SC Twijzel tevreden met eerste punt in de 3e klasse

Afgelopen zaterdag kon SC Twijzel zich opmaken voor het debuut in de 3e klasse. Om 15:30 uur werdt er afgetrapt tegen ’T Fean ’58 op het zonovergoten sportpark de Tille.

Het begin van de wedstrijd begon erg onrustig voor de thuisploeg. Bij de mannen uit Twijzel overheersten de zenuwen boven de kwaliteit die de spelers hebben. Dit resulteerde al na 5 minuten spelen in een tegentreffer. Uit een vrije trap vanaf rechts kon Jens Hamstra ongehinderd binnen koppen. SC Twijzel probeerde de draad op te pakken. Enkele keren slaagden de heren er in om dichtbij doelman Jelmer van der meer te komen. Al vroeg na de openingstreffer slaagde Menno Blom om het speeltuig achter de doelman te koppen op aangeven van Hielke van der Meulen. Lang kon SC Twijzel niet genieten van de gelijkmaker. Enkele minuten later mocht André van der Molen aanleggen vanaf 11 meter om zijn ploeg opnieuw op voorsprong te brengen. André liet Jacob Sietse Bremer kansloos. Opnieuw moest SC Twijzel zich herpakken en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Na een dik half uur gespeeld te hebben in het eerste bedrijf begon SC Twijzel haar eigen spel te spelen en namen het initiatief langzaam over. Het middenveld werdt gemakkelijker gevonden waardoor SC Twijzel enkele kansen kon creëren. Zowel Menno Blom als Wietze van der Valle zagen hun inzet gepareerd worden door de doelman. Voor de onderbreking werd het doel niet meer gevonden.

De tweede helft werd veel sterker begonnen dan de eerste door SC Twijzel. Er werdt veel druk uitgeoefend op het middenveld en de achterhoede van de feansters. SC Twijzel kon de bal gemakkelijker rond laten gaan door de vele ruimtes die tussen de linies ontstonden. In de 62e minuut werdt de stand opnieuw gelijk getrokken. Ditmaal was het Wiebe Aardema die doel trof. In een scrimmage voor het doel schoot Wiebe het leer in het doel. Even leek ’T Fean ’58 opnieuw snel op voorsprong te komen, maar Jacob Sietse Bremer reageerde alert op een inzet van dichtbij. Het was voor de neutrale kijker een mooie wedstrijd om naar te kijken. Het spel ging op en neer met kansjes aan beide zijden. De grootste kans was er voor Kees Jongsma. Met een prachtige crosspass van Mack Wichaisuek werd Kees weggestuurd. Kees kon de bal goed controleren en daarna over de uitkomende doelman tikken. Maar helaas ging de bal enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Zo werden de punten verdeeld tussen de beide partijen.

SC Twijzel kent een prima debuut die eindigt met een terechte uitslag. Het eerste bedrijf was voor de feansters, het tweede bedrijf voor SC Twijzel. ’T Fean liet ’58 liet zien dat het meer ervaring in huis heeft op dit niveau dan de debutant. De feansters lieten de bal gemakkelijker rond gaan, daar in tegen liet SC Twijzel bij vlagen zien dat het de kwaliteit wel in huis heeft