Tarieding Sc Twizel 1

In de eerste 2 weken van juli werd al een begin gemaakt met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze periode stond vooral in het teken van kennismaking tussen de selectie en de nieuwe trainer Dirk Pieter Boersma. Daarnaast was het lekker om na een lange voetballoze periode nog even door te kunnen voetballen.

Na een korte vakantie is afgelopen maandag de draad weer opgepakt. Onder tropische temperaturen wordt er deze week drie keer getraind. Het is ondanks de warmte een genot om hier naar te kijken. Allen dan ook van harte welkom om vanavond (donderdagavond) vanaf het terras van de geopende kantine een kijkje te komen nemen.

Aanstaande zaterdag staat dan al de eerste oefenwedstrijd op het programma. Na de afgelasting van het Lauwersmeer toernooi werd in RWF uit Frieschepalen een mooie oefentegenstander gevonden. Mooi ook vooral door de herinneringen aan de promotie wedstrijden die 4 jaar geleden tegen deze tegenstander werden gespeeld en promotie naar de 3e klasse opleverde. Zaterdagmiddag 14.30 wordt er afgetrapt op het eigen veld in Twijzel.

Hierna volgen nog oefenwedstrijden tegen vv Drachten (22/8, 17.00 uur), Sc Veenwouden (25/8, 20.00 uur), Broekster Boys (1/9, 20.00 uur) en ‘t Fean58 (8/9, 19.30 uur). Een mooi en uitdagend oefenprogramma derhalve!

Parallel aan deze oefenwestrijden loopt het bekerprogramma. Voor Sc Twijzel betekent dat een uitwedstrijd tegen ASC ’75 (29/8 om 14.00 uur) en thuiswedstrijden tegen naaste buren vv Jistrum (5/9, 14.30 uur) en sc Kootstertille (12/9, 14.30 uur).

8 wedstrijden te gaan tot aan het begin van de competitie. Dat geeft trainer Dirk Pieter Boersma ruim de gelegenheid te werken met de ruime selectie en te komen tot ” zijn ideale elf”.

Al het bovenstaande uiteraard ijs en weder dienende, maar vooral ook afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het corona virus.