Sc Twijzel, “sunder kop en stut” , langs Anjum (1-2)

In deze periode van corona en griep is er bijna geen ploeg die compleet en op volle sterkte aan kan treden. Zo miste Twizel deze keer belangrijke sterkhouders als laatste man (stut) Menno Blom en voorste man (kop) Johannes van der Meulen. Hier kwam ook nog de absentie van de laatste tijd goed spelende Jelmer de Boer bij.

Maar ook Anjum was gehavend. Zij moesten het doen zonder de op het Kolkenfjild vaak zo belangrijke 12e man. Vanwege de coronamaatregelen geen publiek bij sportwedstrijden in Nederland. Dit en voetballen onder herfstige omstandigheden tussen de verlaten aardappel- en bietenvelden geeft toch een enigzins desolate dimensie aan onze geliefde voetbalsport.

Het werd nog triester toen gemakzucht en nonchalance op het middenveld van Twijzel de inleiding vormde op een razendsnelle 1-0 achterstand. Het was bewezen doelpuntenmaker Stephan Overkempe aan wie dit buitenkansje wel was besteed, en Anjum al in de 1e minuut op voorsprong zette.  Het in deze competitie verrassend goed presterende Anjum had vlak daarna zelfs op 2-0 kunnen komen, maar dit bleef Twijzel gelukkig bespaard.

Het duurde tot halverwege de 1e helft dat Twijzel wat beter in haar spel kwam. Anjum werd langzaam maar zeker meer teruggedrongen en Twijzel kreeg de eerste kansjes. Zo kopt Jelle Pilat in de 35e minuut goed in waarop de Anjum sluitpost liet zien uit het goede keepershout gesneden te zijn. Deze prima keeper was echter in de 42 minuut kansloos op een eigen inzet van zijn teamgenoot Bos na een voorzet van Jelle Pilat.

Na rust gaf Twijzel een goed vervolg aan het laatste deel van de 1e helft. Dit leverde meteen al een grote kans op voor Siemen Sake Kamstra die net over schoot. Even later was het de sterke en onvermoeibare Patrick Huizenga die goed door de Anjum verdediging slalomde en net voorlangs schoot. In de 63e minuut kwam Twijzel alsnog op voorsprong. Een strakke corner van Johannes Storm werd (slecht) verwerkt tot het tweede eigen doelpunt van de middag. Met twee eigen doelpunten gaf Anjum prima invulling aan het gemis van de thuiszittende Sc Twijzel spits Johannes van der Meulen.

Na de 1-2 voorsprong bleef Twijzel goed doorgaan en kreeg nog goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Een kopbal van Jelle P na prima voorbereidend werk van Siemen Sake en een goede kans van de ingevallen Erwin Meerstra hadden een beter lot verdiend.

In de laatste 10 minuten nog wel een aandringend Anjum. Met een paar hoge ballen in Twijzeler 16 en een stormram 2.0 werd geprobeerd een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar de sterke Twijzeler verdedigers Rouke, Rein, Klaas Jan en Frank speelden stuk voor stuk een puike partij en gaven bijna niets weg.

Een smet op deze wedstrijd was de hufterige wijze waarop Johannes Storm in de slotfase met een grove overtreding uit de wedstrijd werd geschopt. Onbegrijpelijk dat de scheidsrechter hier geen passend antwoord op had. Maar hopen dat de schade bij Johannes meevalt!

Ondanks deze domper in de laatste minuten pakt Twijzel een verdiende overwinning en kunnen weer 3 kostbare punten worden bijgeschreven. Met een voorlopig tweede plaats op de ranglijst ligt het team van trainer Dirk Pieter Boersma prima op koers binnen de voor het seizoen geformuleerde doelstelling.  Als alle corona perikelen het toelaten volgt volgende week de thuiswedstrijd tegen Minnertsga.