Transfergekte

Met de sluitingsdatum van 28 september in het zicht, lijken de nieuwe leden van het technische hart van de Goddelijke Wezelingen eindelijk met een gerust hart adem te kunnen halen. Want in het 130-jarig bestaan van het Nederlandse voetbal is er nog nooit een overschrijving geweest naar het Caribische eiland Saint Lucia, waar dus als laatst de overschrijvingstermijn sluit, en die kans lijkt nu ook niet aanwezig. Tenzij er in de afgelopen weken toch een albino Saint Luciër op het sportpark geweest is om de op dreef zijnde Alco Boersma te scouten.

De zucht van verlichting was dan ook duidelijk hoorbaar in de Twijzelse omgeving bij het starten van de competitie. Daar waar Sir Alex na jaren van trouwe dienst bij Twijzel II heeft besloten om de nieuw geformeerde 35+ sociaal-emotioneel te gaan begeleiden, hebben Pieter van der Meulen en Remco van der Velde een druk en bewogen zomer achter de rug. Beide mannen zijn bereid gevonden om vol overgave de begeleidende taken van Sir Alex over te nemen. Dus met een knotsgekke transferzomer en een vertrouwd ranglijstplekje, na een 9-2 overwinning op Grijpskerk, is het dus hoog tijd om met beide mannen vooruit te kijken naar het seizoen 2018-2019!

‘Aan de cijfers kun je zien dat Kees Jongsma zich steeds beter gaat profileren’
Uit de monden van het technische hart valt op te maken dat de zomerse transfer van Kees Jongsma veel heeft los gemaakt binnen de voetbalwereld. Van Wilfred Genee tot Toine van Peperstraten, veel vooraanstaande voetbaljournalisten wisten de weg naar de Koaten te vinden om het gesprek aan te gaan met Pieter en Remco over de bestaande sceptische verhalen in de vele voetbaltalkshows. Bij Studio aan tafel werd de opvallende transfer zelfs langdurig besproken; zou Jongsma het niveau wel aankunnen en zou hij wel met de druk om kunnen gaan die je krijgt bij het winnen van de Gouden Schoen?
Na de eerste wedstrijden zijn Remco en Pieter samengekomen om met de uitgenodigde journalisten de eerste weken te evalueren en de hoofdrolspeler zelf kon middels een telefonisch interview tekst en uitleg geven.

‘Kees, hoe was het voor jou om deze stap definitief te zetten?’
Spelen voor de Goddelijke Wezelingen was voor mij niet onbekend. Afgelopen jaren heb ik deze ploeg met hardwerken en doelgerichtheid een aantal keren kunnen helpen die uiteindelijk geresulteerd hebben in prijzen, zowel in teamverband als persoonlijke prijzen. De stap was voor mij dus vrij makkelijk toen Mino Raiola namens de Goddelijke Wezelingen mij benaderde. Het ging steeds beter bij het eerste dus dan is het mooi om uiteindelijk de stap te kunnen zetten naar het 2e en om weer om de prijzen te gaan voetballen.
‘De meeste sceptici hadden niet verwacht dat jij met het niveau mee zou kunnen. Hoe ga jij om met het niveauverschil?’
Het niveauverschil is hier en daar natuurlijk wel te merken, maar ik heb het gevoel aardig in de intensiteit mee te kunnen komen. De langere trainingen zijn natuurlijk wel even wennen, maar ik nog veel leren van jongens zoals Alco Boersma en das Phantoom Tjibbe. Hoe Tjibbe zich tijdens trainen onzichtbaar voor verdedigers weet te maken is voor mij nog een leerpuntje. Je merkt wel dat dit soort jongens al wat langer op dit niveau spelen.

‘Remco en Pieter, hoe zouden jullie Kees en zijn rol binnen het team omschrijven?’
Pieter; Kees is vooral heel allround. Naast dat hij een aardig eindje kan voetballen maakt hij het team ook vele malen mooier. Om je te profileren in de internationale pers heb je natuurlijk ook een hoekje schoonheid nodig. Remco; de cijfers spreken ook voor zich, de aanhang van de Goddelijke Wezelingen blijft maar groeien. En met 4 doelpunten in 2 wedstrijden zie je dat Kees zich steeds beter gaat voelen. Daarnaast stimuleert Kees zijn ploeggenoten enorm in de scoringsdrift!
‘Gezien de uitslagen ontbeert het momenteel niet aan doelpuntenmakers, zijn er dan nog verbeterpunten?’
Pieter; in de eerste wedstrijd met Kootstertille (5-2, winst) was er nog sprake van gewenning na de knotsgekke transferzomer. Als opleidingsinstituut is het onvermijdelijk dat goed presterende Wezelingen het eerste elftal gaan versterken. Maar door daar goed op in te spelen met het aantrekken van Hilbert Hiemstra, Kees Jongsma en het aantrekken van jonge talenten zoals Jacob van der Veen en Jan Storm, denken wij het geraamte voor een succesvol jaar weer hebben te staan.
Remco; Daarnaast is het aantrekken van goed betaalde trainers zoals Germ de Haan, Cor van der Hoop en Arjan Douma een enorme verbetering. Germ heeft tot nu toe vooral de eer gehad om met een grote groep jongens te trainen en je ziet het plezier er van beide kanten dan ook afspatten. Elke week worden we door deze gedreven trainers weer iets beter gemaakt. In de wedstrijd tegen het eerste elftal van Jistrum, zag je deze gemaakte stappen ook weer terug. Door ruim een uur de tegenstander scheel te voetballen was er ook een verdiende 4-1 voorsprong. Maar zelfs Goddelijke Wezelingen kunnen niet op tegen het geweld van een eerste elftal en werd er helaas met 4-5 verloren. Pieter; dezelfde problemen die ons genekt hebben tegen Jistrum zag je terug in de wedstrijd tegen het geroutineerde elftal van Buitenpost 5. We laten zien tegen elke ploeg te kunnen scoren maar vergeten soms dat verdedigen ook met elf man moet en dan krijg je tegen minstens net zo getalenteerde ploegen wel eens de deksel op de neus. Met 9-4 verlies kwam er dus helaas een einde aan het bekertoernooi.

Geconcludeerd mag worden dat de uitslagen tot nu toe hoopvol zijn voor de toeschouwers. Naast dat het bezoeken van een wedstrijd van Twijzel II een garantie is voor een vermakelijke wedstrijd met leuk voetbalspel en vele doelpunten, zien de Goddelijke Wezelingen er met het nieuwe tenue ook nog stralend uit.
Remco en Pieter spreken dan ook de wens uit dat er in het komende seizoen weer vele supporters aanwezig zullen zijn om er weer een leuk jaar van de maken, want spelen voor Twijzel maakt je nog geen Goddelijke Wezeling. Betrokkenheid bij de club des te meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *