Three Little Birds

Sinds jaar en dag is het wereldberoemde ‘Three Little Birds’ van Bob Marley het lijflied van de Ajax-supporter. Of het nu om een 54000 tellend gevulde Johan Cruijf-Arena gaat, een straatmuzikant in Lyon of zestien Wezelingen met een handje vol fanatieke aanhang, de strekking zal voor iedereen hetzelfde zijn; Don’t worry….about a thing. Cause every little thing gonna be allright!
Wijlen Bob is vaak beschreven als een visionair maar dat zijn songteksten geschreven in 1977 toekomst voorspellend zouden zijn voor een regenachtige 7 oktober, zal niemand van te voren gedacht kunnen hebben. Wedstrijden in Nij Beets tegen de lokale helden van de in het rood spelende Blue Boys, hebben in het verleden weinig positieve resultaten gebracht. Maar zoals Bob ooit in vervlogen dagen über-relaxed zong: Don’t worry….about a thing. Cause every little thing gonna be allright!
 
Onder zeer natte omstandigheden mochten de mannen van Sir Alex gaan proberen om het Nijbeetster muurtje te gaan slechten. Met de zeer vakkundige slopers Jasper Heidstra, Wiebe de Vries, il capitano Feye Postma en Jelmer de Boer werden de architecten op het middenveld Kees Jongsma, Marc Boorsma, Pieter van der Meulen en Chris-Jan Borgers aan het werk gezet. En voorin waren de gebroeders Pilat als stylisten bereid gevonden om het in de zachte ondergrond staande muurtje te gaan slopen. En dat er gesloopt zou gaan worden, werd al snel duidelijk. Vanaf het moment dat de prima leidende fluitsman voor het eerst vloot stapelden de kansen zich rijkelijk op. De één na de andere Wezeling kreeg meer dan genoeg kansen om voor een flinke stijging op de ranglijst van de Gouden Schoen te gaan zorgen maar erg effectief werd er niet om gesprongen met de geboden kansen. Aanval op aanval werd opgezet door de zeer gedreven Marc Boorsma maar tot doelpunten leidde dit nog niet. De mannen van Sir Alex aanschouwden de wedstrijd en zagen dat het wel goed zat ondanks het missen van de grote hoeveelheid kansen. Met het verstrijken van het eerste kwartier waren vooral de mannen uit Nij Beets blij dat er nog niet gescoord was en de mannen uit Twijzel maakten zich ook geen zorgen want: Don’t worry….about a thing. Cause every little thing gonna be allright.
 
En dat het “allright” zou komen bleek dan ook nadat het tweede kwartier ook was verstreken. Een afgeslagen aanval kwam bij Kees Jongsma voor de voeten. Na zijn directe tegenstander middels een mooi actie kwijt geraakt te zijn, perste Kees een puntgave pass uit zijn begaafde linkerbeen om Jelle Pilat op maat te bedienen. Met een mooie sprong en buitenkantje rechts brak Jelle het verzet aan Blue Boys zijde en opende op mooie wijze de score.
Met het vallen van het eerste doelpunt viel ook alle hoop voor Blue Boys weg en in groot tempo werd kans op kans gecreëerd. Voor rust zouden Marc Boorsma met zijn befaamde dwarrel goal, de hardwerkende Mennelt Pilat met een welverdiend doelpunt en Jelle P nog tweemaal ervoor zorgen dat er met een 0-5 stand gerust kon worden.
Na een klein kwartiertje spelen in de tweede helft was de vermoeidheid bij de Blue Boys volledig toegeslagen. Twee aardig ogende aanvallen leverden even zo vele doelpunten op met aan het scorende einde de gebroeders Pilat.
En daar sta je dan, vrij zorgeloos als spelers van het tweede elftal van sc Twijzel, de Goddelijke Wezelingen, in een vooral voor wat betreft de laatste tijd ongekende zetel.
Uiteindelijk wisten good-old Tjibbe Brinkman de eindstand op 0-8 te zetten. Uit een overwaaiende voorzet was het Jelmer de Boer die zich stevig in de natte grond nestelde om de bal af te schermen van de fanatiek verdedigendecentrum verdediger. Dat met de jaren ook de kilo’s komen ondervond Jelmer op hardhandige wijze want op uiterst nauwkeurige wijze werd Jelmer met zijn giechel ondersteboven gewalst waarna na tot verbazing van de verdediger zelf, er volkomen terecht voor een strafschop werd gefloten.
Het in grote getallen aanwezige publiek had voor ogen dat Eibert de Haan de suprematie van deze middag zou afsluiten met een doelpunt maar met killer Tjibbe Brinkman in de gelederen zijn strafschoppen lang niet zo’n grote opgave als de Eredivisie doet vermoeden.
Met een geplaatst schot werd de Nij Beetster doelman voor de achtste keer gepasseerd en werd de eindstand bepaald op 0-8.
Dat sc Twijzel een vereniging in bloei is blijkt dan ook door de grote betrokkenheid bij elkaars wedstrijden. Met het afgelasten van de wedstrijd van het eerste besloten zijn massaal om de Goddelijke Wezelingen aan te moedigen in hun strijd naar een mooi resultaat. Met elkaar kunnen er dit seizoen nog mooie dingen beleefd worden en wie weet wat er in juni 2018 dan gevierd kan worden want zoals Bob ooit zong: Don’t worry….about a thing. Cause every little thing gonna be allright.