Sc Twijzel sterren stralen! (4-1 winst tegen Veenhuizen)

Bij thuiskomst na een prachtige voetbalmiddag kunnen we op de “live uitslagen” app lezen dat Menno Blom en Jelle Pilat respectievelijk hun 4e en 3e ster hebben behaald. Menno voor het maken van zijn 100ste en Jelle voor het maken van zijn 75e doelpunt. Mooie prestaties waar beide toppers en Sc Twijzel trots op kunnen zijn. Gefeliciteerd!

Hierbij kan verder nog worden opgemerkt dat Menno Blom ook vandaag weer een rots in de branding was (citaat RTV nof verslaggevers), voorop ging in de strijd, leiderschap toonde en ook nog twee prachtige doelpunten maakte. JelleP kreeg na de wedstrijd terecht het compliment dat hij op latere leeftijd nog steeds elke week beter lijkt te worden. Ook vandaag was hij weer moeilijk af te stoppen en bekroonde zijn goede wedstrijd met een doelpunt en een assist. Genieten voor speler en publiek!

Naast deze individuele mooie prestaties was de grootste winst vandaag het sterke Sc Twijzel optreden als collectief. Zoals in het programma boekje al was aangegeven speelden we vandaag tegen een directe concurent voor een hoge plek in het linkerrijtje. Dit moest gebeuren zonder twee uitblinkers, Rein van der Veen en Siemen Sake Kamstra, van vorige week. Maar gelukkig beschikt Twijzel over een brede selectie.

Vanaf het eerst fluitsignaal laat Twijzel geen twijfel over haar bedoelingen van deze middag bestaan. Met veel energie en aanvalslust wordt Veenhuizen op eigen helft vastgezet. Dit leidt ook meteen al tot de nodige kansen. Nadat goede voorzetten van Johannes Storm twee keer niet worden afgemaakt is het de derde keer wel raak. In de 15e minuut wordt een verre ingooi van hem attent binnen gekopt door Jelle Pilat. Binnen het half uur komt Twijzel op 2-0 als Menno Blom een corner van Wietse Pilat bij de eerste paal met een klassiek “hakje achter het standbeen langs” handig binnentikt.

De gedrevenheid van deze middag werd misschien wel het best geïllustreerd toen Klaas Jan Fokkema bij een gevaarlijke uitval van Veenhuizen, waarbij de keeper al was omspeeld, de bal net voor de lijn uit het doel wist te houden. Een luid gejuich zowel binnen als buiten het veld was zijn deel. In de laatste minuten voor rust hadden Patrick Huizenga en Hielke vd Meulen de 3-0 op hun schoen/hoofd maar de lat en onnauwkeurigheid voorkwamen dat. Voor de volledigheid dient wel vermeld te worden (bedankt Thom) dat Twijzel goed wegkwam bij een bal op de paal.

Sc Twijzel kwam na rust ook weer goed uit de kleedkamer. In de 48e minuut leidde dit al tot de 3-0 nadat Johannes Storm Johannes van der Meulen goed bediende. De Sc Twijzel spits draait goed weg bij zijn tegenstander en schiet droog raak in de korte hoek. Hiermee lijken de goede bedoelingen van Veenhuizen al vroeg in de kiem gesmoord. In de 58e minuut begint Jelle – slinger- P aan een van zijn vele onnavolgbare slaloms van deze middag. Hij kan slechts worden gestopt door een overtreding in het strafschopgebied. Menno Blom weet wel raad met deze kans van elf meter en zet de 4-0 op het scorebord. De wedstrijd is hiermee wel gespeeld al mag Veenhuizen in de 65e minuut nog wel wat terug doen. Een 4-1 eindstand derhalve.

Een overtuigend Sc Twijzel geeft hiermee een goed vervolg aan de overwinning van vorige week. Voor de eigen aanhang was het mooie voetbalmiddag op een zonovergoten sportpark de Moune. Volgende week naar Ropta Boys die vandaag positief verrasten met een 1-3 overwinning op Wykels Hallum.