Corona update 29-04-2020

Beste jeugdleden van Sc Twijzel,

Vanaf morgen kan er, gelukkig ook in Achtkarspelen, weer getraind worden bij de club op onze mooie accommodatie. We hebben van meerdere kanten gehoord dat jullie daar weer veel zin in hebben. Hoewel het wel even schakelen is, zijn ook de meeste jeugdtrainers weer in de gelegenheid en bereid gevonden voor jullie de voetbalschoenen aan te trekken. Alvast heel erg bedankt daarvoor!

In eerste instantie wordt zoveel als mogelijk in de bestaande trainingsgroepen getraind. Vanaf volgende week willen we naast een gewone teamtraining ook zogenaamde circuit trainingen aanbieden. Hierbij zijn dan alle jongeren van Twijzel van harte welkom. Zo proberen we er de komende tijd voor alle jongeren in ons dorp een sportief feestje van te maken.

Gelet op de bijzondere omstandigheden zijn er wel een aantal voorwaarden waar we rekening mee moeten houden:

– Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding, door sportverenigingen of professionals, samen buiten sporten.

– Wedstrijden in competitieverband en oefenwedstrijden met andere sportclubs zijn niet toegestaan.

– Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding, door sportverenigingen of professionals, buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

– Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. Wandelen, fietsen of hardlopen in de buitenruimte blijft toegestaan. Hierbij moet altijd 1,5 meter afstand worden gehouden. Sport zoveel mogelijk alleen.

– Geen ouders langs de lijn en op het sportpark

– Thuis douchen

– Kantines/kleedkamers zijn gesloten

– Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: Blijf thuis!

Buiten de door Sc Twijzel georganiseerde activiteiten blijft het dus verboden op eigen initiatief gebruik te maken van het kunstgrasveld.

Wij hopen dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en zich aan de afspraken houdt. Alleen op deze wijze kunnen we de jongeren de komende weken op een goede en veilige wijze laten sporten. Veel plezier!