SC Twijzel pakt weer de volle buit.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vliegramp in Colombia werd er afgetrapt tussen VV Ternaard en SC Twijzel. Deze middag beleefde SC Twijzel enkele hoogtepunten.

De eerste was de rentree van Arjan Douma bij de eerste selectie, na 1,5 jaar afwezigheid door een knieblessure. Er moest lang gezocht worden naar zijn spelerspas, welke uiteindelijk werd gevonden. Was dat niet het geval geweest was er geen man over boord, want hij had volgens enkele nog altijd de waterflessen kunnen vullen.

Het tweede hoogtepunt bleek na 90 minuten voetballen. Een wedstrijd waarin er van alles gebeurde. SC Twijzel startte fel aan de wedstrijd. Al na 2 minuten spelen was het eerste schot op doel een feit. Marc Boorsma draaide knap om zijn tegenstander heen maar schoot recht in de handen van de doelman. Enkele minuten later zag Menno Blom zijn hard ingeschoten vrijetrap ter nauwer nood over het doel worden getikt door de sluitpost van de gastheren. VV Ternaard kon alleen maar achter de heren in het blauw wit aanlopen. Alle duels werden gewonnen door SC Twijzel in de begin fase van de wedstrijd. dit resulteerde in vele opgelegde kansen en uiteindelijk ook in een terechte voorsprong. In de 19e minuut stuitte Marc Boorsma op een Ternaarder muur maar wist de bal met de punt van zijn schoen nog naar Menno Blom te tikken. Menno had gezien dat de doelman enkele meters voor het doel stond en haalde verwoestend uit. Het speeltuig belande hard in het dak van de goal, 0-1. Na de openingstreffer ging het snel voor SC Twijzel. De mannen uit Twijzel kregen grote kansen via goed uitgespeelde aanvallen en mooie individuele acties van enkele spelers. Johannes van der Meulen was dicht bij een doelpunt maar zag het leer uiteen spatten op de paal. De bal leek alsnog in het doel te belanden toen Marc Boorsma de rebound op de pantoffel nam, maar niets bleek minder waar. Er lag nog een verdediger op de achterlijn die zijn doelman hielp. Hierop volgden twee corners waarin het bij de tweede wel raak was. Opnieuw was het Marc Boorsma als aangever en Menno Blom als doelpuntenmaker. Marc krulde de bal naar de eerste paal waar Menno goed voor zijn man kwam en op prachtige wijze, met de buitenkant van zijn voet, de bal in één keer binnen werkte. Ook na de 0-2 was er maar 1 ploeg dat voetbalde. Op elke positie op het veld werd de thuisploeg afgetroefd door SC Twijzel. Na een halfuur spelen werd de bal aan de mee opgekomen Jan van der Meulen meegeven. Jan was helaas niet als eerste bij de bal, maar hield er toch nog een corner aan over. Ook deze corner werd door Marc Boorsma genomen. Nu was het niet Menno, maar Johannes van der Meulen die bal binnen kon werken bij de tweede paal. Johannes duwde de bal met zijn bovenbeen naar de kruising. Een opgestelde verdediger bij de tweede paal kon nog net zijn hoofd tegen de bal krijgen, maar niet voldoende en zag de bal via de lat achter hem in het net belanden. SC Twijzel leek op rozen te zitten en de thuisploeg freesde voor een vernedering. Na nog enkele gemiste kansen door SC Twijzel kreeg de thuisploeg haar eerste kans in de 41e minuut. Doordat SC Twijzel wel erg aanvallend stond kreeg de spits van VV Ternaard, Gosse Reinder Kingma, een zo goed als vrije doorgang richting doel. Rouke de Boer achtervolgde wel, maar kon hem niet meer achterhalen. De spits omspeelde Tristen van Wieren en kon de bal intikken voor de 1-3. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd van het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg haar tweede kans en was het weer meteen raak. Dit keer gingen er enkele missers aan vooraf aan SC Twijzel zijde waardoor de linksbuiten, Jacob van der Veen oog in oog stond met Tristen van Wieren. Ook hij bleef rustig en schoof de bal langs Tristen voor de 2-3. Zo had SC Twijzel de wedstrijd tot dan toe volledig onder controle maar werd het wel weer spannend.

De tweede helft was enkele seconden oud en er werd alweer gescoord. Weer was het SC Twijzel dat fel begon en de score uitbreidde. Johannes van der Meulen week uit naar de rechterflank en werd vergeten door de achterhoede van VV Ternaard. Johannes had een mooie steekpass in huis op Mack Wichaisuek. Mack had alle tijd om aan te nemen en schoof de bal onder de doelman door in het doel. Meteen na de treffer kreeg de thuisploeg een kans, maar deze werd over het doel gekopt. SC Twijzel ging door met het uitoefenen van de druk op de achterhoede en kreeg opnieuw grote kansen. Eerst stuitte Hielke van der Meulen op de doelman. Daarna zag Kees Jongsma zijn inzet gepareerd worden door de doelman en ook in tweede instantie was het de sluitpost die paraat was bij een lobje van Johannes van der Meulen. De bal belandde via de hand van de doelman op de lat en kwam met wat geluk uiteindelijk in de handen van de doelman. De tweede helft werd rommelig door enkele rare of geen beslissingen van de scheidsrechter waar het juist wel nodig was. Er werden meerdere overtredingen gemaakt die onbestraft bleven tegen over kleine overtredinkjes waarbij de gele kaart werd getoond. Er werd nog een doelpunt afgekeurd van de thuisploeg door de leidsman wegens buitenspel. De emoties begonnen erg op te spelen en werden er dingen geroepen die niet door de beugel konden. Dit leidde tot enkele gele kaarten en uiteindelijk rode kaart voor aanvoerder Gosse Reinder Kingma die vervolgens door het lint ging. Dit alles zorgde niet voor een leukere tweede helft dan de eerste.

Uiteindelijk was er niets op af te dwingen dat ook deze wedstrijd werd gewonnen door SC Twijzel. Een wedstrijd die SC Twijzel volledig onder controle had, maar uiteindelijk nog lastig werd door iets te overmoedig te spelen op de aanval. Na de wedstrijd kwam er nog een hoogtepunt voor de mannen uit Twijzel toen bleek dat de buren uit Oosternijkerk de koploper hadden verslagen. Ropta Boys had met 1-0 gewonnen van SC Leovardia. Zo heeft SC Twijzel nog maar 1 puntje achterstand op de koploper en zijn de heren uitgelopen op 5 punten op de nummer 3. Ropta Boys werd persoonlijk bedankt door enkele spelers van SC Twijzel die een bezoekje brachten.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dit is voor SC Twijzel een thuiswedstrijd tegen Friese Boys. Aanvang 14:00 uur.