Twijzel en Oosterwolde maken er een voetbal spektakel van (4-6)

Onder prachtige omstandigheden en een opvallende supportersschare  vanuit Oosterwolde trappen de twee ploegen af. Wat er daarna volgt is moeilijk in de beschikbare 380-400 woorden te vatten. De neutrale toeschouwer, die trouwens vaak in de minderheid is, heeft in ieder geval een prachtige strijd gezien.
Al na 10 minuten kijkt Twijzel tegen een 0-2 achterstand aan. Bij beide doelpunten is het sleutelwoord communicatie, of beter gezegd het gebrek daaraan in de Twijzeler verdediging. Jari Wieldraaijer en Sander van Rozen profiteren namens Oosterwolde. Twijzel moet dus in de achtervolging en doet dat best goed. Er ontstaat een open wedstrijd waarin ploegen zich gelijkwaardig aan elkaar tonen. In de 22e minuut leverde dit de aansluitingstreffer op van Patrick Huizenga, die een verre ingooi van Johannes Storm met het hoofd verlengde. Tot aan de veertigste minuut blijft Twijzel op zoek naar gelijkmaker en het is dan ook zuur dat op het moment dat Oosterwolde weer van zich laat horen het meteen twee keer raak is. Waarbij wel moet worden gezegd dat de derde goal van de Stellingwervers schitterend in de kruising wordt geschoten. Johannes van der Meulen zorgt op slag van rust nog wel voor enig perspectief voor de tweede helft door de 2-4 ruststand op het scorebord te zetten.
Na de pauze duurt het tot de 70e minuut tot het doelpuntenfestijn een vervolg krijgt. Het is Chris Abiola die alleen voor de keeper wordt gezet en met een beheerste lob de aansluitingstreffer namens Twijzel noteert. Twijzel draait Oosterwolde nu de duimschroeven aan en heeft het gevoel dat er deze middag nog wel een resultaat valt te behalen. Het is dan ook Frank Harmens die Twijzel in de 76e minuut met een schitterend schot van afstand naast Oosterwolde zet. 4-4 met nog een kwartier te gaan in een wedstrijd die alle kanten nog op kan.  Het kwartje valt voor Twijzel de verkeerde kant op als vlak voor tijd een vrije trap van Oosterwolde verkeerd wordt beoordeeld en via het achterhoofd van een Twijzel verdediger in het eigen doel belandt. Dat het in het alles of niets slotoffensief ook nog 4-6 wordt is slechts van betekenis voor de – opvallende – statistiek van deze wedstrijd.

Goed terugkomen in de wedstrijd en dan alsnog verliezen levert natuurlijk enorme teleurstelling op voor de Twijzelers. Maar de ploeg van Dirk Pieter Boersma mag ook trots zijn op de geweldige strijd die opnieuw is geleverd. Dit gekoppeld aan het goede spel in grote delen van de wedstrijd levert genoeg aanknopingspunten op voor het vervolg in de competitie. Te beginnen volgende week tegen RWF in Frieschepalen.