“Heilige God, dank u voor het voetbal!”

Bovenstaande quote konden we vrijdagavond horen in de prachtige VPRO documentaire over een van de beste voetballers ooit, Diego Armando Maradonna. Hij bracht het Argentijnse volk met zijn voetbal in vervoering. Ook de liefhebbers in Twijzel kwamen zaterdagochtend in een vergelijkbare toestand.

Eindelijk mocht de jeugd weer lekker voetballen. Niemand raakte in de war van hevige stortbuien aan het begin van de morgen. Integendeel, we vielen meteen met de neus in de boter. De J0-12 vocht een heerlijk duel uit met hun tegenstanders uit Rijperkerk. Na een prachtige wedstrijd op hoog niveau werd het uiteindelijk 2 tegen 2. En wat te denken van de J0-9. Zij wisten hun wedstrijd na een 6-1 tussenstand uiteindelijk af te maken op 10-10. Bedenk het maar.

Het was nauwelijks te zien dat deze voetballers al bijna een jaar lang geen wedstrijden meer hadden gespeeld. Behalve de verdienste van de jeugd zelf is dit ook een groot compliment voor de jeugdcommissie en alle jeugdtrainers van Sc Twijzel. Zij hebben, ondanks het geringe perspectief, iedereen de afgelopen maanden op een geweldige manier bezig gehouden. Al die trainingen en activiteiten op de zaterdagochtend zijn duidelijk niet voor niets geweest. Heel erg bedankt voor al jullie inzet!

“Dank u voor het voetbal” zegt de één, “paarlen voor de zwijnen” zegt de ander. Hoe dan ook, we zijn weer los en we hebben er van genoten!