Sc Twijzel haalt uit in Berltsum (2-6)!

De Sc Twijzel supporters vroegen zich bij aankomst in Berltsum af of ze niet beter thuis hadden kunnen blijven. Regen, harde wind en een met bladeren bedekt veld vormden het herfstig welkomst comité. Maar de Twizelers die de smûke Wâlden hadden verruild voor de kâlde Klaai werden voor hun moed en trouw rijkelijk beloond.

Sc Twijzel begon goed aan de wedstrijd tegen de ploeg die vorige week een indrukwekkende zege had behaald in en tegen Veenhuizen (0-5). Twijzel had het meeste balbezit maar moest door eigen slordigheden ook oppassen voor de gevaarlijke aanvallers van Berltsum. Na 20 minuten kwam Twijzel op 0-1 door de sterk spelende Patrick Huizenga. Hij raapte een afvallende bal op na een voorzet van Jelle Pilat en schoot de bal van ruim 20 meter zuiver en strak in de hoek . In de 38e minuut wordt het al 2-0 door Jelle Pilat. Het is Johannes van der Meulen die met een vloeiende sleepbeweging zijn tegenstander het bos instuurt en de inglijdende Jelle P op maat bediende. Hoewel er voor rust nog wel kansen zijn om de score verder uit te bouwen, gaan beide ploegen met 0-2 rusten.

Na rust werd er nog wel een reactie van Berlikum verwacht. Het is echter Sc Twijzel wat meteen weer van zich laat horen. Uit een strakke hoekschop van Hielke van der Meulen is het Johannes Storm die bij de twee paal schitterend raak kopt. Deze 3-0 is een mooie beloning voor de steeds beter in vorm komende jonge talentvolle Twizel aanvaller.

Het mooiste kwartier van Jelle P!

Vervolgens breekt denk ik het tot nu mooiste en beste kwartier aan in de – toch al zo kleurrijke – voetbalcarriére van Jelle P. In de 66e minuut rondt Jelle een slimme steekpass van Johannes van der Meulen heel beheerst af. In de 72e minuut begint JelleP aan de rechterkant van het veld aan een solo. Met de voet aan de bal passeert hij achteloos vier tegenstanders om vervolgens voor de keeper met een Messiaanse heerlijke verfijnde voetbeweging de keeper kansloos te laten. Weergaloos! En de koek was nog niet op want in de slotfase tekent Jelle ook nog voor een heerlijk slotakkoord door een diepe bal goed op waarde te schatten. Met een subtiele lob verschalkt hij de keeper vanmiddag voor de vierde keer en zet zo de eindstand op het scorebord. Dat Berlikum tussendoor in deze “Jelle-show” twee keer wat terugdoet mag de pret nauwelijks drukken.

Een verdiende 2-6 overwinning in en tegen Berlikum is een goed resultaat. Het Sc Twijzel van trainer Dirk Pieter Boersma maakt een steeds stabielere indruk en laat zo nu en dan ook goed voetbal zien. Als er binnen dit sterke collectief een paar individuele spelers in blakende vorm verkeren levert dit een prachtige voetbalmiddag op. Genieten ondanks de gure weersomstandigheden dus.

Volgende week de subtopper tegen ONT. Sin Oan!!