherpe voorzet in huis, maar zag dat de spits van ASC niet scherp stond en kwam een teenlengte te kort om het speeltuig te raken. SC Twijzel herpakte zich na deze tweede grote kans voor de gasten en ging weer beter voetballen. Patrick Huizenga zijn kopbal werd goed uit het doel gehouden door de doelman. De corner die hieruit ontstond werd net over gekopt door Rouke de Boer. Patrick Huizenga en Jelmer de Boer werden halverwege het tweede bedrijf vervangen door Marc Boorsma en Hilbert Hiemstra. De gastheren creëerde kans op kans om de score uit te breiden. Met name de ingevallen Mack Wichaisuek liet van zich spreken. Met een mooie steekpass zette hij Johannes van der Meulen alleen voor de keeper, maar Johannes schoot recht op de doelman. Enkele minuten later stuurde Mack de mee opgekomen Hielke van der Meulen weg, maar Hielke vond het zijnet. Meteen na dat de doelman de bal weer in het veld had gebracht bediende Mack opnieuw Johannes van der Meulen. Dit keer faalde Johannes niet. In een één tegen één situatie met de doelman schoof Johannes de bal beheerst in het doel. In de slot minuten waren er nog kansjes voor Rouke de Boer en voor Hielke van der Meulen, maar hun inzet belanden naast het doel.

Zo behaalde SC Twijzel een comfortabele 5-1 overwinning in de ‘generale’ voor de nacompetitie. Doordat Trynwalden niet verder kwam dan een gelijkspel, zijn de heren geëindigd op zeer knappe derde positie. Richard Reitsma noemde telkens in de voorbereidingen op de wedstrijden dat er alleen was verloren van de ploegen die onder SC Twijzel stonden op de ranglijst. Alleen de wedstrijden tegen WTOC, VIOD en 1 maal tegen Trynwalden werden verloren. Echter gaat deze theorie niet meer op nu ook Trynwalden onder SC Twijzel is geëindigd. Er mag dan ook met trots gesproken worden over een Topprestatie.

In de nacompetitie zullen de heren aanstaande zaterdag (21/05/2016) afreizen naar Tollebeek, waarde de plaatselijke voetbal vereniging, uit de klasse 4A, hen op zal wachten. De return in Twijzel is op dinsdag (24/05/2016). VV Tollebeek heeft net als SC Twijzel de tweede periode weten te winnen. De winnaar van deze twee ploegen mag op zaterdag 28/05/2016 en 04/06/2016 strijden tegen Oudehaske. Oudehaske heeft rechtstreekse degradatie uit de klasse 3A weten te voorkomen, maar zal er nog voor moeten vechten om zich te handhaven in de derde klasse.

Hopelijk komt u allen om de heren aan te moedigen in de aankomende finales.

Zaterdag 21/05/2016 VV Tollebeek – SC Twijzel Aanvang 15:00 uur.

Dinsag 24/05/2016 SC Twijzel – VV Tollebeek Aanvang 19:00 uur.