SC Twijzel pakt FC Birdaard in op eigen terrein

Op een koude, maar zonovergoten zaterdagmiddag kwam FC Birdaard naar sportpark De Moune. Na het verlies van de directe concurrent SC Leovardia en een gelijkspel bij Ropta Boys waren de heren weer aan een overwinning toe. Dit leek in eerste instantie geen gemakkelijke opgave, maar uiteindelijk stapten de heren met een terechte 5-1 overwinning van het veld.

Om 14:30 uur gaf de heer Blom, helemaal vanuit Zandvoort gekomen, het startsignaal. Beide partijen lieten zien dat zij er zin in hadden. Er werd meteen vol gas gespeeld. Al was het spel hierdoor wel slordig aan beide zijden. De eerste echte kans was al na 6 minuten spelen een feit. Johannes van der Meulen was vanuit het de punt van de aanval naar de rechterflank gelopen en gaf een prachtige voorzet op zijn mee gekomen broertje Hielke van der Meulen. Helaas kwam Hielke enkele centimeters te kort waardoor alleen hij zelf uit het net moest worden gevist. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel meteen raak. Via een aanval over de linker flank belandde de bal bij Hidde Kingma. Hidde schoot de bal hard richting doel. Tristen van Wieren kon de snelheid van het schot remmen, maar kon niet voorkomen dat de bal over de doellijn rolde, 0-1. Na 15 minuten spelen stond de achterste linie van de thuisploeg niet goed opgesteld. Dit resulteerde in een 1 tegen 1 situatie, na een verre uittrap van de doelman, voor de spits van de gasten. De trekker werd iets te gehaast over gehaald. Zo kon Tristen van Wieren de bal pareren. Na deze kans leek de thuisploeg wakker te zijn geschud en nam het initiatief over in de wedstrijd. Hierbij werd SC Twijzel onbedoeld geholpen doordat de, op dat moment uitstekend spelende, laatste man van FC Birdaard naar was neer gekomen op zijn schouder en gewisseld moest worden. Later bleek dat hij zijn sleutelbeen had gebroken. Doordat de gasten noodgedwongen het een en ander moest omgooien kreeg SC Twijzel meer ruimte om haar spel te spelen. Via mooie opgezette aanvallen kreeg SC Twijzel kans op kans op de gelijkmaker. Al snel boog de gastheren een achterstand om naar een voorsprong. Hiervoor had het maar 3 minuten nodig. In de 30e en 33e minuut wist Johannes van der Meulen het net te vinden. Hilbert Hiemstra had een mooie lange crosspass op Johannes, die de bal door kopte naar de vrijstaande Marc Boorsma. Marc had alle tijd voor een voorzet en bediende de inmiddels vrij gelopen Johannes bij de tweede paal. Johannes liet zien dat hij het vizier op scherp had en kopte raak. Zijn tweede goal maakte hij wederom met een kopbal. Ditmaal was het Jan van der Meulen, de andere vleugelverdediger, die Johannes bediende. De doelman dacht de bal te kunnen pakken, maar Johannes was eerder bij de bal en kopte het speeltuig over de doelman in het doel. Vlak voor rust was er nog bijna een derde treffer voor de thuisploeg, maar Menno Blom zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan.

SC Twijzel probeerde vroeg in het tweede bedrijf de voorsprong uit te breiden. Doordat alle duels werden gewonnen door de thuisploeg en het positioneel goed stond opgesteld, konden de gasten er nauwelijks tot niet uitkomen. Wat uiteindelijk resulteerde in het gewenste resultaat. In de 54e minuut werd de bal voor het doel gebracht door Peter Poortman. De bal werd niet goed weg gewerkt waardoor de bal voor de voeten van Hielke van der Meulen belandde. Hielke nam de bal vol op de pantoffel en deponeerde het leer in de verre hoek achter de sluitpost. Na de 3-1 nam SC Twijzel wat gas terug. De gasten konden hierdoor enkele kansen creëren. Gelukkig was Tristen van Wieren bij de les en kon de bal uit zijn doel houden. Het slot akkoord was voor SC Twijzel. Uit een counter, in de 82e minuut, stuurde Johannes van der Meulen zijn broer Jan van der Meulen alleen af op de doelman. Jan schoot de bal zowel langs de uitgekomen doelman als langs het doel. Drie minuten later viel de 4-1 wel. Kees Jongsma kreeg veel ruimte en kon aanleggen voor een schot. Zijn schot werd knap gekeerd door de doelman, maar in tweede instantie wist hij geen antwoord op de inzet van Patrick Huizenga. Bij de gebroeders van der Meulen heerst er altijd een onderlinge strijd. Dat de jongste twee Meulentjes, Hielke en Johannes, hun namen al op het score formulier hadden gezet werd tijdens de wedstrijd meerdere keren kenbaar gemaakt aan de oudste broer, Jan van der Meulen. Maar helaas voor Hielke en Johannes had Jan het laatste woord en tekende in de laatste minuut voor de 5-1. Wel moet er bij gezegd worden dat de aanval opgezet werd door Hielke en Johannes. Hielke speelde Jan in, Jan kreeg de bal via een één tweetje met Johannes terug en faalde dit keer niet alleen voor de doelman. Meteen na de 5-1 floot de uitstekende fluitende leidsman af.

Zo sloot SC Twijzel een mooie middag af met een prachtige overwinning. Volgende week gaan de heren naar Ternaard, waar de plaatselijke voetbalvereniging hen op zal wachten. Aanvang 14:30 uur.

[su_custom_gallery source=”media: 1365,1366,1367,1368,1369,1370,1371″ limit=”7″ link=”lightbox” width=”280″ height=”330″ title=”never”]