S.C. Twijzel geeft wedstrijd weg

Nadat de heren een aantal oefenpotjes hebben gespeeld, stond nu de eerste officiële wedstrijd tegen 3e klasser Wykels Hallum voor de beker op het programma.

De eerste helft begon gelijkwaardig met grote kansen aan beide zeiden. In de 2e minuut werd Johannes van der Meulen met een goede voorzet van Marc Boorsma bediend, maar deze werd over de goal geschoten. Wykels hallum reageerde hierop met een tegen aanval welke knap werd gepareerd door de keeper, één van de nieuwe aanwinsten van S.C. Twijzel, Elwin Meyer. Na 10 minuten spelen werd er door S.C. Twijzel om een penalty gevraagd nadat Johannes van der Meulen werd neergehaald, maar deze werd niet toegekend door de scheidrechter. Hierdoor stonden vele spelers niet op te letten en kon Menno Blom hiervan profiteren, maar hij werkte de bal in het zijnet aan de verkeerde kant van de goal. Ook kreeg Wykels Hallum opnieuw kansen maar werd er ook aan deze kant niet gescoord. Na 20 minuten spelen nam S.C. Twijzel het heft steeds meer in handen en kwam Wykels Hallum er nauwlijks meer uit. Menno Blom zag een prima genomen vrijetrap gepakt worden door de goed spelende keeper van Wykels Hallum en had Johannes van der Meulen het vizier nog niet op scherp. Na een half uur spelen dacht iedereen dat Menno Blom in buitenspel positie liep, maar dit werd opgeheven door een achter gebleven speler van Wykel Hallum, zo stond Menno 1 tegen 1 voor de keeper en opnieuw kwam de sluitpost van Wykels Hallum als winnaar uit de strijd. Uiteindelijk kwam in de 40e minuut de verdiende voorsprong op het scorebord. Na goed druk te zetten op de bal, werd de bal op het middenveld veroverd en kreeg Marc Boorsma de bal op rechts, hij krulde de bal richting 2e paal waar Johannes van der Meulen de bal tegen de touwen werkte. Een minuut later kwam Wykels Hallum met de schrik vrij, een afvallende bal van een corner werd met een fraaie volley op het paal geschoten door Jan van der Meulen. De 2-0 kwam nog voor rust op het scorebord. Opnieuw Marc Boorsma bediende opnieuw de vrijstaande speler bij de 2e paal, nu was het een andere aanwinst voor S.C. Twijzel, Patrick Huizenga die doel trof.

De tweede helft begon met het zelfde spelbeeld, het was S.C. Twijzel wat druk zette op de tegenstander. Echte kansen werden er niet gecreerd. Na 10 minuten begon Wykels Hallum beter te voetballen en waren nadrukkelijk opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel in de 21e minuut. Wiebe de Vries wist Johannes van der Meulen niet te vinden voor de goal, hierdoor kon er gecounterd worden en werd dit goed uitgespeeld door Wykels Hallum. Een minuut later was de verdediging van S.C. Twijzel die onder de bal door ging waardoor de spits van Wykels Hallum alleen door kon richting de uitkomende Elvin Meyer. De spits wist de bal over Elvin heen de krijgen, maar niet in de goal. Zo kwam S.C. Twijzel met schrik vrij. Het spelbeeld was éénrichtingsverkeer richting de sluitpost van S.C. Twijzel. S.C. Twijzel leed steeds vaker simpel bal verlies en konden de spelers elkaar niet meer vinden. Zo viel de gelijk maker in de 25e minuut door opnieuw slecht voetbal van S.C. Twijzel en werd dit afgestraft door de heren van Wykels Hallum. De frustratie werd steeds groter bij de mannen van S.C. Twijzel. In de 35e minuut mocht S.C. Twijzel niet klagen dat de uitkomende keeper Elvin Meyer er met geel vanaf kwam nadat hij een speler van Wykels Hallum naar de grond werkte. S.C. Twijzel werd op alle fronten afgetroefd. Van het goede spel in de eerste helft was niks meer terug te zien. In de 38e minuut werd het ook nog 2-3 door opnieuw simpel bal verlies. De bal werd diep gespeeld door Wykels Hallum en kon de speler opnieuw alleen zijn weg volgen richting doel. De bal werd over de keeper getilt en belande in het net.

Zo waren er twee verschillende “wedstrijden” te zien, de eerste en tweede helft. S.C. Twijzel begon sterk, maar heeft uiteindelijk aan zich zelf te danken dat de punten niet in Twijzel zijn gebleven. Zo is er voor Richard en Jelle nog wel het een ander te bespreken. En moeten de heren zich vooral richten op het spel wat zij de eerste helft op het veld brachten.

Doelpunten: S.C. Twijzel: Johannes van der Meulen; Patrick Huizenga

Wykels Hallum: Gwen Dijkstra (2); Christiaan Vlasman