Show me the Money!

Terwijl elke radio of TV zender druk bezig is met het uitzenden van jaaroverzichten of bezig is met het samenstellen van Top1000 lijsten, zitten de persmensen van de Goddelijke Wezelingen ook niet stil.
Met een uiterst succesvol jaar voor sc Twijzel achter de rug, staat ons weer een nieuw jaar te wachten met vele mooie voetbaldagen in het verschiet.
En daarom is het juist erg belangrijk om het tot nu toe succesvolle verhaal van de Goddelijke Wezelingen eens nader te beschouwen. Met een aantal Wezelingen die de uitstraling hebben van een Hollywood filmster wordt het jaar 2017 geanalyseerd aan de hand van een aantal legendarische film quotes!

Say hello to my little friend
Daar waar bij elke vereniging de tweede selectie gezien wordt als het kleine broertje van de eerste selectie hebben de mannen van Sir Alex een status apart binnen de dorpsgrenzen. De verhalen van de Goddelijke Wezelingen met o.a. in de hoofdrollen Commando Eibert, Duracell Jappie, Hightower de Boer, Pelle Boersma, il fenomeno Pieter, das Phantoom Tjibbe en il Capitano Arjen de Jong zorgen voor vele glimlachen om de Twijzelse gezichten. Niet alleen de verhalen zijn hartverwarmend maar het aanschouwen van 90 minuutje voetbal is ook zeer zeker geen straf. In de 8 competitie wedstrijden van het seizoen 2017-2018 wisten de mannen van Twijzel II samen 42 doelpunten te maken. Met een gemiddelde van 5,25 doelpunt per wedstrijd zijn de Goddelijke Wezelingen effectiever geworden dan één jaar geleden. Dat niet alleen de voorhoede met scherp schiet blijkt ook uit het aantal tegendoelpunten. Met maar 6 tegendoelpunten heeft Captain Arjen de Jong zijn defensie ook op scherp staan. Het positieve doelsaldo van +36 zorgt er voor dat er met 22 punten Twijzel II de winterstop in gaat als winterkampioen. En met 19 scorende spelers zal de uitreiking van de Gouden Schoen aan het einde van het voetbalseizoen nog een spannende strijd worden. Mennelt Pilat staat voor het tweede achtereenvolgende jaar tijdens de winterstop bovenaan in het klassement.
Dat het “kleine broertje” van de vereniging goed bezig is, blijkt wel uit het feit dat de Goddelijke Wezelingen vanaf 30 augustus 2016, 70% van hun wedstrijden omzet in winst tegenover 19% verlies en 11% gelijkspel.

May the force be with you
Er zijn vele iconisch verhalen verfilmd die net zoals een groot aantal Goddelijke Wezelingen een Oscar verdienen. Elke film heeft wel een karakteristieke personage die belangrijk is voor het verhaal. Zo is het ook bij de Goddelijke Wezelingen. Het succes tot nu toe is te danken aan iedereen die betrokken is bij de selecão van Twijzel II. Of de rol nu groot of klein is gezamenlijk zijn ze de Goddelijke Wezelingen.
Maar dat neemt niet weg dat er een aantal markante en opvallende Wezelingen naam hebben gemaakt binnen de selectie. Daarom wordt aan de hand van historische filmfiguren, een aantal aan u nader voorgesteld:
The Terminator Een fictief karakter maar heeft zijn ware gestalte gevonden in Arjen de Jong. Bijt zich net zoals de T-800 vast in zijn tegenstander om hem gedurende 90 minuten lang op te jagen. Gaat als een ware kapitein voorop de strijd in en mocht zijn tegenstander hem een keer kwijt raken dan duurt het nooit lang en zegt hij zoals de bekendste Terminator ooit zei;” I’ll be back!”
Chewbacca Is net zoals in de film een ondergewaardeerde kracht. Han Solo is niks zonder zijn “Chewie”, en de Goddelijke Wezelingen zijn niks zonder Feye Postma. Als reserve aanvoerder een rots in de branding, verdedigend zeer sterk en altijd bereid om zijn “cluppie” te helpen.
The Joker Heeft net zoals de Joker ook niet altijd door hoe belangrijk hij is voor het verhaal van de Goddelijke Wezelingen. Jasper Heidstra kan hoogtepunten binnen 30 seconden afwisselen met dieptepunten maar tovert in beide gevallen een stralende glimlach op zijn gezicht! Kan in één actie verdedigend van belang zijn om vervolgens te denken als een Zidane een aanval op te zetten al dan niet voor eigen ploeg of voor de tegenstander. Heeft de Why so serious instelling tot een ware kunstvorm verheven maar heeft soms zelf niet het besef hoe goed hij kan zijn!
E.T. In de uiterlijkheden zijn er totaal geen overeenkomsten te vinden maar beiden bezitten over buitenaardse kwaliteiten. Eibert de Haan staat volgens Goldenboy Kees Jongsma beter bekend als Eibert inTikker. Eibert kon in de GoudenSchoen klassement nog wel eens bepalend zijn….
Vito Corleone Een ogenschijnlijke maffiabaas die als een Godfather over zijn familie waakt. Als nestor van de groep is Rinse Boersma dodelijk als verdediger en bezig aan één van zijn beste seizoenen. Laat de laatste weken op de trainingen ook zien met scherp te schieten.
Ferris Bueller Heeft een klassieker op zijn naam staan door een film lang vrij te nemen. Reinder Henstra schittert inmiddels een jaar door afwezigheid. De overtreffende trap bestaat nog steeds. Laat zich hopelijk in het tweede deel van het seizoen net zoals Ferris zich nog wel zien!
Yoda Is als oude Jedi een onmisbare schakel in het opleiden van leerling Wezelingen. Pieter Vd Meulen schittert nog steeds als een “Star” tussen de mede Wezelingen en is Wars van alle allures die men bij iemand van gelijksoortige stature zou verwachten. Stapt alleen wel net zoals Yoda van het veld na een pittige wedstrijd.

Zonder ook maar iemand te kort te doen kijken we hoopvol uit naar het vervolg van de competitie. Wij bedanken iedere trouwe aanhanger en volgers van de Goddelijke Wezelingen voor alle steun en aanmoedigen in de afgelopen wedstrijden. Met een korte winterstop in het vooruitzicht hopen alle Wezelingen ook in het vervolg van de competitie op alle medewerking, enthousiasme en support die sc Twijzel zo groot maakt.
Vanuit het perscentrum wensen wij iedereen prettige feestdagen en een sportief, gelukkig maar vooral liefdevol nieuwjaar!

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

de Selectie van Twijzel II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *