Twijzel pakt volle buit bij RWF (1-3)

In de derde klasse Q lijkt zich na 5 wedstrijden al een duidelijke tweedeling af te tekenen tussen ploegen in het linker- en ploegen in het rechterrijtje. Rwf en Twijzel zijn ploegen uit het rechterrijtje en beide trainers beschouwden deze wedstrijd dan ook als een wedstrijd waar de punten moesten worden gepakt.
Waar Twijzel vorige week binnen 10 minuten met 2-0 achter stond, schoot het nu zelf uit de startblokken. Het was na vier minuten Johannes Storm die, na een mooie corner variant, vanaf de rand van de 16 meter raak schoot. Veel tijd om te vieren had Johannes niet, want een minuut later werd hij door Menno Blom alweer de diepte ingestuurd. Johannes was zijn man te snel af, trok naar binnen en rondde opnieuw keurig af. Een mooie opsteker voor Twijzel en voor Johannes die persoonlijk ook wel aan een doelpuntje toe was. Twijzel ging door met het creëren van kansen. Zo waren Johannes van der Meulen, Erwin Meerstra en Hielke van der Meulen dicht bij de 0-3, maar die viel niet. Tussendoor moesten de vingertoppen van Richard Zwaagstra Twijzel nog een keer behoeden voor een tegentreffer.
In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet veel. Rwf had nu wel meer balbezit maar wist nauwelijks tot echte kansen te komen. Twijzel stond goed en vooral erg zakelijk en “no-nonsense” te verdedigen. Johannes van der Meulen werd nog wel een paar keer in stelling gebracht door broer Hielke en Peter Poortman maar het was vandaag duidelijk even niet zijn dag. Waar Twijzel verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien kwam Rwf in de 62e minuut terug in de wedstrijd. Zo werd het toch nog een spannende middag in Frieschepalen. Destemeer omdat trainer Dirk Pieter Boersma even later ook nog een van de Twijzel uitblinkers Jelmer de Boer naar de kant haalde. Gelukkig maakte Hielke van der Meulen aan alle onzekerheid en spanning een einde. In de 85e minuut bracht hij een corner dusdanig gevaarlijk voor het doel, waardoor de bal na een lichte touché in een keer in het Rwf doel verdween.
Twijzel speelde vandaag een van zijn mindere wedstrijden van het seizoen, maar pakte wel belangrijke punten.  De ploeg mag zich voor nu dan ook even koploper van het rechterrijtje noemen. Volgende week voor een bekerwedstrijd terug naar Heeg waar we mooie nacompetitie herinneringen aan hebben.