SC Twijzel keert wedstrijd in 1 minuut om

Afgelopen zaterdag werden de heren uit Twijzel opgewacht in Eastermar door de plaatselijke voetbal vereniging. VV Eastermar zal elk punt toe juichen die ze kunnen pakken om de strijd tegen degradatie te winnen. SC Twijzel daarin tegen wil geen punten meer laten liggen om de druk op SC Leovardia enigszins te houden.

De begin fase beloofde veel deze middag met grote kansen over en weer. SC Twijzel wist deze niet te verzilveren. Dit lukte de thuisploeg wel in de 15e minuut. Na klungelig balverlies op het middenveld schoot Kees Schotanus onhoudbaar binnen. Halverwege het eerste bedrijf wist SC Twijzel binnen één minuut twee keer het net te vinden. In eerste instantie ronde Johannes van der Meulen een genomen hoekschop van Marc Boorsma simpel af. Daarna was het de aangever die zijn voorzet over de doelman zag verdwijnen in de verre hoek.

De tweede helft werd gedomineerd door de SC Twijzel. De thuisploeg hanteerde vele malen de lange bal wat nauwelijks iets opleverde. In de 64e minuut bekroonde Jelle Pilat een voortreffelijke inval beurt met een magnifieke lob over de doelman en zo de voorsprong verdubbelde. SC Twijzel voetbalde veel beter maar kwam niet meer tot scoren. In de blessure tijd moesten zij nog éénmaal incasseren nadat een schot van Kees Schotanus uit de tweede linie van richting werd veranderd en de doelman kansloos liet. Al met al kende deze wedstrijd een terechte winnaar. Volgende week treden de heren thuis op tegen ASC’75, aanvang 14:30 uur. Na afloop live muziek m.m.v. Peter en Sije