SC Twijzel wint eerste wedstrijd na de winterstop.

Afgelopen zaterdag heeft SC Twijzel haar eerste competitie wedstrijd na de winterstop winnend kunnen afsluiten. Na 90 minuten spelen, waarin er van alles gebeurde, eindige de doelpuntrijke wedstrijd tussen SC Twijzel en V en V ’68 uit Garijp met 5-3. Niet alleen de score was rijkelijk aanwezig, ook kwamen de kaarten van de Leidsman veelvoudig uit zijn zak en eindigde beide teams met 9 man op het veld.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het SC Twijzel wat druk uitoefende op de tegenstander en duidelijk van plan was om snel op voorsprong te komen. Na enkele kleine kansjes gemist te hebben was het Wietze van Valle, die zijn eerste competitie wedstrijd speelde dit seizoen, die de 1-0 op het scorebord zette. Op aangeven van Hielke van der Meulen draaide Wietze om zijn as en om zijn directe tegenstander heen. Hierna schoot Wietze beheerst met binnenkant voet het speeltuig in de verre hoek. 5 minuten later was het opnieuw raak voor Wietze. Hielke van der Meulen was voor de tweede maal de aangever. Echter speelde Hielke de bal achter de man in plaats van er voor. Maar Wietze was er snel bij en schoot de bal in één keer vanuit de draai in de verre hoek, 2-0. Zo stond de thuisploeg al snel op een verdiende voorsprong. Halverwege het eerste bedrijf werden de duels steeds heftiger en werd het onvriendelijker. Dit resulteerde in een enkele gele kaarten. Na 29 minuten gespeeld te hebben werd Hielke van der Meulen alleen richting de doelman gestuurd door de linkervleugel verdediger Hilbert Hiemstra. Hielke zag de doelman ver voor zijn doel staan en had een mooie lob in gedachten over de doelman heen. Helaas raakte Hielke de bal iets anders en recht op de keeper af ging waardoor de kans leek verkeken. De jarige doelman van de gasten had niet zijn dag en liet de bal los waardoor deze over de doellijn belande wat de 3-0 betekende. SC Twijzel stond op een comfortabele voorsprong en het leek een makkelijke middag te worden, maar niets bleek minder waar. Een minuut na het derde doelpunt scoorde de gasten. Waar sommige spelers van SC Twijzel dacht aan een overtreding mocht er door gespeeld worden en kon de bal vrij worden binnen geschoten. Johannes van der Meulen kreeg daarop een grote mogelijkheid om de voorsprong weer naar 3 te brengen maar zijn inzet werd gepareerd door de sluitpost en in tweede instantie van de lijn gehaald door een Garijper been. Ook Mack Wichaisuek stuitte in een één tegen één situatie op de doelman. Nog voor rust moesten de gasten met 10 man verder nadat een speler zijn tweede gele kaart kreeg van de leidsman.

Meteen na rust waren het de gastheren die feller uit de startblokken kwamen, misschien wel iet wat te fel. Al na 4 minuten spelen in het tweede bedrijf stond het gelijk tussen de teams qua aantal spelers op het veld. Ook bij SC Twijzel kon een speler vroegtijdig douchen na twee keer een gele kaart gekregen te hebben. Nadat het aantal spelers weer gelijk was getrokken kon V en V ’68 meer druk uit oefenen en werd SC Twijzel terug gedrongen op eigen helft. Al waren de grootste kansen voor SC Twijzel. Voor Johannes van der Meulen was de doelman een ware plaag en keerde opnieuw zijn inzet. In de rebound stuitte Menno Blom op een been van een verdediger. In de laatste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er bijna evenveel als in de 80 minuten ervoor. In de 81e minuut was het Jan van der Meulen die een vrijetrap vanaf randje zestien weg probeerde te koppen. Tot ieders verbazing passeerde Jan met een mooie snoekduik zijn eigen doelman, zoals Van Persie op het WK 2014 deed maar dan wel in het juiste doel. De spanning was terug. Al was dat wel voor korte duur. Een minuut later kon Johannes van der Meulen via een mooie steekpass van Mack Wichaisuek alleen doorlopen richting de doelman. Ditmaal was het Johannes die winnend uit de strijd kwam en met een mooie schijnbeweging de doelman passeerde en zo het speeltuig in een leeg doel kon tikken. De leidsman liet Johannes terecht doorspelen nadat de grensrechter de vlag omhoog stak zoals zo vaak deze middag. Met nog 5 minuten spelen konden er opnieuw twee spelers vroegtijdig douchen na een harde smerige overtreding van een gastspeler die met donker rood kon vertrekken. Hierop volgde een opstootje waardoor de scheidrechter het genoodzaakt vond om ook nog een speler van SC Twijzel van het veld te sturen. Wie dacht dat de wedstrijd daarmee afgelopen was had het mis. Het spel werd weer hervat en meteen was het raak voor SC Twijzel. Een lang genomen vrijetrap vanaf het middenveld werd bij de tweede paal terug gelegd door Johannes van der Meulen op de inlopende Peter Poortman. Laats genoemde prikte de bal met de punt van zijn schoen in de verste hoek, 5-2. Jelle Pilat kreeg twee grote kansen om zijn rentree nog mooier te maken doormiddel van een doelpunt. Jelle ging in eerste instantie onder de bal door na een fraaie voorzet van kees Jongsma en zag even later zijn inzet door de doelman gepareerd worden, met de nodige moeite. De eindstand werd in de blessuretijd bepaald op 5-3. Een vrijetrap werd van richting verandert wat Tristen van Wieren kansloos liet en de bal in de verre hoek belandde.

Een bewogen wedstrijd welke een terechte winnaar kende in de naam van SC Twijzel. Het verschil met SC Leovardia blijft 1 punt doordat de koploper geen fout maakte en ook 3 punten behaalde. Voor de heren uit Twijzel staan lastige weken voor de boeg. Elke week moet er opnieuw een ‘finale’ gespeeld worden om de druk hoog te blijven houden op de koploper en enigszins uitzicht te houden op het kampioenschap. Volgende week reizen de mannen naar Trynwalden waar de plaatselijke VV hen opwacht. Aanvang 14:30 uur.

[su_custom_gallery source=”media: 1416,1417,1418,1419,1420,1421,1422,1423,1424,1425,1426″ limit=”11″ link=”lightbox” width=”280″ height=”330″ title=”never”]