SC Twijzel verliest van VV Minnertsga.

Afgelopen zaterdag heeft SC Twijzel haar eerste nederlaag opgelopen. In en tegen Minnertsga werd er met 4-2 verloren.

De eerste kansen waren er voor SC Twijzel. Een inzet van Wietze van der Valle, belandde in de handen van de doelman. Na 13 minuten had Menno Blom de openingstreffer op zijn schoen. Maar tot zijn verbazing schoot hij, geheel vrijstaand, het speeltuig voorlangs uit een hoekschop. Het spel bewoog zich op en neer. SC Twijzel dat probeerde te voetballen tegen over VV Minnertsga die via de lange bal iets probeerde te forceren. De gastheren gingen met veel mensen achter de lange bal aan waarmee SC Twijzel de nodige moeite had om dit op te vangen. Organisatorisch had SC Twijzel het net niet helemaal voor elkaar waardoor er zo nu en dan een vrije man overbleef om voor gevaar te zorgen richting Jakob Sietse Bremer. Jakob liet halverwege de eerste helft zien in uitstekende vorm te verkeren. Op een hard schot van dichtbij reageerde Jakob adequaat en werkte de bal naast het doel. VV Minnertsga zorgde ervoor dat de linies ver uit elkaar stonden. Zo kon SC Twijzel niet in haar eigen spel komen. Wanneer dit wel lukte zorgde SC Twijzel meteen voor gevaar. Een minuut voor de officiële speeltijd van het eerste bedrijf werd Wiebe Aardema weggestuurd met een prachtige steekpass van Rein van der Veen. Echter was het de uitkomende doelman waarop Wiebe stuitte. Zo leek het erop dat er voor rust niet meer zou worden gescoord. Maar uit het niets was het de thuisploeg die in blessuretijd toesloeg. Nadat er op de zestien mis getast werd door een verdediger van SC Twijzel kwam de spits Enno Kingma oog in oog met Jakob Sietse Bremer. Laatste genoemde maakte zijn doel klein maar werd omspeelt. Jan van der Meulen probeerde de inzet nog van de doellijn te halen maar slaagde hier niet in.

Daar waar SC Twijzel dacht om de aansluitingstreffer te maken in de tweede helft was het opnieuw VV Minnertsga die doel trof. Herre de Vries werd op 20 meter van het doel aangespeeld uit een hoekschop. Herre kreeg alle ruimte om het speeltuig te controleren om vervolgens verwoestend uit te halen, 2-0. Enkele minuten later werd het leer opnieuw ‘doelloos’ naar voren getrapt en waren er enkele spelers die er achteraan gingen om er iets van te kunnen maken. De bal kon uiteindelijk voor het doel worden gebracht. Eerst werd het speeltuig niet goed geraakt om tot een doelpoging te komen, waarna de bal van richting werd veranderd en gelukkig voor Hylke Hoekstra viel. Hylke dacht niet na en werkte de bal tegen de touwen. In het laatste halfuur van de wedstrijd nam SC Twijzel het initiatief over en begon beter te voetballen. Zij konden de bal makkelijker rond laten gaan waardoor de thuisploeg er even niet meer aan te pas kwam. Wietze van der Valle miste in de 67e minuut een grote kans op de aansluitingstreffer. Geheel vrijstaand kopte hij het leer langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later was het wel raak. Met een subtiel lobje van Wietze van der Valle werd Johannes van der Meulen bereikt op de rechterflank. Johannes stuurde zijn directe tegenstander het bos in en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek onder de sluitpost door. Twee minuten later was het weer SC Twijzel dat scoorde. Weer was het Wietze van der Valle die de aanval opzette. Op de zestienmeter lijn legde Wietze het balletje breed op Johannes van der Meulen die op zijn beurt Wiebe Aardema wist te bereiken. Dit soort kansen zijn zeker aan Wiebe besteed en hij schoot dan ook onberispelijk binnen. De mannen uit Twijzel kregen nieuwe energie en roken dat er minimaal een puntje te halen was. Wel was het waken voor de snelle uitbraken van de gastheren. Maar doelpogingen van Johannes van der Meulen, Wiebe Aardema en Patrick Huizenga misten de juiste precisie. In de blessuretijd werd er nog een hoekschop aan SC Twijzel toegekend. Ook Jakob Sietse Bremer verscheen ook in het doelgebied van zijn concullega. Maar de bal werd weggewerkt en was het uiteindelijk Enno Joostema die de wedstrijd besliste en voor de 4-2 zorgde. Al hoe wel, Jakob Sietse na een lange sprint er nog met zijn vingertopjes tegen aan zat.

Een teleurstellende middag voor de mannen uit Twijzel. Doordat zij zelf grote kansen onbenut lieten en door enkele schoonheidsfoutjes werd deze wedstrijd verloren. Wanneer zij hun eigen spel op de mat konden leggen had VV Minnertsga de handen vol aan SC Twijzel. Vorig seizoen konden dit soort wedstrijden, waarin SC Twijzel op 70% van hun kunnen spelen, nog over de streep getrokken worden. Maar in de derde klasse wordt er elke week naar 95% tot 100% gevraagd. En dat 90 minuten lang. Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt in en tegen Waskemeer.